Weekmenu #35



Lekker veel makkelijke maaltijden in dit weekmenu, aangezien half Nederland inmiddels weer naar school en werk is teruggekeerd. Geen gedoe gerechten dus, waar iedereen lekker van mee eet!

We maken in het weekmenu gewoon weer een rondje over de wereld, om nog even dat vakantiegevoel vast te houden!

Maandag          Pasta met tomatenpaprikasaus
Maak ‘m in het weekend alvast klaar en je zit vandaag in nog geen 10 minuten aan tafel!

Dinsdag            Arabisch stoofpotje
In nog geen half uur waan je je in het Midden Oosten met dit heerlijke stoofpotje

Woensdag        Italiaans stamppotje
Dit stamppotje is zó gemaakt en levert gegarandeerd lege borden op

Donderdag       Snelle roerbak met broccoli
Kies voor het soort vlees dat bij je eigen budget past, en geniet van je zelfgemaakte woksaus

Vrijdag              Mexicaanse rijstsalade
Wist je dat je ook met rijst een geweldige maaltijdsalade kunt maken? Probeer maar!

Weekendtip      Portobello Caprese
Als het mooi weer is maak je ze op de BBQ, en anders gewoon lekker in de oven. Net zo makkelijk

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

2kg rijpe tomaten
1el olie
1ui
1 grote teen knoflook
1 rode paprika
1 oranje paprika
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Dinsdag

250g couscous
½ tl oranjebloesemwater (Souqlijn van Nadia & Merijn)
60g feta
2tenen knoflook
1 ui
1el neutrale olijfolie
400g kippendijen
1 aubergine
200ml kippenbouillon
2 sinaasappels
4 kardemompeulen
½ tl gemberpoeder
½ – 1 el Za' atar (Souqlijn van Nadia & Merijn)
zout & peper
1el maïzena

Woensdag

1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
verse basilicum, naar smaak

Donderdag

450g broccoli
1 rode paprika
100g doperwten (vers of diepvries)
100g spinazie
5g geraspte, verse gember
300g biefstuk
50g pinda’s
2el neutrale olie
2tl limoensap
2el tahini
1el hoisin saus
3el sojasaus, ik gebruikte Kikkoman minder zout
1tl sesamolie
1el ketjap manis

Vrijdag

4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitjes
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
½ citroen
extra vierge olijfolie
gemalen chipotle (AH)

Weekendtip

8 portobello’s
1 bol buffelmozzarella
16 cherrytomaatjes
verse basilicum
basilicumolie (via Foodelicious)
zout & peper

Gepubliceerd op 30 augustus 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.