Smulpaapje kookt! – Verse pastasaus met tomaat & paprika



In de zomer zijn tomaten qua smaak op z’n lekkerst en super betaalbaar. Een prima moment om zelf pastasaus te maken. Bovendien zit in deze pastasaus een heerlijke lading vitaminen en smaak.

Verdubbel de hoeveelheid en vries delen in, dan heb je op drukke dagen lekker snel een verse maaltijd op tafel en hoef je nooit naar een pot saus te grijpen!

Voor 6-8 personen

2kg rijpe tomaten, in stukken
1el olie
1ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in grove stukken
1 oranje paprika, in grove stukken
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper, in kleine balletjes
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Verse pastasaus

Verwarm een grote hapjespan met de olie en fruit daarin de ui en knoflook vijf minuten op medium vuur aan. Ze hoeven alleen smaak af te geven en niet te kleuren. Daarbij gaat de paprika, die je ook nog een paar minuutjes meebakt, zodat die alvast lekker wat smaak kan afgeven.

Tomatensaus met smaak

Dan alle tomaten erbij, Siciliaanse kruidenmix erover heen en lekker wat zout & peper. Doe de blaadjes basilicum erbij, roer door en breng alles aan de kook. Zodra het kookt vuur iets terug en het zo minstens een uur, anderhalf uur laten pruttelen. Het vocht uit de tomaten verdampt, de tomaten worden intenser van smaak en de saus dikt in. Wel regelmatig even doorroeren.

Na maximaal anderhalf uur zet je de staafmixer erop (of doe de saus in een blender) en pureer je de saus, tot je alle velletjes hebt vermalen (wil je dit niet hoeven doen, zorg dan dat je de tomaten ontvelt, voor je ze in de saus doet. Maar ik ben van het luie koken, dus los het zo op ;-))

Smullen maar!

Doe nu de gekruide gehaktballetjes in de saus en laat die nog een minuut of tien mee warmen en gaar worden. Roer de saus door, proef of je nog wat extra zout en/of peper erbij wilt doen en serveer ‘dan met je favoriete pasta en natuurlijk héél veel Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 22 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.