Smulpaapje kookt! – Verse pastasaus met tomaat & paprika



In de zomer zijn tomaten qua smaak op z’n lekkerst en super betaalbaar. Een prima moment om zelf pastasaus te maken. Bovendien zit in deze pastasaus een heerlijke lading vitaminen en smaak.

Verdubbel de hoeveelheid en vries delen in, dan heb je op drukke dagen lekker snel een verse maaltijd op tafel en hoef je nooit naar een pot saus te grijpen!

Voor 6-8 personen

2kg rijpe tomaten, in stukken
1el olie
1ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in grove stukken
1 oranje paprika, in grove stukken
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper, in kleine balletjes
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Verse pastasaus

Verwarm een grote hapjespan met de olie en fruit daarin de ui en knoflook vijf minuten op medium vuur aan. Ze hoeven alleen smaak af te geven en niet te kleuren. Daarbij gaat de paprika, die je ook nog een paar minuutjes meebakt, zodat die alvast lekker wat smaak kan afgeven.

Tomatensaus met smaak

Dan alle tomaten erbij, Siciliaanse kruidenmix erover heen en lekker wat zout & peper. Doe de blaadjes basilicum erbij, roer door en breng alles aan de kook. Zodra het kookt vuur iets terug en het zo minstens een uur, anderhalf uur laten pruttelen. Het vocht uit de tomaten verdampt, de tomaten worden intenser van smaak en de saus dikt in. Wel regelmatig even doorroeren.

Na maximaal anderhalf uur zet je de staafmixer erop (of doe de saus in een blender) en pureer je de saus, tot je alle velletjes hebt vermalen (wil je dit niet hoeven doen, zorg dan dat je de tomaten ontvelt, voor je ze in de saus doet. Maar ik ben van het luie koken, dus los het zo op ;-))

Smullen maar!

Doe nu de gekruide gehaktballetjes in de saus en laat die nog een minuut of tien mee warmen en gaar worden. Roer de saus door, proef of je nog wat extra zout en/of peper erbij wilt doen en serveer ‘dan met je favoriete pasta en natuurlijk héél veel Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 22 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.