Tikka pompoensoep



Pompoensoep is toch wel echt een van mijn favoriete najaarsgerechten. Deze Indiaas getinte pompoensoep is niet scherp of pittig van smaak, maar heeft net dat beetje extra wat ‘lekker spannend maakt.

De hoeveelheid currypasta bepaal je zelf. De hoeveelheid in het recept is precies genoeg voor een kidsproofversie, wil je ‘uitgesprokener dan voeg je gewoon wat extra toe. Je kunt uiteraard ook voor een andere smaak currypasta kiezen. Zo makkelijk is dat!

Tikka pompoensoep Smulpaapje

Voor 4 personen

1 pompoen, naar keuze (ongeveer 1kg)
1 rode paprika, in grove stukken
2 tenen knoflook
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen gember
knoflookpoeder, naar smaak

Verder nodig

1 ui, gesnipperd
1el neutrale olie
1 volle eetlepel Tikka curry pasta
1Liter groentebouillon
100ml kokosmelk
zout & peper

Oven voorverwarmen 180C – blender/staafmixer

Pompoen roosteren in de oven

Snijd de pompoen in grove stukken, schillen is niet nodig!, en lepel de draadjes en zaadjes eruit. Bestrooi met de kruiden, en let de knoflook (eventueel gehalveerd) en paprika er tussen op een bakplaat, die je hebt bekleed met bakpapier, en schuif in de voorverwarmde oven. Rooster 30 minuten en keer halverwege even om. Haal dan uit de oven en schep het vruchtvlees uit de schil.

Tikka pompoensoep

Verwarm in een grote (soep)pan de olie en fruit hierin de ui tien minuutjes zachtjes aan. Curry pasta erbij en een minuutje meebakken. Dan de geroosterde pompoen, paprika en knoflook erin, bouillon en kokosmelk erbij en even doorwarmen. Met een staafmixer nu glad pureren en op smaak brengen met zout en peper. Serveer met warm Naanbrood of knapperige poppadums.

Meer recepten met pompoen

Er is naast soep nog veel meer lekkers te maken met pompoen. Kijk hier maar eens.

Gepubliceerd op 9 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.