Weekmenu #9



Hoewel ik achter de schermen al volop bezig ben met nieuwe gerechten voor het voorjaar, is het juist nu de tijd om een aantal winterfavorieten nog eens terug te laten komen in het weekmenu.

Want dampende ovenschotels, gerechten met pompoen, pasta met boerenkool. Wie wil daar niet nog even van genieten?!

Maandag            Pompoencouscous met halloumi
Het is er nog even, pompoen. Goed excuus dus om deze maaltijdcouscous te maken.

Dinsdag               Pasta met boerenkool
Een typische winterpasta, bomvol lekkers en ook nog eens lekker snel klaar

Woensdag          Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Alles wat in de winter lekker is – voor het voorjaar straks écht uitbreekt – in één ovenschotel!

Donderdag         Kip met halloumi
Een super manier om restjes groente op te maken! (ingrediënten in het boodschappenlijstje voor 4 personen)

Vrijdag                 Tortilla pizza met courgette
Wil je een snellere en iets gezondere versie van de reguliere pizza, maak dan eens deze!

Ontbijttip            Bananenhavermoutmuffins
Heerlijk als start van de dag, maar eigenlijk de hele dag lekker 😉

Boodschappenlijstje

1 pompoen, soort maakt niet uit  ( +/- 800g brutogewicht)
1 flespompoen (+/- 300g nettogewicht, in blokjes)
rode paprika
gele paprika
60g hazelnoten
2 stuks Halloumikaas
verse munt
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
250g boerenkool
roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
2 citroenen
65g pijnboompitten
500g aardappel
300g verse spinazie
500g vis naar keuze (ik deed kabeljauw, zalm en gerookte schelvis door elkaar), in blokjes
150g geraspte kaas
4 drumsticks
verse tijm
1 rode ui
250g kastanjechampignons
200g cherrytomaatjes
1 prei
1 kuipje ricotta (Galbani)
verse platte peterselie
1 courgette
4 kleine tomaatjes
1 pakje roomboter
200g zelfrijzend bakmeel
150g bosbessen

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten nog in huis hebt

kaneel
cayennepoeder
gemberpoeder
knoflook
olijfolie
zwarte peper
zeezout
200g couscous
paprikapoeder
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
balsamico
maple syrup
honing
2 eieren
2 rijpe bananen
halfvolle yoghurt
vanille extract
kaneel
nootmuskaat
havermout

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.