Weekmenu #31

Inmiddels zijn wij weer even terug van vakantie, maar in dit weekmenu heb ik me wederom door eerdere vakanties laten inspireren. Door gerechten die ik maakte na een vakantie in Italië bijvoorbeeld.
En laten we ook hopen dat het weer komende week mooi genoeg is om de BBQ lekker aan te steken. Voor het weekend tenslotte een ontbijttip, die niet alleen met kerst lekker is 😉
Maandag Italiaanse witlof ham & kaas
Een variant op de bekende witlof ham & kaas, maar dan met Italiaans tintje
Dinsdag Italiaanse stoofschotel
Een stoofschotel in de zomer lijkt misschien een beetje vreemd, maar blijkt oh zo lekker!
Woensdag Citroencouscous
Een simpele, makkelijke maaltijd om de week door midden te breken
Donderdag Spareribs van de BBQ
Is het mooi weer, dan wil je zeker deze spareribs op de BBQ gooien. Maak de marinade alvast woensdag klaar en je hoeft vandaag alleen nog de barbecue aan te steken.
Vrijdag Zalm uit de oven
Een smakelijke manier om de restjes groente van deze week op te maken.
Weekendtip Banana pancakes met bacon
Deze pancakes stonden voor het eerst in het kerstmenu op de site, maar maken van ieder weekend een feestje!
Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu
Maandag
Kilo witlof, schoongemaakt en gehalveerd
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk, hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de saus wenst
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
Rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
Versgemalen zwarte peper
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.
Dinsdag
1kg hertenvlees, in blokjes gesneden (bij de poelier)
zout en peper
2el olie
1el boter
3 blikken San Marzano tomaten (blik à 400g)
3 laurierblaadjes
2el tomatenpuree
3el bloem
½ tl kardemom
1tl tijm
1tl kaneel
½tl gemalen kruidnagel
½ tl piment
Woensdag
200g couscous
200ml bouillon
2tl citroenrasp
50ml citroensap
50g pistachenootjes, ongezouten
75g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
1el lekkere olijfolie
4g verse munt, fijngesneden
voor erbij: stukje vis en groente naar keuze
Donderdag
60g tomatensap
100ml balsamico (ik gebruikte balsamico met bloedsinaasappel van Foodelicious)
rasp van 1 (schoongeboende) sinaasappel
100g basterdsuiker
200g ketchup (Julius gebruikt 100% Heinz, ik gebruikte half Heinz, half Stokes – via Foodelicious)
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl gemalen chipotle
3kg spareribs
Vrijdag
400g sperziebonen, topjes eraf (verder heel laten)
350g zalm
250g cherrytomaatjes, gehalveerd (vocht eruit)
4 aardappels, gewassen en in stukken
2tl kruidenboter
versgemalen zwarte peper & Maldon zout
Ontbijtweekendtip
2 eieren, eiwitten en eigeel apart
1el suiker
250ml karnemelk
60g gesmolten boter
1tl vanille
150g bloem
10g bakpoeder
½ tl bakingsoda
2 bananen
8 lange plakken bacon
op te serveren: maple syrup
Gepubliceerd op 2 augustus 2018