Smulpaapje kookt! – Verse pastasaus met tomaat & paprika



In de zomer zijn tomaten qua smaak op z’n lekkerst en super betaalbaar. Een prima moment om zelf pastasaus te maken. Bovendien zit in deze pastasaus een heerlijke lading vitaminen en smaak.

Verdubbel de hoeveelheid en vries delen in, dan heb je op drukke dagen lekker snel een verse maaltijd op tafel en hoef je nooit naar een pot saus te grijpen!

Voor 6-8 personen

2kg rijpe tomaten, in stukken
1el olie
1ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in grove stukken
1 oranje paprika, in grove stukken
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper, in kleine balletjes
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Verse pastasaus

Verwarm een grote hapjespan met de olie en fruit daarin de ui en knoflook vijf minuten op medium vuur aan. Ze hoeven alleen smaak af te geven en niet te kleuren. Daarbij gaat de paprika, die je ook nog een paar minuutjes meebakt, zodat die alvast lekker wat smaak kan afgeven.

Tomatensaus met smaak

Dan alle tomaten erbij, Siciliaanse kruidenmix erover heen en lekker wat zout & peper. Doe de blaadjes basilicum erbij, roer door en breng alles aan de kook. Zodra het kookt vuur iets terug en het zo minstens een uur, anderhalf uur laten pruttelen. Het vocht uit de tomaten verdampt, de tomaten worden intenser van smaak en de saus dikt in. Wel regelmatig even doorroeren.

Na maximaal anderhalf uur zet je de staafmixer erop (of doe de saus in een blender) en pureer je de saus, tot je alle velletjes hebt vermalen (wil je dit niet hoeven doen, zorg dan dat je de tomaten ontvelt, voor je ze in de saus doet. Maar ik ben van het luie koken, dus los het zo op ;-))

Smullen maar!

Doe nu de gekruide gehaktballetjes in de saus en laat die nog een minuut of tien mee warmen en gaar worden. Roer de saus door, proef of je nog wat extra zout en/of peper erbij wilt doen en serveer ‘dan met je favoriete pasta en natuurlijk héél veel Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 22 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.