Smulpaapje kookt! – Kipcurry



Nadat we al eerder lieten zien dat de Indiase keuken ook prima voor kinderen kan worden gekookt, gaan we dit keer een stapje verder met een kipcurry.

Ben je ook geneigd deze met kant en klare sauzen te maken? We laten je zien hoe makkelijk èn smakelijk het is om ‘zelf te maken. En sneller dan je verwacht staat ie op tafel!

Currypasta

Afhankelijk van hoe pittig je het aandurft gebruik je naar smaak currypasta. Dat kan gele, rode of zelfs groene currypasta zijn. De mangochutney en yoghurt maken het uiteindelijke gerecht al milder, dus een beetje pit mag best! Onze peuter houdt niet van "prikkig" eten, dus de 1,5 eetlepel currypasta was voor haar te veel…

Voor vier personen heb je nodig

2 el zonnebloemolie
1 rode ui, fijngehakt
teentje knoflook, geraspt
3cm stukje verse gember, geraspt
1-3 el currypasta naar keuze (afhankelijk van hoe pittig je ‘wilt)
350g (scharrel)kipfilet (of andere kippenvlees)
2 el amandelmeel
200 ml kippenbouillon
150g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
halve rode paprika, in blokjes
2 el mango chutney
200ml (dikke) yoghurt
Optioneel: 1 el garam masala
Verse koriander

Zo maak je zelf kipcurry

Verhit in een grote (hapjes)pan de zonnebloemolie en fruit daar een minuut of tien op zacht vuur de ui. De knoflook en gember mogen er daarna bij en bak je nog even een minuut of twee mee. Dan mag ook de currypasta erbij. Bak die een minuut mee, dit is belangrijk om de smaak van de pasta vrij te laten komen.

Rijke smaken komen samen

De kip en het amandelmeel erbij doen en het geheel even goed bakken en omroeren, zodat de kip helemaal in de kruiden gewenteld is. Bak het zo een paar minuutjes voordat je de bouillon erbij doet. En heb je in de vriezer nog van die zelfgemaakte kippenbouillon, gebruik die dan. Zo niet, dan is kant en klare bouillon of van een blokje ook prima. De boontjes en paprika als laatste erbij en dan alles 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Als ‘finishing touch’ nu de mangochutney er door roeren en naar smaak dikke yoghurt erdoor roeren. Garneer met wat verse koriander.

Wat serveer je bij curry?

Je kunt deze curry met verschillende bijgerechten serveren. Wij maakten verse kikkererwtenpannenkoekjes voor erbij (het recept daarvoor volgt binnenkort!). Maar warme Naan en zelfs gekookte (zilvervlies)rijst zijn prima gezelschap voor deze smaakvolle curry!

Gepubliceerd op 23 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.