Smulpaapje kookt! – Verse pastasaus met tomaat & paprika



In de zomer zijn tomaten qua smaak op z’n lekkerst en super betaalbaar. Een prima moment om zelf pastasaus te maken. Bovendien zit in deze pastasaus een heerlijke lading vitaminen en smaak.

Verdubbel de hoeveelheid en vries delen in, dan heb je op drukke dagen lekker snel een verse maaltijd op tafel en hoef je nooit naar een pot saus te grijpen!

Voor 6-8 personen

2kg rijpe tomaten, in stukken
1el olie
1ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in grove stukken
1 oranje paprika, in grove stukken
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper, in kleine balletjes
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Verse pastasaus

Verwarm een grote hapjespan met de olie en fruit daarin de ui en knoflook vijf minuten op medium vuur aan. Ze hoeven alleen smaak af te geven en niet te kleuren. Daarbij gaat de paprika, die je ook nog een paar minuutjes meebakt, zodat die alvast lekker wat smaak kan afgeven.

Tomatensaus met smaak

Dan alle tomaten erbij, Siciliaanse kruidenmix erover heen en lekker wat zout & peper. Doe de blaadjes basilicum erbij, roer door en breng alles aan de kook. Zodra het kookt vuur iets terug en het zo minstens een uur, anderhalf uur laten pruttelen. Het vocht uit de tomaten verdampt, de tomaten worden intenser van smaak en de saus dikt in. Wel regelmatig even doorroeren.

Na maximaal anderhalf uur zet je de staafmixer erop (of doe de saus in een blender) en pureer je de saus, tot je alle velletjes hebt vermalen (wil je dit niet hoeven doen, zorg dan dat je de tomaten ontvelt, voor je ze in de saus doet. Maar ik ben van het luie koken, dus los het zo op ;-))

Smullen maar!

Doe nu de gekruide gehaktballetjes in de saus en laat die nog een minuut of tien mee warmen en gaar worden. Roer de saus door, proef of je nog wat extra zout en/of peper erbij wilt doen en serveer ‘dan met je favoriete pasta en natuurlijk héél veel Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 22 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!