Weekmenu #4



Koken zonder pakjes & zakjes, niet iedereen vindt het even makkelijk. Daarom probeer ik je in de weekmenu's te laten zien dat vers koken niet moeilijk hoeft te zijn. Het is vaak een kwestie van op tijd over nadenken en wanneer je wat extra tijd hebt – zoals in het weekend – alvast wat dingen voorbereiden.

Dus maak je de soep voor maandag gewoon lekker zondag al klaar. Eten we de dag erna een snelle stamppot, Italiaanse stijl. Maar ook gewone Hollandse kost. En ik laat je zien hoe lekker vegetarisch kan zijn. Geniet ervan!

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Pompoensoep
Een van mijn favoriete manieren voor veel groente, zonder dat je doorhebt hoeveel groente je eet. Soep! Een mooi begin van de week.

Dinsdag              Italiaans stamppotje
Snel aan tafel vandaag? Dat doen we vandaag zo!

Woensdag         Bloemkoolpuree met paddenstoelen
Vegetarisch eten kan zó lekker en zo makkelijk zijn. Kijk maar.

Donderdag        Karbonade met mosterdsaus
Ouderwets lekker, liefst – wat mij betreft dan – met puree. Hollandse pot zoals wij ‘m graag hebben.

Chili tortilla

Vrijdag                Tortilla’s met chili
Met je handen eten, voor een lekker begin van het weekend!

Weekendtip      Verse gnocchi met salieboter
Heb je dit weekend tijd, gun jezelf dan een uurtje om deze verse gnocchi te maken. Je weet niet wat je proeft!

Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu

Maandag

1 pompoen, naar keuze (ongeveer 1kg)
1 rode paprika
2 tenen knoflook
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen gember
knoflookpoeder
1 ui
1 volle eetlepel Tikka curry pasta
1Liter groentebouillon
100ml kokosmelk
 

Dinsdag

750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

Woensdag

750g bloemkool
2 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm
1 sjalotje
500g paddenstoelen, naar keuze
3 takjes verse tijm
½ el olie
½ tl knoflookpoeder
60ml slagroom
60ml halfvolle melk
1el kruidenroomkaas

Donderdag – recept voor 2 personen maar makkelijk te verdubbelen

2 ribkarbonades (biologisch)
1 rode ui, in partjes
2  appels, zoals Elstar
10 verse salieblaadjes
250ml cider – of gebruik een lekkere appelsap
1el grove mosterd
1-2el slagroom

Voor erbij (4personen) groente naar keuze (bijvoorbeeld rode kool) en 1kg aardappels voor puree

Vrijdag

1 rode ui
1teen knoflook
1 gele paprika, in reepjes
350g rundergehakt
1 blik chilibonen (420g)
100g mais
200g sperzieboontjes (diepvries)
1 zakje geraspte kaas
1 bekertje zure room (125ml)
4 tomaten
8 wrap tortilla’s,

Weekendtip

1 kilo kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 ei
300g bloem
50g roomboter
3 -6 blaadjes verse salie

 

Gepubliceerd op 24 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.