Smulpaapje kookt! – Kipcurry



Nadat we al eerder lieten zien dat de Indiase keuken ook prima voor kinderen kan worden gekookt, gaan we dit keer een stapje verder met een kipcurry.

Ben je ook geneigd deze met kant en klare sauzen te maken? We laten je zien hoe makkelijk èn smakelijk het is om ‘zelf te maken. En sneller dan je verwacht staat ie op tafel!

Currypasta

Afhankelijk van hoe pittig je het aandurft gebruik je naar smaak currypasta. Dat kan gele, rode of zelfs groene currypasta zijn. De mangochutney en yoghurt maken het uiteindelijke gerecht al milder, dus een beetje pit mag best! Onze peuter houdt niet van "prikkig" eten, dus de 1,5 eetlepel currypasta was voor haar te veel…

Voor vier personen heb je nodig

2 el zonnebloemolie
1 rode ui, fijngehakt
teentje knoflook, geraspt
3cm stukje verse gember, geraspt
1-3 el currypasta naar keuze (afhankelijk van hoe pittig je ‘wilt)
350g (scharrel)kipfilet (of andere kippenvlees)
2 el amandelmeel
200 ml kippenbouillon
150g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
halve rode paprika, in blokjes
2 el mango chutney
200ml (dikke) yoghurt
Optioneel: 1 el garam masala
Verse koriander

Zo maak je zelf kipcurry

Verhit in een grote (hapjes)pan de zonnebloemolie en fruit daar een minuut of tien op zacht vuur de ui. De knoflook en gember mogen er daarna bij en bak je nog even een minuut of twee mee. Dan mag ook de currypasta erbij. Bak die een minuut mee, dit is belangrijk om de smaak van de pasta vrij te laten komen.

Rijke smaken komen samen

De kip en het amandelmeel erbij doen en het geheel even goed bakken en omroeren, zodat de kip helemaal in de kruiden gewenteld is. Bak het zo een paar minuutjes voordat je de bouillon erbij doet. En heb je in de vriezer nog van die zelfgemaakte kippenbouillon, gebruik die dan. Zo niet, dan is kant en klare bouillon of van een blokje ook prima. De boontjes en paprika als laatste erbij en dan alles 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Als ‘finishing touch’ nu de mangochutney er door roeren en naar smaak dikke yoghurt erdoor roeren. Garneer met wat verse koriander.

Wat serveer je bij curry?

Je kunt deze curry met verschillende bijgerechten serveren. Wij maakten verse kikkererwtenpannenkoekjes voor erbij (het recept daarvoor volgt binnenkort!). Maar warme Naan en zelfs gekookte (zilvervlies)rijst zijn prima gezelschap voor deze smaakvolle curry!

Gepubliceerd op 23 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.