Jamie Oliver’s Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit (suikervrij)



Dit was een van de eerste recepten uit Jamie Oliver’s Super Food waar ik instant trek van kreeg toen ik er naar keek. Maar tot nu toe hield de voorbereidingstijd (een uur) me tegen. In het kader van de ontbijtchallenge besloot ik echter dat één uurtje in het weekend me vier ochtend tijd zou opleveren.

En nadat ik het de eerste ochtend at was ik daar meer dan happy mee. Ook de man, die toch erg van iedere dag hetzelfde ontbijt is, vond het geweldig en wanneer ik ‘m weer zou maken. Een absolute aanrader dus!

Voor vier porties

200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 rijpe mango
sap van 1 limoen
1el blanke amandelen
1el kokossnippers
2 rijpe bananen
200ml amandel/kokosmelk (Alpro)
½ el vanille extract
4el halfvolle yoghurt
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk

4 afsluitbare potjes/bakjes

Ontbijtvariatie

Kook de rijst volgens de verpakking. Bij mij was na 45 minuten het meeste water geabsorbeerd en de rijst goed gaar. Laat daarna afkoelen. Het vruchtvlees van de mango mix je met het sap van de limoen. Dat kan in een blender of met een staafmixer. Giet het in een groot glas en zet weg in de koelkast.

Jamie Oliver’s super food ontbijt

Rooster de amandelen met de kokossnippers in een droge koekenpan. Met een vijzel maak je ze daarna fijner, maar ook dat kan evt. met een staafmixer of zelfs met een scherp mes. Je wilt een ‘crumble’ overhouden, die straks als laatste op je ontbijt gaat, dus snijd zo fijn/grof als je zelf lekker vindt.

Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit

De bananen, amandel/kokosmelk en vanille blend je, met 2/3 van de afgekoelde rijst in een blender. Zo fijn mogelijk. Dat gaat vervolgens bij de rest van de rijst, meng het goed door. Pak vier potjes/bakjes die je kunt afsluiten/afdekken en verdeel het rijstmengsel over de vier potjes. Daarop verdeel je de mangopuree. Schep bovenop een lepel yoghurt en de helft van een passievrucht. Zet afgesloten/afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.

De ochtend dat je het ontbijt wilt eten schep je nog een lepel noten/kokoscrumble op je ontbijtje en klaar ben je! Geïnspireerd en wil jij ook meer variatie in je ontbijt? Kijk dan ook eens bij de andere ontbijtrecepten die al op Smulpaapje staan (klik hier)

Gepubliceerd op 9 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!