Smulpaapje kookt! – Japanse Yakisoba



Deze keer een heel bijzonder recept van Marjolein de Vlaam, schrijver van het boek Wereldeters. Een boek vol leuke verhalen en weetjes van tien aansprekende landen verspreid over de wereld, met bijbehorende recepten. Een geweldig kinderkookboek, dat ook nog eens is genomineerd voor Beste Kookboek van het Jaar 2012. (stemmen kan nog!)

Tip van Wereldeters: Dek de tafel in Japanse sferen en vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Japan. Bijvoorbeeld over Sumo worstelaars en geisha’s. Of dat Japanners eten met stokjes. Of dat ze in Japan van elke maaltijd een kunstwerkje maken. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig

400 gram varkensvlees (of kip), in reepjes
¼ fijngesneden spitskool
300 gram wortel, in reepjes
1 stronk broccoli, roosjes
150 gram taugé
1 ui, gesnipperd
1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eier noedels) Yakisoba is een soort bami, maar dan Japans.
3 eetlepels Yakisoba-saus*
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel honing
Japanse sojasaus
zout en peper

* te koop bij de toko of zelf te maken door zoete sojasaus, worcester saus, oestersaus en kruidnagelpoeder te mengen.

Hoe maak je het

Meng het vlees met knoflook, Yakisoba-saus, honing, zout en peper. Laat het goed marineren (hoe langer, hoe lekkerder). Maak de groenten schoon en snij in kleine stukken. Snij de wortel in lange smalle reepjes. Kook de noedels volgens de aanwijzigen op de verpakking. Als de noedels klaar zijn, afgieten en met de deksel op de pan apart zetten. Verhit 2 eetlepels olie en bak ui en het varkensvlees in een paar minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en roerbak vervolgens de fijngesneden groenten totdat alles beetgaar is. Haal nu de groenten uit de pan en roerbak kort de noedels met een scheutje sojasaus. Leg vlees en groenten op de noedels.

Bij de foto

Als je goed kijkt zie je een goudkleurige Maneki Neko (= wuivende kat) op de linkerfoto. Dit Japanse gelukskatje met een wuivend voorpootje zie je overal in Japan bij de ingang van restaurants en cafés. Zo heet hij de bezoekers welkom en wenkt rijkdom en geluk naar binnen.

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!