Weekmenu #6



Volgende week bestaat Smulpaapje officieel 5 jaar. Ik vond dat een mooie gelegenheid om eens in de oudste recepten op de site te duiken en daar een weekmenu uit samen te stellen. Recepten deel ik overigens eigenlijk pas écht sinds 2013.

Voor dit weekmenu betekent dat makkelijke recepten, héle lelijke foto’s en dus een heerlijk retro 2013 menu. Maar ook toen al was het principe toegankelijke en lekkere recepten voor het hele gezin. Ga je mee terug in de tijd?!

Maandag            Ovenschotel met bloemkool & pasta
Ovenschotels zijn ideaal om in het weekend al klaar te maken, zodat de eerste dag van de week 's avonds geen gestress oplevert (oh help die foto…)

Dinsdag               Indiase gehaktballetjes
Destijds al vond ik dat je met kinderen prima een smaakavontuur aan kon gaan. Het recept is nog altijd heerlijk.

Woensdag          Pasta Carbonara met Makreel
Het allereerste recept van Jamie Oliver ooit op Smulpaapje en ook nu nog steeds mateloos populair (een wonder, als je de foto ziet ;-))

Donderdag          Japanse Yakisoba
Uit het boek Wereldeters kwam dit recept, dat alleen al geweldig is door de filosofie van Wereldeters dat je samen de tafel in stijl aankleedt.

Vrijdag                 Groente pannenkoeken
Een geweldige manier om restjes groente op te maken en een van de allereerste recepten op de site. Super ook om in de lunchtrommel mee te geven!

Boodschappenlijstje

1 bloemkool, in roosjes (evt uit de vriezer)
1 zak pasta naar keuze
100g geraspte kaas naar keuze4 grote aubergines, in vier stukken gesneden
4 uien
duimgroot stuk verse gember
1 citroen
verse koriander
1 blik tomatenblokjes
500g gehakt (rund of lams)
verse bladpeterselie
1 pak Naan
1 zak penne
2 courgettes
verse rozemarijn
1 gerookte makreel
400 gram varkensvlees (of kip)
1 spitskool
300g wortel
1 stronk broccoli
150 gram taugé
1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eier noedels) Yakisoba is een soort bami, maar dan Japans.
Yakisoba-saus (toko)

Controleer je voorraad- en/of koelkast op de volgende ingrediënten

Restjes groente (voor de groentepannenkoekjes)
1L melk
minstens 6 eieren
bloem
ongezouten roomboter
knoflook
honing
arachideolie (of gebruik zonnebloemolie)
sojasaus
kaneel,
gemalen komijn
gemalen koriander
gemalen kardemom
suiker
2 el kurkuma
zilvervliesrijst
parmezaanse kaas
 

 

 

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.