BBQ spareribs, homemade marinade



Het is het ultieme gerecht voor de barbecue, spareribs. Malse ribbetjes, die je afkluift en waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Die wil je thuis zelf maken. En dat kan. Super simpel zelfs!

De marinade is in no time gemaakt, het marineren daar hoef je niet bij te zijn en ze hoeven uiteindelijk maar iets meer dan een half uur op de BBQ. Waar wacht je nog op?!

Voor de spareribsmarinade
die is geïnspireerd op die van Julius Jaspers uit Smart BBQ

60g tomatensap
100ml balsamico (ik gebruikte balsamico met bloedsinaasappel van Foodelicious)
rasp van 1 (schoon geboende) sinaasappel
100g basterdsuiker
200g ketchup (Julius gebruikt 100% Heinz, ik gebruikte half Heinz, half Stokes – via Foodelicious)
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl gemalen chipotle

3kg spareribs – doe jezelf een lol en haal die bij een goede slager. Echt. Dat maakt 100% het verschil voor het eindresultaat van dit recept! Met 3kg heb je ruim voldoende voor vier personen.

Recept zelfgemaakte marinade

Verwarm het tomatensap en doe hier de suiker, balsamico en rasp bij. Roer tot de suiker is opgelost. Dan mogen de andere ingrediënten erbij. Proef even of je het zo prima vindt, je kunt nu nog bijsturen. Laat dan even afkoelen.

Spareribs van de barbecue

Pak een grote kom, of een grote, stevige zak en doe hier de, losgesneden, ribbetjes in (ik hou er van als ze per twee aan elkaar zitten) en giet de marinade hierbij. Hussel even goed om, dat alles er lekker onder zit, dek/sluit af en laat 6-8 uur marineren.

BBQ ribs marinade

De lekkerste barbecue spareribs

Verhit je barbecue indirect tot ongeveer 190C. Laat de spareribs uitlekken, maar gooi de marinade nog niet weg!, en leg ze op het rooster. Grill ze nu in 30-40 minuten tot ze een kerntemperatuur van 70C hebben. Haal dan de tussenplaat weg, lak de ribbetjes nog met wat extra marinade, en grill ze nog 5 minuten om en om op direct vuur, zodat ze een lekker krokant korstje krijgen.

Serveer met mais en frietjes, of als je het gezonder wilt met een gepofte aardappel. Smullen maar!

BBQspareribs

Gepubliceerd op 15 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.