Weekmenu #26



Wat dacht je van een weekmenu compleet met barbecue en een tropisch ontbijt? Een weekmenu boordevol zomerse gerechten, nu de zomer dan toch echt begonnen is?

Precies, dat dacht ik ook: boodschappen doen en aan de slag! Alles wat je moet weten, vind je hieronder.

Maandag           Pastasalade met groene asperges
Een heel makkelijk begin van de week, en een ideaal gerecht op warme(re) dagen

Dinsdag              Milde kipcurry met volop groente
Indiase kipcurry zelf maken klinkt misschien ingewikkeld en erg pittig, maar dat valt reuze mee. De yoghurt en mangochutney maken het helemaal af.

Woensdag         Pasta met zalm en tomaatjes
Binnen een kwartier aan tafel en restjes mee in de lunchtrommel. Klinkt als de perfecte pasta voor midden in de week toch?

Donderdag        Pizzabootjes van aubergine
Geen pizza, maar pizzabootjes! Net wat gezonder, maar minstens net zo lekker.

Vrijdag                Mosselpakketjes van de BBQ of uit de oven
Een heerlijk begin van je weekend: mosselen met friet! Met wat frietjes ernaast zijn deze mosselpakketjes dus ideaal voor de vrijdag. En als je zin hebt om de barbecue aan te doen, heb je helemaal een vakantiegevoel hiermee.

Ontbijttip           Zwarte rijst met mango, kokos en passievrucht
Neem er even de tijd voor, want het is te lekker om dat te laten. Leftovers kun je bovendien prima bewaren, zodat je midden in de werkweek ook nog een luxe weekendontbijt hebt!

Boodschappenlijst

200g gekleurde mini tomaatjes
200g groene asperges
1 pak halloumi kaas
1 bosje verse munt
2 zakken pasta
150g sperziebonen
250g mini pommodori
2 aubergines
3 dunne stengels prei
1 kleine winterwortel
16 kleine tomaatjes
1 venkel
1 bosje verse basilicum
1 bosje peterselie
1 bosje verse koriander
3 bosuitjes
1 bosje dille
2 citroenen
1 rijpe mango
1 limoen
2 rijpe bananen
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk
350g (scharrel)kipfilet (of andere kippenvlees)
250g gerookte zalm
1,5 kg mossels
250ml crème fraiche, (wij gebruikten halfvet)
1 zakje kleine mozzarellabolletjes (Galbani)
1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
1 pak zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 pak amandel/kokosmelk (Alpro)
1 potje garam masala
1 potje curry pasta, naar keuze
1 potje mango chutney
amandelmeel
3cm stukje verse gember
 

Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt

Je lekkerste olijfolie
Zonnebloemolie
Zout
peper
kappertjes
zongedroogde tomaatjes
knoflook
ui & rode ui
scheutje wijn (of water)
blanke amandelen
kokossnippers
vanille extract
halfvolle yoghurt

 

 

Gepubliceerd op 27 juni 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.