Weekmenu #6



Volgende week bestaat Smulpaapje officieel 5 jaar. Ik vond dat een mooie gelegenheid om eens in de oudste recepten op de site te duiken en daar een weekmenu uit samen te stellen. Recepten deel ik overigens eigenlijk pas écht sinds 2013.

Voor dit weekmenu betekent dat makkelijke recepten, héle lelijke foto’s en dus een heerlijk retro 2013 menu. Maar ook toen al was het principe toegankelijke en lekkere recepten voor het hele gezin. Ga je mee terug in de tijd?!

Maandag            Ovenschotel met bloemkool & pasta
Ovenschotels zijn ideaal om in het weekend al klaar te maken, zodat de eerste dag van de week 's avonds geen gestress oplevert (oh help die foto…)

Dinsdag               Indiase gehaktballetjes
Destijds al vond ik dat je met kinderen prima een smaakavontuur aan kon gaan. Het recept is nog altijd heerlijk.

Woensdag          Pasta Carbonara met Makreel
Het allereerste recept van Jamie Oliver ooit op Smulpaapje en ook nu nog steeds mateloos populair (een wonder, als je de foto ziet ;-))

Donderdag          Japanse Yakisoba
Uit het boek Wereldeters kwam dit recept, dat alleen al geweldig is door de filosofie van Wereldeters dat je samen de tafel in stijl aankleedt.

Vrijdag                 Groente pannenkoeken
Een geweldige manier om restjes groente op te maken en een van de allereerste recepten op de site. Super ook om in de lunchtrommel mee te geven!

Boodschappenlijstje

1 bloemkool, in roosjes (evt uit de vriezer)
1 zak pasta naar keuze
100g geraspte kaas naar keuze4 grote aubergines, in vier stukken gesneden
4 uien
duimgroot stuk verse gember
1 citroen
verse koriander
1 blik tomatenblokjes
500g gehakt (rund of lams)
verse bladpeterselie
1 pak Naan
1 zak penne
2 courgettes
verse rozemarijn
1 gerookte makreel
400 gram varkensvlees (of kip)
1 spitskool
300g wortel
1 stronk broccoli
150 gram taugé
1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eier noedels) Yakisoba is een soort bami, maar dan Japans.
Yakisoba-saus (toko)

Controleer je voorraad- en/of koelkast op de volgende ingrediënten

Restjes groente (voor de groentepannenkoekjes)
1L melk
minstens 6 eieren
bloem
ongezouten roomboter
knoflook
honing
arachideolie (of gebruik zonnebloemolie)
sojasaus
kaneel,
gemalen komijn
gemalen koriander
gemalen kardemom
suiker
2 el kurkuma
zilvervliesrijst
parmezaanse kaas
 

 

 

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.