Geroosterde bloemkoolpuree met paddenstoelen



Na het succes van de geroosterde bloemkoolsoep was het tijd om de variëteit in recepten met geroosterde bloemkool verder uit te breiden. Want de smaak die het roosteren van bloemkool aan een gerecht geeft is echt geweldig.

Deze bloemkoolpuree is dat ook. Te simpel voor woorden, maar zó rijk aan smaak. Je kunt het prima eten in plaats van een gewone puree. Ik maakte ‘met een mix aan wilde paddenstoelen die in de Herfstbox van Verse Oogst zaten. Smullen!

Bloemkoolpuree Smulpaapje

Voor 4 personen

750g bloemkool
½ el olie
2 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm

Verder nodig

1 sjalotje, gesnipperd
500g paddenstoelen, naar keuze, grof gesneden
3 takjes verse tijm
½ el olie
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
60ml slagroom
60ml halfvolle melk
1el kruidenroomkaas

Optioneel: drupje truffelolie

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – blender/keukenmachine

Bloemkool roosteren

Snijd de bloemkool in plakken en leg op een bakplaat, die je bekleedt met bakpapier. Knoflook er tussen leggen, tijm er over heen en sprenkel de olie er over. Rooster dit 30 minuten in de oven, halverwege even keren of husselen. Haal daarna uit de oven een laat afkoelen.

Gebakken paddenstoelen

Verhit ondertussen in een koekenpan de olie en fruit hierin het sjalotje een paar minuten aan. Dan vuur omhoog en paddenstoelen erbij en bak die in 5-10 minuten goudbruin aan. Breng tot slot op smaak met tijm, knoflookpoeder, zout en peper. In de tussentijd dat die bakken doe je de bloemkool, room, melk en roomkaas in de keukenmachine en maal je kort tot je een grove puree hebt.

Bloemkoolpuree met paddenstoelen

Breng de bloemkoolpuree op smaak met zout en peper, eventueel nog een drupje truffelolie er door. Doe de puree dan op een groot bord en leg er de gebakken paddenstoelen bovenop. Geniet er van!

 

Gepubliceerd op 9 november 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...