American pancakes met bacon & maple syrup



Zoet, zout, knapperig, zacht. Het zit allemaal in deze waanzinnig lekkere pancakes met banaan, bacon en maple syrup. Een heerlijk kerstontbijt!

Het beste van twee werelden zit namelijk in één ontbijtrecept. Geïnspireerd op de pancakes die we aten bij Clinton St Bakery in New York én bij Brooks in Amsterdam, tijdens een brunch onlangs.

Eigenlijk is iedere dag een perfecte dag voor deze pancakes, maar zeker met kerst (gelukkig zijn er 2 dagen, dus 2 keer ontbijten ermee mag ook…) moeten ze op tafel staan. Geniet er van!

voor ongeveer 15 American pancakes

  • 2 eieren, eiwitten en eigeel apart
  • 1el suiker
  • 250ml karnemelk
  • 60g gesmolten boter
  • 1tl vanille
  • 150g bloem
  • 10g bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 2 bananen
  • 8 lange plakken bacon
  • op te serveren: maple syrup

ontbijttips kerst

American pancakes met bacon & maple syrup

Klop voor je pancakes de eiwitten stijf, voeg dan 1el suiker toe en klop tot die volledig in het schuim is opgenomen. In een maatbeker meng karnemelk, boter, vanille en eidooiers. Pureer hier 1 banaan doorheen. In een aparte kom zeef je de bloem en meng die met bakpoeder en bakingsoda.

Meng de droge ingrediënten, met de inhoud van je maatbeker. Meng niet te lang. Schep hier tenslotte de eiwitten doorheen, tot ze zijn opgenomen. Probeer niet te lang te mixen, zodat je zoveel mogelijk lucht in je beslag houdt.

Bacon & pancakes

Verhit een pan en doe er een drupje neutrale olie in. Schep hier ongeveer een juslepel beslag in. Bak tot de bovenkant van de pancake droogbubbelt. Dan aan de andere kant bakken. Houd warm op een bord in een oven van 150C tot je al het beslag op hebt.

Tegelijkertijd bak je in een andere hete pan, zonder olie, de plakken bacon goudbruin en krokant. In het baconvet bak je als laatste de plakjes banaan, van je resterende banaan. Serveer met de pancakes en royaal maple syrup.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!