American pancakes met bacon & maple syrup



Zoet, zout, knapperig, zacht. Het zit allemaal in deze waanzinnig lekkere pancakes met banaan, bacon en maple syrup. Een heerlijk kerstontbijt!

Het beste van twee werelden zit namelijk in één ontbijtrecept. Geïnspireerd op de pancakes die we aten bij Clinton St Bakery in New York én bij Brooks in Amsterdam, tijdens een brunch onlangs.

Eigenlijk is iedere dag een perfecte dag voor deze pancakes, maar zeker met kerst (gelukkig zijn er 2 dagen, dus 2 keer ontbijten ermee mag ook…) moeten ze op tafel staan. Geniet er van!

voor ongeveer 15 American pancakes

  • 2 eieren, eiwitten en eigeel apart
  • 1el suiker
  • 250ml karnemelk
  • 60g gesmolten boter
  • 1tl vanille
  • 150g bloem
  • 10g bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 2 bananen
  • 8 lange plakken bacon
  • op te serveren: maple syrup

ontbijttips kerst

American pancakes met bacon & maple syrup

Klop voor je pancakes de eiwitten stijf, voeg dan 1el suiker toe en klop tot die volledig in het schuim is opgenomen. In een maatbeker meng karnemelk, boter, vanille en eidooiers. Pureer hier 1 banaan doorheen. In een aparte kom zeef je de bloem en meng die met bakpoeder en bakingsoda.

Meng de droge ingrediënten, met de inhoud van je maatbeker. Meng niet te lang. Schep hier tenslotte de eiwitten doorheen, tot ze zijn opgenomen. Probeer niet te lang te mixen, zodat je zoveel mogelijk lucht in je beslag houdt.

Bacon & pancakes

Verhit een pan en doe er een drupje neutrale olie in. Schep hier ongeveer een juslepel beslag in. Bak tot de bovenkant van de pancake droogbubbelt. Dan aan de andere kant bakken. Houd warm op een bord in een oven van 150C tot je al het beslag op hebt.

Tegelijkertijd bak je in een andere hete pan, zonder olie, de plakken bacon goudbruin en krokant. In het baconvet bak je als laatste de plakjes banaan, van je resterende banaan. Serveer met de pancakes en royaal maple syrup.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.