Smulpaapje kookt! – Pompoencouscous met halloumi



Dit recept ontstond vanuit mijn eigen wens om eens iets anders te doen met pompoen dan de traditionele pompoensoep. Want hoewel ik er dol op ben kan er met pompoen nog zoveel meer.

Deze couscoussalade kun je als maaltijdsalade serveren of in een kleinere portie als lunchgerecht. De restjes neem je lekker mee naar je werk!

Voor vier personen als maaltijdsalade

Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
½ rode paprika
½ gele paprika
½ tl kaneel
¼ tl cayennepoeder
¼ tl gemberpoeder
3 tenen knoflook, gehalveerd
Olijfolie

60g hazelnoten, geroosterd in droge pan
Halloumikaas, 1 verpakking
Scheutje (citroen)olie
Verse munt, grofgesneden
Versgemalen zwarte peper
Zeezout
200g couscous, volgens instructie

Geroosterde pompoen

Snijd de pompoen in grove stukken en haal de pitten en draden eruit. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat doe je straks als ‘ie geroosterd is. Dan gaat dat veel makkelijker! Leg de stukken pompoen samen met de grofgesneden paprika en teentjes knoflook in een groot bakblik. Besprenkel alle groente met wat olijfolie en strooi er de kruiden over heen. Even goed met het blik husselen zodat alles bedekt is. Rooster de groente nu 30 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.

Couscoussalade met pompoen

Wel in de tussentijd de couscous. Wil je extra smaak gebruik dan groentebouillon in plaats van gewoon water. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, ze krijgen zo extra smaak. Laat even afkoelen en hak ik grove stukken. De halloumi snijd je in plakjes en bak je in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin aan beide kanten zijn. Het ideale van deze kaas is dat ‘ie tijdens het bakken niet smelt!

Herfstsalade

Snijd van de geroosterde pompoen de schil en maak er beetklare stukjes van. De paprika snijd je iets kleiner. Meng de groente door de couscous en voeg de hazelnoten, munt en halloumi er aan toe. Maak op smaak met goede olijfolie (citroenolie geeft er een wat frissere smaak aan, maar een gewone olie kan ook) en bestrooi met zout en peper. Dien meteen op!

Vers gemaakt is deze salade het aller-lekkerst. Neem je ‘m de dag meer naar je werk of school dan is ‘ie wel iets droger van smaak en zou je evt. nog een drupje olie en azijn kunnen toevoegen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.