Weekmenu #9



Hoewel ik achter de schermen al volop bezig ben met nieuwe gerechten voor het voorjaar, is het juist nu de tijd om een aantal winterfavorieten nog eens terug te laten komen in het weekmenu.

Want dampende ovenschotels, gerechten met pompoen, pasta met boerenkool. Wie wil daar niet nog even van genieten?!

Maandag            Pompoencouscous met halloumi
Het is er nog even, pompoen. Goed excuus dus om deze maaltijdcouscous te maken.

Dinsdag               Pasta met boerenkool
Een typische winterpasta, bomvol lekkers en ook nog eens lekker snel klaar

Woensdag          Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Alles wat in de winter lekker is – voor het voorjaar straks écht uitbreekt – in één ovenschotel!

Donderdag         Kip met halloumi
Een super manier om restjes groente op te maken! (ingrediënten in het boodschappenlijstje voor 4 personen)

Vrijdag                 Tortilla pizza met courgette
Wil je een snellere en iets gezondere versie van de reguliere pizza, maak dan eens deze!

Ontbijttip            Bananenhavermoutmuffins
Heerlijk als start van de dag, maar eigenlijk de hele dag lekker 😉

Boodschappenlijstje

1 pompoen, soort maakt niet uit  ( +/- 800g brutogewicht)
1 flespompoen (+/- 300g nettogewicht, in blokjes)
rode paprika
gele paprika
60g hazelnoten
2 stuks Halloumikaas
verse munt
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
250g boerenkool
roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
2 citroenen
65g pijnboompitten
500g aardappel
300g verse spinazie
500g vis naar keuze (ik deed kabeljauw, zalm en gerookte schelvis door elkaar), in blokjes
150g geraspte kaas
4 drumsticks
verse tijm
1 rode ui
250g kastanjechampignons
200g cherrytomaatjes
1 prei
1 kuipje ricotta (Galbani)
verse platte peterselie
1 courgette
4 kleine tomaatjes
1 pakje roomboter
200g zelfrijzend bakmeel
150g bosbessen

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten nog in huis hebt

kaneel
cayennepoeder
gemberpoeder
knoflook
olijfolie
zwarte peper
zeezout
200g couscous
paprikapoeder
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
balsamico
maple syrup
honing
2 eieren
2 rijpe bananen
halfvolle yoghurt
vanille extract
kaneel
nootmuskaat
havermout

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.