Weekmenu #33



Het lekkerste en het mooiste van zomerproducten, dat vieren we deze week in het Smulpaapje weekmenu. Want je vindt nu volop mooie, rijpe tomaten. Het mosselseizoen is in volle glorie. En daar maak je een aantal van de gerechten uit dit weekmenu mee.

Maar het wordt óók weer eens tijd voor een lekker weekendontbijt. Kortom, variatie genoeg in het menu van deze week!

Maandag           tonijnburger met zoete aardappelfrietjes
Ter gelegenheid van het interview met de mannen van CityGuys toch een recept, van een burger, maar dan mijn favoriet!

Dinsdag              zomerse risotto met zalm
Een lekkere frisse risotto, want die kun je niet vaak genoeg op tafel zetten!

Woensdag         Tomatentaart caprese
Met de lekkerste, rijpe tomaten van de zomer maak je deze variant op de traditionele Caprese

Donderdag        Mosselpakketjes
Het is nu volop mosselseizoen, en wij houden er van, dus wat let je om ze nog eens te serveren?

Vrijdag                Slawraps met kipgehakt
Fast Food Friday met deze snelle, lichte maar heerlijke wraps met kipgehakt

Weekendtip      Appel/kaneelwafels
Het is hoog tijd om weer eens je weekend te starten met de lekkerste, verse wafels!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (à 160g)
1el olijfolie
2tl Zaanse grove mosterd
25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
rasp van 1 citroen
1el citroensap
10g verse platte peterselie
15g verse bieslook
½ rode ui (ongeveer 35g)
½ blikje ansjovisfilets
1 ei

Dinsdag

1 ui
1 teen knoflook
2el neutrale olie
1 glas witte wijn
1L visbouillon (zelfgemaakt is het lekkerst, maar van een bouillonblokje mag ook hoor)
300g risottorijst
500g zalm
rasp van 1 citroen
1-2el citroenolie (Foodelicious)
400g erwtjes (vers heb je dan 1kg nodig, maar diepvries kan natuurlijk ook)

Woensdag

400g minitomaatjes
3 takjes tijm
2 teentjes knoflook,
1el olie
1 rol kruimeldeeg (of gebruik plakjes bladerdeeg)
2-3el rode uienchutney (Marks & Spencer)
1el geraspte Parmezaanse kaas
125g buffelmozzarella
10 blaadjes basilicum

Donderdag

1,5 kg mossels
3 dunne stengels prei
1 kleine winterwortel
16 kleine tomaatjes
½ venkel
schil van één citroen
handje platte peterselie
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Vrijdag

300g kipgehakt
1tl sesamolie
½ el sojasaus (Kikoman, minder zout)
50g julienne wortel
1,5 teen knoflook
4 lente uitjes
sesamzaadjes
2 kropjes little Gem (kleine kropjes sla)

Weekend ontbijttip

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
2 eieren, eiwit apart
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk

Gepubliceerd op 15 augustus 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.