Tikka pompoensoep

Pompoensoep is toch wel echt een van mijn favoriete najaarsgerechten. Deze Indiaas getinte pompoensoep is niet scherp of pittig van smaak, maar heeft net dat beetje extra wat ‘lekker spannend maakt.
De hoeveelheid currypasta bepaal je zelf. De hoeveelheid in het recept is precies genoeg voor een kidsproofversie, wil je ‘uitgesprokener dan voeg je gewoon wat extra toe. Je kunt uiteraard ook voor een andere smaak currypasta kiezen. Zo makkelijk is dat!
Voor 4 personen
1 pompoen, naar keuze (ongeveer 1kg)
1 rode paprika, in grove stukken
2 tenen knoflook
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen gember
knoflookpoeder, naar smaak
Verder nodig
1 ui, gesnipperd
1el neutrale olie
1 volle eetlepel Tikka curry pasta
1Liter groentebouillon
100ml kokosmelk
zout & peper
Oven voorverwarmen 180C – blender/staafmixer
Pompoen roosteren in de oven
Snijd de pompoen in grove stukken, schillen is niet nodig!, en lepel de draadjes en zaadjes eruit. Bestrooi met de kruiden, en let de knoflook (eventueel gehalveerd) en paprika er tussen op een bakplaat, die je hebt bekleed met bakpapier, en schuif in de voorverwarmde oven. Rooster 30 minuten en keer halverwege even om. Haal dan uit de oven en schep het vruchtvlees uit de schil.
Tikka pompoensoep
Verwarm in een grote (soep)pan de olie en fruit hierin de ui tien minuutjes zachtjes aan. Curry pasta erbij en een minuutje meebakken. Dan de geroosterde pompoen, paprika en knoflook erin, bouillon en kokosmelk erbij en even doorwarmen. Met een staafmixer nu glad pureren en op smaak brengen met zout en peper. Serveer met warm Naanbrood of knapperige poppadums.
Meer recepten met pompoen
Er is naast soep nog veel meer lekkers te maken met pompoen. Kijk hier maar eens.
Gepubliceerd op 9 november 2017