Geroosterde bloemkoolpuree met paddenstoelen



Na het succes van de geroosterde bloemkoolsoep was het tijd om de variëteit in recepten met geroosterde bloemkool verder uit te breiden. Want de smaak die het roosteren van bloemkool aan een gerecht geeft is echt geweldig.

Deze bloemkoolpuree is dat ook. Te simpel voor woorden, maar zó rijk aan smaak. Je kunt het prima eten in plaats van een gewone puree. Ik maakte ‘met een mix aan wilde paddenstoelen die in de Herfstbox van Verse Oogst zaten. Smullen!

Bloemkoolpuree Smulpaapje

Voor 4 personen

750g bloemkool
½ el olie
2 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm

Verder nodig

1 sjalotje, gesnipperd
500g paddenstoelen, naar keuze, grof gesneden
3 takjes verse tijm
½ el olie
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
60ml slagroom
60ml halfvolle melk
1el kruidenroomkaas

Optioneel: drupje truffelolie

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – blender/keukenmachine

Bloemkool roosteren

Snijd de bloemkool in plakken en leg op een bakplaat, die je bekleedt met bakpapier. Knoflook er tussen leggen, tijm er over heen en sprenkel de olie er over. Rooster dit 30 minuten in de oven, halverwege even keren of husselen. Haal daarna uit de oven een laat afkoelen.

Gebakken paddenstoelen

Verhit ondertussen in een koekenpan de olie en fruit hierin het sjalotje een paar minuten aan. Dan vuur omhoog en paddenstoelen erbij en bak die in 5-10 minuten goudbruin aan. Breng tot slot op smaak met tijm, knoflookpoeder, zout en peper. In de tussentijd dat die bakken doe je de bloemkool, room, melk en roomkaas in de keukenmachine en maal je kort tot je een grove puree hebt.

Bloemkoolpuree met paddenstoelen

Breng de bloemkoolpuree op smaak met zout en peper, eventueel nog een drupje truffelolie er door. Doe de puree dan op een groot bord en leg er de gebakken paddenstoelen bovenop. Geniet er van!

 

Gepubliceerd op 9 november 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.