Weekmenu #9

Hoewel ik achter de schermen al volop bezig ben met nieuwe gerechten voor het voorjaar, is het juist nu de tijd om een aantal winterfavorieten nog eens terug te laten komen in het weekmenu.
Want dampende ovenschotels, gerechten met pompoen, pasta met boerenkool. Wie wil daar niet nog even van genieten?!
Maandag Pompoencouscous met halloumi
Het is er nog even, pompoen. Goed excuus dus om deze maaltijdcouscous te maken.
Dinsdag Pasta met boerenkool
Een typische winterpasta, bomvol lekkers en ook nog eens lekker snel klaar
Woensdag Ovenschotel met vis & pompoenpuree
Alles wat in de winter lekker is – voor het voorjaar straks écht uitbreekt – in één ovenschotel!
Donderdag Kip met halloumi
Een super manier om restjes groente op te maken! (ingrediënten in het boodschappenlijstje voor 4 personen)
Vrijdag Tortilla pizza met courgette
Wil je een snellere en iets gezondere versie van de reguliere pizza, maak dan eens deze!
Ontbijttip Bananenhavermoutmuffins
Heerlijk als start van de dag, maar eigenlijk de hele dag lekker 😉
Boodschappenlijstje
1 pompoen, soort maakt niet uit ( +/- 800g brutogewicht)
1 flespompoen (+/- 300g nettogewicht, in blokjes)
rode paprika
gele paprika
60g hazelnoten
2 stuks Halloumikaas
verse munt
100g bacon in dikke plakken
300g pasta
250g boerenkool
roomkaas, naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
2 citroenen
65g pijnboompitten
500g aardappel
300g verse spinazie
500g vis naar keuze (ik deed kabeljauw, zalm en gerookte schelvis door elkaar), in blokjes
150g geraspte kaas
4 drumsticks
verse tijm
1 rode ui
250g kastanjechampignons
200g cherrytomaatjes
1 prei
1 kuipje ricotta (Galbani)
verse platte peterselie
1 courgette
4 kleine tomaatjes
1 pakje roomboter
200g zelfrijzend bakmeel
150g bosbessen
Controleer je voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten nog in huis hebt
kaneel
cayennepoeder
gemberpoeder
knoflook
olijfolie
zwarte peper
zeezout
200g couscous
paprikapoeder
boter
bloem
melk
Dijon mosterd
balsamico
maple syrup
honing
2 eieren
2 rijpe bananen
halfvolle yoghurt
vanille extract
kaneel
nootmuskaat
havermout
Gepubliceerd op 28 februari 2018