365 dagen ZONDER Honig challenge



groente.jpg

Koken met pakjes en zakjes

Een van de argumenten zal zijn dat de vader – vlogger/blogger – er ongetwijfeld goed mee verdient. En verder kan ik echt niet snappen waarom je dit doet. Kinderen in de groei hebben variatie nodig. Gewoon, door vers te koken – zonder pakjes en zakjes – krijgen ze álles binnen wat ze nodig hebben. In de pakjes zit namelijk niks wat je nodig hebt om lekker te eten. Echt niet.

365 dagen challenge vers koken

Ik wil, bij deze, oproepen tot een challenge om 365 dagen vers te koken. Dus zonder zakjes & pakjes. Benieuwd wie dat wil sponsoren?! Nee, zonder gekheid, dat hoeft niet. Want het ís al de manier waarop ik zelf kook en waarop ik de recepten voor Smulpaapje maak. Ik hoop vooral dat iedereen die de challenge van dit gezin volgt, ook kijkt naar de lange termijn effecten op hun gezondheid, want je went aan smaken met veel zout en suiker (zoals in pakjes zit).

Overigens is Karin Luiten een aparte facebookpagina gestart – 365 dagen ZONDER pakjes & zakjes. Dat initiatief steun ik natuurlijk wél van harte!

UPDATE – reactie van Honig

Het hoofd Communicatie van Honig mailde mij naar aanleiding van dit artikel met een reactie namens Honig. Met haar toestemming lees je hieronder haar reactie

” Ik vind het goed om even te reageren op jouw reactie op de Honig 365 dagen Challenge. Het gaat er in deze challenge om dat de door ons uitgekozen familie 365 dagen “iets” eet van Honig. En dat is dus niet elke dag een zakje maaltijdmix, maar “iets” is ook een pakje speltmacaroni van Honig, of een wrap, of een eigengemaakte soep met een kruidenbuiltje erin. Want macaroni, wraps of kruidenbuiltjes vallen dus ook onder de “pakjes en zakjes”.

En ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die elke dag hun eigen macaroni van deeg staan te draaien of hun eigen wrap maken. Zo mooi zijn, maar de realiteit is dat in drukke gezinnen waar beide ouders werken, men wel wat hulp in de keuken kan gebruiken.

Alle weekmenu’s zijn samen met een diëtist gemaakt en helemaal afgestemd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. De familie eet daarnaast gevarieerd met zoveel mogelijk verse groenten, peulvruchten en zo min mogelijk vet of zout.

we hebben de campagne vooraf uitvoerig getest en daarbij bleek het voor ondervraagden duidelijk dat ook pasta en wraps onder de challenge vallen. In de commercial zie  je bv ook een shot van macaroni en niet van mixen om dat duidelijk te maken. Pakjes en zakjes omvat veel producten die mensen dagelijks eten. En daar staat men niet zo bij stil zoals blijkt. Dus dat gaan we onze Facebook pagina nog beter duidelijk maken.”

 

Gepubliceerd op 15 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.