365 dagen ZONDER Honig challenge



groente.jpg

Koken met pakjes en zakjes

Een van de argumenten zal zijn dat de vader – vlogger/blogger – er ongetwijfeld goed mee verdient. En verder kan ik echt niet snappen waarom je dit doet. Kinderen in de groei hebben variatie nodig. Gewoon, door vers te koken – zonder pakjes en zakjes – krijgen ze álles binnen wat ze nodig hebben. In de pakjes zit namelijk niks wat je nodig hebt om lekker te eten. Echt niet.

365 dagen challenge vers koken

Ik wil, bij deze, oproepen tot een challenge om 365 dagen vers te koken. Dus zonder zakjes & pakjes. Benieuwd wie dat wil sponsoren?! Nee, zonder gekheid, dat hoeft niet. Want het ís al de manier waarop ik zelf kook en waarop ik de recepten voor Smulpaapje maak. Ik hoop vooral dat iedereen die de challenge van dit gezin volgt, ook kijkt naar de lange termijn effecten op hun gezondheid, want je went aan smaken met veel zout en suiker (zoals in pakjes zit).

Overigens is Karin Luiten een aparte facebookpagina gestart – 365 dagen ZONDER pakjes & zakjes. Dat initiatief steun ik natuurlijk wél van harte!

UPDATE – reactie van Honig

Het hoofd Communicatie van Honig mailde mij naar aanleiding van dit artikel met een reactie namens Honig. Met haar toestemming lees je hieronder haar reactie

” Ik vind het goed om even te reageren op jouw reactie op de Honig 365 dagen Challenge. Het gaat er in deze challenge om dat de door ons uitgekozen familie 365 dagen “iets” eet van Honig. En dat is dus niet elke dag een zakje maaltijdmix, maar “iets” is ook een pakje speltmacaroni van Honig, of een wrap, of een eigengemaakte soep met een kruidenbuiltje erin. Want macaroni, wraps of kruidenbuiltjes vallen dus ook onder de “pakjes en zakjes”.

En ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die elke dag hun eigen macaroni van deeg staan te draaien of hun eigen wrap maken. Zo mooi zijn, maar de realiteit is dat in drukke gezinnen waar beide ouders werken, men wel wat hulp in de keuken kan gebruiken.

Alle weekmenu’s zijn samen met een diëtist gemaakt en helemaal afgestemd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. De familie eet daarnaast gevarieerd met zoveel mogelijk verse groenten, peulvruchten en zo min mogelijk vet of zout.

we hebben de campagne vooraf uitvoerig getest en daarbij bleek het voor ondervraagden duidelijk dat ook pasta en wraps onder de challenge vallen. In de commercial zie  je bv ook een shot van macaroni en niet van mixen om dat duidelijk te maken. Pakjes en zakjes omvat veel producten die mensen dagelijks eten. En daar staat men niet zo bij stil zoals blijkt. Dus dat gaan we onze Facebook pagina nog beter duidelijk maken.”

 

Gepubliceerd op 15 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!