Smulpaapje kookt! – Pompoencouscous met halloumi



Dit recept ontstond vanuit mijn eigen wens om eens iets anders te doen met pompoen dan de traditionele pompoensoep. Want hoewel ik er dol op ben kan er met pompoen nog zoveel meer.

Deze couscoussalade kun je als maaltijdsalade serveren of in een kleinere portie als lunchgerecht. De restjes neem je lekker mee naar je werk!

Voor vier personen als maaltijdsalade

Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
½ rode paprika
½ gele paprika
½ tl kaneel
¼ tl cayennepoeder
¼ tl gemberpoeder
3 tenen knoflook, gehalveerd
Olijfolie

60g hazelnoten, geroosterd in droge pan
Halloumikaas, 1 verpakking
Scheutje (citroen)olie
Verse munt, grofgesneden
Versgemalen zwarte peper
Zeezout
200g couscous, volgens instructie

Geroosterde pompoen

Snijd de pompoen in grove stukken en haal de pitten en draden eruit. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat doe je straks als ‘ie geroosterd is. Dan gaat dat veel makkelijker! Leg de stukken pompoen samen met de grofgesneden paprika en teentjes knoflook in een groot bakblik. Besprenkel alle groente met wat olijfolie en strooi er de kruiden over heen. Even goed met het blik husselen zodat alles bedekt is. Rooster de groente nu 30 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.

Couscoussalade met pompoen

Wel in de tussentijd de couscous. Wil je extra smaak gebruik dan groentebouillon in plaats van gewoon water. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, ze krijgen zo extra smaak. Laat even afkoelen en hak ik grove stukken. De halloumi snijd je in plakjes en bak je in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin aan beide kanten zijn. Het ideale van deze kaas is dat ‘ie tijdens het bakken niet smelt!

Herfstsalade

Snijd van de geroosterde pompoen de schil en maak er beetklare stukjes van. De paprika snijd je iets kleiner. Meng de groente door de couscous en voeg de hazelnoten, munt en halloumi er aan toe. Maak op smaak met goede olijfolie (citroenolie geeft er een wat frissere smaak aan, maar een gewone olie kan ook) en bestrooi met zout en peper. Dien meteen op!

Vers gemaakt is deze salade het aller-lekkerst. Neem je ‘m de dag meer naar je werk of school dan is ‘ie wel iets droger van smaak en zou je evt. nog een drupje olie en azijn kunnen toevoegen.

Gepubliceerd op 29 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.