Weekmenu #33



Het lekkerste en het mooiste van zomerproducten, dat vieren we deze week in het Smulpaapje weekmenu. Want je vindt nu volop mooie, rijpe tomaten. Het mosselseizoen is in volle glorie. En daar maak je een aantal van de gerechten uit dit weekmenu mee.

Maar het wordt óók weer eens tijd voor een lekker weekendontbijt. Kortom, variatie genoeg in het menu van deze week!

Maandag           tonijnburger met zoete aardappelfrietjes
Ter gelegenheid van het interview met de mannen van CityGuys toch een recept, van een burger, maar dan mijn favoriet!

Dinsdag              zomerse risotto met zalm
Een lekkere frisse risotto, want die kun je niet vaak genoeg op tafel zetten!

Woensdag         Tomatentaart caprese
Met de lekkerste, rijpe tomaten van de zomer maak je deze variant op de traditionele Caprese

Donderdag        Mosselpakketjes
Het is nu volop mosselseizoen, en wij houden er van, dus wat let je om ze nog eens te serveren?

Vrijdag                Slawraps met kipgehakt
Fast Food Friday met deze snelle, lichte maar heerlijke wraps met kipgehakt

Weekendtip      Appel/kaneelwafels
Het is hoog tijd om weer eens je weekend te starten met de lekkerste, verse wafels!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (à 160g)
1el olijfolie
2tl Zaanse grove mosterd
25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
rasp van 1 citroen
1el citroensap
10g verse platte peterselie
15g verse bieslook
½ rode ui (ongeveer 35g)
½ blikje ansjovisfilets
1 ei

Dinsdag

1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
1 glas witte wijn
1L visbouillon (zelfgemaakt is het lekkerst, maar van een bouillonblokje mag ook hoor)
300g risottorijst
500g zalm
rasp van 1 citroen
1-2el citroenolie (Foodelicious)
400g erwtjes (vers heb je dan 1kg nodig, maar diepvries kan natuurlijk ook)

Woensdag

400g minitomaatjes
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook,
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney (Marks & Spencer)
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum

Donderdag

1,5 kg mossels
3 dunne stengels prei
1 kleine winterwortel
16 kleine tomaatjes
½ venkel
schil van één citroen
handje platte peterselie
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Vrijdag

300g kipgehakt
1tl sesamolie
½ el sojasaus (Kikoman, minder zout)
50g julienne wortel
1,5 teen knoflook
4 lente uitjes
sesamzaadjes
2 kropjes little Gem (kleine kropjes sla)

Weekend ontbijttip

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
2 eieren, eiwit apart
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk

Gepubliceerd op 15 augustus 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.