Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen



Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept

Sticky door de banaan en honing en lekker fris door de bosbessen. Met honing in plaats van gewone suiker. Maar het allerbelangrijkste is toch eigenlijk wel dat ze gewoon héél erg lekker zijn.

Wij aten deze muffins als ontbijt, maar ze zijn net zo lekker bij de thee/koffie of om mee te nemen als lekker tussendoortje.

Voor 12 muffins

115g zachte roomboter
80g honing
2 eieren
2 rijpe bananen, geprakt
150g halfvolle yoghurt
1tl vanille
½ tl kaneel + snuf nootmuskaat
rasp ½ citroen
½ tl zout
200g zelfrijzend bakmeel
75g havermout (+ extra om te bestrooien)
150g bosbessen

Muffinblik – oven voorverwarmen op 175C

havermout muffin

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen

Voor de ontbijtmuffins mix je met een mixer de zachte boter goed met de honing. Daarna een voor een de eieren erbij tot ze goed zijn opgenomen door de boter. Tot slot de bananen, yoghurt en vanille er goed door mixen. In een kom meng je dan het bakmeel, havermout, zout, citroenrasp, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar. Met een spatel meng je dit nu bij bovenstaand mengsel, tot alles goed is gemengd. Als laatste schep je nu de bosbessen er doorheen.

Verse muffins

Voorzie je muffinblik van papieren vormpjes of vet goed in en vul de holtes met het muffinbeslag. Bestrooi de bovenkant met wat extra havermout en bak de muffins daarna 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Even in het blik laten afkoelen voor je ze eruit haalt. En voilá, je hebt heerlijk verse ontbijtmuffins!

Muffins invriezen

Je kunt deze muffins ook prima invriezen. Doe dat nadat ze zijn afgekoeld. Als je dan ’s ochtends trek hebt in een ontbijtmuffin haal je er eentje uit de vriezer en piep je die, een paar minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven op en heb je een lekker vers ontbijt!

Gepubliceerd op 30 mei 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!