Weekmenu #4

Koken zonder pakjes & zakjes, niet iedereen vindt het even makkelijk. Daarom probeer ik je in de weekmenu's te laten zien dat vers koken niet moeilijk hoeft te zijn. Het is vaak een kwestie van op tijd over nadenken en wanneer je wat extra tijd hebt – zoals in het weekend – alvast wat dingen voorbereiden.
Dus maak je de soep voor maandag gewoon lekker zondag al klaar. Eten we de dag erna een snelle stamppot, Italiaanse stijl. Maar ook gewone Hollandse kost. En ik laat je zien hoe lekker vegetarisch kan zijn. Geniet ervan!
Smulpaapje familie weekmenu
Maandag Pompoensoep
Een van mijn favoriete manieren voor veel groente, zonder dat je doorhebt hoeveel groente je eet. Soep! Een mooi begin van de week.
Dinsdag Italiaans stamppotje
Snel aan tafel vandaag? Dat doen we vandaag zo!
Woensdag Bloemkoolpuree met paddenstoelen
Vegetarisch eten kan zó lekker en zo makkelijk zijn. Kijk maar.
Donderdag Karbonade met mosterdsaus
Ouderwets lekker, liefst – wat mij betreft dan – met puree. Hollandse pot zoals wij ‘m graag hebben.
Vrijdag Tortilla’s met chili
Met je handen eten, voor een lekker begin van het weekend!
Weekendtip Verse gnocchi met salieboter
Heb je dit weekend tijd, gun jezelf dan een uurtje om deze verse gnocchi te maken. Je weet niet wat je proeft!
Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu
Maandag
1 pompoen, naar keuze (ongeveer 1kg)
1 rode paprika
2 tenen knoflook
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen gember
knoflookpoeder
1 ui
1 volle eetlepel Tikka curry pasta
1Liter groentebouillon
100ml kokosmelk
Dinsdag
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
Woensdag
750g bloemkool
2 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm
1 sjalotje
500g paddenstoelen, naar keuze
3 takjes verse tijm
½ el olie
½ tl knoflookpoeder
60ml slagroom
60ml halfvolle melk
1el kruidenroomkaas
Donderdag – recept voor 2 personen maar makkelijk te verdubbelen
2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui, in partjes
2 appels, zoals Elstar
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom
Voor erbij (4personen) groente naar keuze (bijvoorbeeld rode kool) en 1kg aardappels voor puree
Vrijdag
1 rode ui
1teen knoflook
1 gele paprika, in reepjes
350g rundergehakt
1 blik chilibonen (420g)
100g mais
200g sperzieboontjes (diepvries)
1 zakje geraspte kaas
1 bekertje zure room (125ml)
4 tomaten
8 wrap tortilla’s,
Weekendtip
1 kilo kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 ei
300g bloem
50g roomboter
3 -6 blaadjes verse salie
Gepubliceerd op 24 januari 2018