Weekmenu #35
Lekker veel makkelijke maaltijden in dit weekmenu, aangezien half Nederland inmiddels weer naar school en werk is teruggekeerd. Geen gedoe gerechten dus, waar iedereen lekker van mee eet!
We maken in het weekmenu gewoon weer een rondje over de wereld, om nog even dat vakantiegevoel vast te houden!
Maandag Pasta met tomatenpaprikasaus
Maak ‘m in het weekend alvast klaar en je zit vandaag in nog geen 10 minuten aan tafel!
Dinsdag Arabisch stoofpotje
In nog geen half uur waan je je in het Midden Oosten met dit heerlijke stoofpotje
Woensdag Italiaans stamppotje
Dit stamppotje is zó gemaakt en levert gegarandeerd lege borden op
Donderdag Snelle roerbak met broccoli
Kies voor het soort vlees dat bij je eigen budget past, en geniet van je zelfgemaakte woksaus
Vrijdag Mexicaanse rijstsalade
Wist je dat je ook met rijst een geweldige maaltijdsalade kunt maken? Probeer maar!
Weekendtip Portobello Caprese
Als het mooi weer is maak je ze op de BBQ, en anders gewoon lekker in de oven. Net zo makkelijk
Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu
Maandag
2kg rijpe tomaten
1el olie
1ui
1 grote teen knoflook
1 rode paprika
1 oranje paprika
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper
versgemalen zwarte peper & Maldon zout
Dinsdag
250g couscous
½ tl oranjebloesemwater (Souqlijn van Nadia & Merijn)
60g feta
2tenen knoflook
1 ui
1el neutrale olijfolie
400g kippendijen
1 aubergine
200ml kippenbouillon
2 sinaasappels
4 kardemompeulen
½ tl gemberpoeder
½ – 1 el Za' atar (Souqlijn van Nadia & Merijn)
zout & peper
1el maïzena
Woensdag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
verse basilicum, naar smaak
Donderdag
450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus, ik gebruikte Kikkoman minder zout
1tl sesamolie
1el ketjap manis
Vrijdag
4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitjes
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
½ citroen
extra vierge olijfolie
gemalen chipotle (AH)
Weekendtip
8 portobello’s
1 bol buffelmozzarella
16 cherrytomaatjes
verse basilicum
basilicumolie (via Foodelicious)
zout & peper
Gepubliceerd op 30 augustus 2018