Smulpaapje kookt! – Verse pastasaus met tomaat & paprika



In de zomer zijn tomaten qua smaak op z’n lekkerst en super betaalbaar. Een prima moment om zelf pastasaus te maken. Bovendien zit in deze pastasaus een heerlijke lading vitaminen en smaak.

Verdubbel de hoeveelheid en vries delen in, dan heb je op drukke dagen lekker snel een verse maaltijd op tafel en hoef je nooit naar een pot saus te grijpen!

Voor 6-8 personen

2kg rijpe tomaten, in stukken
1el olie
1ui, gesnipperd
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in grove stukken
1 oranje paprika, in grove stukken
1el Siciliaanse kruidenmix (via Foodelicious)
15g verse basilicum
350g rundergehakt op smaak gebracht met zout & peper, in kleine balletjes
versgemalen zwarte peper & Maldon zout

Verse pastasaus

Verwarm een grote hapjespan met de olie en fruit daarin de ui en knoflook vijf minuten op medium vuur aan. Ze hoeven alleen smaak af te geven en niet te kleuren. Daarbij gaat de paprika, die je ook nog een paar minuutjes meebakt, zodat die alvast lekker wat smaak kan afgeven.

Tomatensaus met smaak

Dan alle tomaten erbij, Siciliaanse kruidenmix erover heen en lekker wat zout & peper. Doe de blaadjes basilicum erbij, roer door en breng alles aan de kook. Zodra het kookt vuur iets terug en het zo minstens een uur, anderhalf uur laten pruttelen. Het vocht uit de tomaten verdampt, de tomaten worden intenser van smaak en de saus dikt in. Wel regelmatig even doorroeren.

Na maximaal anderhalf uur zet je de staafmixer erop (of doe de saus in een blender) en pureer je de saus, tot je alle velletjes hebt vermalen (wil je dit niet hoeven doen, zorg dan dat je de tomaten ontvelt, voor je ze in de saus doet. Maar ik ben van het luie koken, dus los het zo op ;-))

Smullen maar!

Doe nu de gekruide gehaktballetjes in de saus en laat die nog een minuut of tien mee warmen en gaar worden. Roer de saus door, proef of je nog wat extra zout en/of peper erbij wilt doen en serveer ‘dan met je favoriete pasta en natuurlijk héél veel Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 22 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!