Jamie Oliver’s Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit (suikervrij)



Dit was een van de eerste recepten uit Jamie Oliver’s Super Food waar ik instant trek van kreeg toen ik er naar keek. Maar tot nu toe hield de voorbereidingstijd (een uur) me tegen. In het kader van de ontbijtchallenge besloot ik echter dat één uurtje in het weekend me vier ochtend tijd zou opleveren.

En nadat ik het de eerste ochtend at was ik daar meer dan happy mee. Ook de man, die toch erg van iedere dag hetzelfde ontbijt is, vond het geweldig en wanneer ik ‘m weer zou maken. Een absolute aanrader dus!

Voor vier porties

200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 rijpe mango
sap van 1 limoen
1el blanke amandelen
1el kokossnippers
2 rijpe bananen
200ml amandel/kokosmelk (Alpro)
½ el vanille extract
4el halfvolle yoghurt
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk

4 afsluitbare potjes/bakjes

Ontbijtvariatie

Kook de rijst volgens de verpakking. Bij mij was na 45 minuten het meeste water geabsorbeerd en de rijst goed gaar. Laat daarna afkoelen. Het vruchtvlees van de mango mix je met het sap van de limoen. Dat kan in een blender of met een staafmixer. Giet het in een groot glas en zet weg in de koelkast.

Jamie Oliver’s super food ontbijt

Rooster de amandelen met de kokossnippers in een droge koekenpan. Met een vijzel maak je ze daarna fijner, maar ook dat kan evt. met een staafmixer of zelfs met een scherp mes. Je wilt een ‘crumble’ overhouden, die straks als laatste op je ontbijt gaat, dus snijd zo fijn/grof als je zelf lekker vindt.

Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit

De bananen, amandel/kokosmelk en vanille blend je, met 2/3 van de afgekoelde rijst in een blender. Zo fijn mogelijk. Dat gaat vervolgens bij de rest van de rijst, meng het goed door. Pak vier potjes/bakjes die je kunt afsluiten/afdekken en verdeel het rijstmengsel over de vier potjes. Daarop verdeel je de mangopuree. Schep bovenop een lepel yoghurt en de helft van een passievrucht. Zet afgesloten/afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.

De ochtend dat je het ontbijt wilt eten schep je nog een lepel noten/kokoscrumble op je ontbijtje en klaar ben je! Geïnspireerd en wil jij ook meer variatie in je ontbijt? Kijk dan ook eens bij de andere ontbijtrecepten die al op Smulpaapje staan (klik hier)

Gepubliceerd op 9 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.