4x ontbijten met havermout



4x ontbijten met havermout

Omdat ik wat meer variatie in mijn ontbijt wilde én wat minder snel weer trek wil in de ochtend ben ik weer gestart met ontbijten met havermout. Maar puur havermout vind ik in de categorie behangplaksel, dus ik ben wat gaan variëren. Naar aanleiding van een aantal vragen hierbij de vier varianten van warme havermout die ik de afgelopen dagen at.

Basisrecept warme havermout

40-50g havermout (fijn of grof, net wat je lekkerder vindt)
250ml (plantaardige) melk (of gewoon water, kan ook)
snufje zout

Meng dit de avond van tevoren en laat een nacht staan. 

Variant 1 – Havermout met Winter Wonder Blend

basisrecept havermout
halve theelepel Winter Wonder Blend van Green Gipsy spices
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel noten (ik had nog een mix staan van hazelnoten en amandel) 
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Dit is een wat hartige versie, door de kruidenmix. Daar moet je dus net van houden. Voeg de kruiden toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Wil je het iets zoeter doe er dan een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de noten & het fruit.

Variant 2 – Havermout met chocola & espresso

basisrecept havermout
halve theelepel Choco Loco van Green Gipsy spices (of gebruik cacao)
2 eetlepels vers gezette espresso
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel gekarameliseerde pecannoten (maar gewone noten is ook prima), grofgehakt 
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Voeg de smaakmakers toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Voeg halverwege de espresso toe. Wil je het iets zoeter doe er dan aan het eind nog een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de noten & het fruit.

Variant 3 – Havermout met kaneel & crunchy topping

basisrecept havermout
halve theelepel Choco Loco van Green Gipsy spices (of gebruik cacao)
halve theelepel gemalen kaneel
2 eetlepels vers gezette espresso (optioneel)
1 eetlepel yoghurt (lekkerste is natuurlijk Griekse, ik gebruikte magere)
1 eetlepel krokante havermout of granola
verse frambozen (of ander zacht & zoet fruit)

Voeg de smaakmakers toe aan je basisrecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Voeg halverwege de espresso toe. Wil je het iets zoeter doe er dan aan het eind nog een kneepje honing door. Doe in een kom, schep daar wat yoghurt op en garneer met de crunchy havermout & het fruit.

Variant 4 – havermout met banaan & pindakaas

basisrecept havermout
1 geprakte banaan 
halve theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel pindakaas
optioneel: paar plakjes banaan en geroosterde kokos

Voeg de geprakte banaan en kaneel toe aan je basirecept en kook 10 minuten op zacht vuur, tot je havermout gaar en lekker dik is. Roer dan de pindakaas erdoor. Garneer als je wilt met nog wat extra plakjes banaan en wil je het nog lekkerder voeg dan wat noten of geroosterde kokos toe.

Gepubliceerd op 14 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.