Tikka pompoensoep



Pompoensoep is toch wel echt een van mijn favoriete najaarsgerechten. Deze Indiaas getinte pompoensoep is niet scherp of pittig van smaak, maar heeft net dat beetje extra wat ‘lekker spannend maakt.

De hoeveelheid currypasta bepaal je zelf. De hoeveelheid in het recept is precies genoeg voor een kidsproofversie, wil je ‘uitgesprokener dan voeg je gewoon wat extra toe. Je kunt uiteraard ook voor een andere smaak currypasta kiezen. Zo makkelijk is dat!

Tikka pompoensoep Smulpaapje

Voor 4 personen

1 pompoen, naar keuze (ongeveer 1kg)
1 rode paprika, in grove stukken
2 tenen knoflook
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen gember
knoflookpoeder, naar smaak

Verder nodig

1 ui, gesnipperd
1el neutrale olie
1 volle eetlepel Tikka curry pasta
1Liter groentebouillon
100ml kokosmelk
zout & peper

Oven voorverwarmen 180C – blender/staafmixer

Pompoen roosteren in de oven

Snijd de pompoen in grove stukken, schillen is niet nodig!, en lepel de draadjes en zaadjes eruit. Bestrooi met de kruiden, en let de knoflook (eventueel gehalveerd) en paprika er tussen op een bakplaat, die je hebt bekleed met bakpapier, en schuif in de voorverwarmde oven. Rooster 30 minuten en keer halverwege even om. Haal dan uit de oven en schep het vruchtvlees uit de schil.

Tikka pompoensoep

Verwarm in een grote (soep)pan de olie en fruit hierin de ui tien minuutjes zachtjes aan. Curry pasta erbij en een minuutje meebakken. Dan de geroosterde pompoen, paprika en knoflook erin, bouillon en kokosmelk erbij en even doorwarmen. Met een staafmixer nu glad pureren en op smaak brengen met zout en peper. Serveer met warm Naanbrood of knapperige poppadums.

Meer recepten met pompoen

Er is naast soep nog veel meer lekkers te maken met pompoen. Kijk hier maar eens.

Gepubliceerd op 9 november 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.