Pasta met gerookte zalm en tomaatjes



Eigenlijk zou deze pasta de naam moeten dragen van degene van wie ik het recept kreeg, mijn vriendinnetje Cyrina. Al zolang als ik haar ken maakt zij deze pasta. En ieder moment is er eigenlijk geschikt voor. Maar vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Want in letterlijk nog geen kwartier staat deze overheerlijke pasta voor je neus.

In Wat lunchen we vandaag? – mijn tweede boek – staat deze pasta ook, omdat ik ‘m inmiddels ook aan mijn dochter mee naar school geef als er restjes overblijven. Of ik maak ‘m ‘s ochtends in een handomdraai, dan wel zonder de dille en crème fraîche, maar in al z’n eenvoud met tomaatjes & zalm.

Pasta met zalm & tomaatjes

Lauwwarm is deze pasta eígenlijk het lekkerst. Ideaal dus om de saus al helemaal klaar te hebben, zodat het alleen nog een kwestie is van pasta koken. Maar ook koud, de dag erna als alle smaken lekker zijn ingetrokken, is ‘ie nog verrukkelijk. Een pasta die ook multi functioneel inzetbaar is. Als snelle doordeweekse maaltijd, bij de BBQ en de restjes doen het dus ook prima in de lunchtrommel, de dag erna.

Voor een grote schaal pasta met zalm en tomaatjes heb je nodig

500g pasta, naar keuze
250ml crème fraîche, (wij gebruikten halfvet)
250g gerookte zalm, in reepjes gesneden
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
35g dille, fijngehakt
sap van minimaal 1 citroen
250g mini tomaatjes, gehalveerd
Zout & versgemalen peper naar smaak

Dit is pas écht fast food

Terwijl de pasta kookt meng je in een grote kom alle andere ingrediënten voor de saus. Voeg zoveel citroensap toe als je lekker vindt. Gebruik je volvette crème fraiche dan zal de smaak van de saus ook intenser zijn.

Giet de pasta af en doe die, nog warm, meteen bij de saus. Heel goed mengen, zodat de pasta volledig bedekt is met de saus. Serveer meteen of laat afkoelen, als je ‘als koude pastasalade wilt serveren.

Gepubliceerd op 24 april 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...