Jamie Oliver’s Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit (suikervrij)Dit was een van de eerste recepten uit Jamie Oliver’s Super Food waar ik instant trek van kreeg toen ik er naar keek. Maar tot nu toe hield de voorbereidingstijd (een uur) me tegen. In het kader van de ontbijtchallenge besloot ik echter dat één uurtje in het weekend me vier ochtend tijd zou opleveren.

En nadat ik het de eerste ochtend at was ik daar meer dan happy mee. Ook de man, die toch erg van iedere dag hetzelfde ontbijt is, vond het geweldig en wanneer ik ‘m weer zou maken. Een absolute aanrader dus!

Voor vier porties

200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 rijpe mango
sap van 1 limoen
1el blanke amandelen
1el kokossnippers
2 rijpe bananen
200ml amandel/kokosmelk (Alpro)
½ el vanille extract
4el halfvolle yoghurt
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk

4 afsluitbare potjes/bakjes

Ontbijtvariatie

Kook de rijst volgens de verpakking. Bij mij was na 45 minuten het meeste water geabsorbeerd en de rijst goed gaar. Laat daarna afkoelen. Het vruchtvlees van de mango mix je met het sap van de limoen. Dat kan in een blender of met een staafmixer. Giet het in een groot glas en zet weg in de koelkast.

Jamie Oliver’s super food ontbijt

Rooster de amandelen met de kokossnippers in een droge koekenpan. Met een vijzel maak je ze daarna fijner, maar ook dat kan evt. met een staafmixer of zelfs met een scherp mes. Je wilt een ‘crumble’ overhouden, die straks als laatste op je ontbijt gaat, dus snijd zo fijn/grof als je zelf lekker vindt.

Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit

De bananen, amandel/kokosmelk en vanille blend je, met 2/3 van de afgekoelde rijst in een blender. Zo fijn mogelijk. Dat gaat vervolgens bij de rest van de rijst, meng het goed door. Pak vier potjes/bakjes die je kunt afsluiten/afdekken en verdeel het rijstmengsel over de vier potjes. Daarop verdeel je de mangopuree. Schep bovenop een lepel yoghurt en de helft van een passievrucht. Zet afgesloten/afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.

De ochtend dat je het ontbijt wilt eten schep je nog een lepel noten/kokoscrumble op je ontbijtje en klaar ben je! Geïnspireerd en wil jij ook meer variatie in je ontbijt? Kijk dan ook eens bij de andere ontbijtrecepten die al op Smulpaapje staan (klik hier)

Gepubliceerd op 9 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.