Jamie Oliver’s Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit (suikervrij)



Dit was een van de eerste recepten uit Jamie Oliver’s Super Food waar ik instant trek van kreeg toen ik er naar keek. Maar tot nu toe hield de voorbereidingstijd (een uur) me tegen. In het kader van de ontbijtchallenge besloot ik echter dat één uurtje in het weekend me vier ochtend tijd zou opleveren.

En nadat ik het de eerste ochtend at was ik daar meer dan happy mee. Ook de man, die toch erg van iedere dag hetzelfde ontbijt is, vond het geweldig en wanneer ik ‘m weer zou maken. Een absolute aanrader dus!

Voor vier porties

200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 rijpe mango
sap van 1 limoen
1el blanke amandelen
1el kokossnippers
2 rijpe bananen
200ml amandel/kokosmelk (Alpro)
½ el vanille extract
4el halfvolle yoghurt
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk

4 afsluitbare potjes/bakjes

Ontbijtvariatie

Kook de rijst volgens de verpakking. Bij mij was na 45 minuten het meeste water geabsorbeerd en de rijst goed gaar. Laat daarna afkoelen. Het vruchtvlees van de mango mix je met het sap van de limoen. Dat kan in een blender of met een staafmixer. Giet het in een groot glas en zet weg in de koelkast.

Jamie Oliver’s super food ontbijt

Rooster de amandelen met de kokossnippers in een droge koekenpan. Met een vijzel maak je ze daarna fijner, maar ook dat kan evt. met een staafmixer of zelfs met een scherp mes. Je wilt een ‘crumble’ overhouden, die straks als laatste op je ontbijt gaat, dus snijd zo fijn/grof als je zelf lekker vindt.

Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit

De bananen, amandel/kokosmelk en vanille blend je, met 2/3 van de afgekoelde rijst in een blender. Zo fijn mogelijk. Dat gaat vervolgens bij de rest van de rijst, meng het goed door. Pak vier potjes/bakjes die je kunt afsluiten/afdekken en verdeel het rijstmengsel over de vier potjes. Daarop verdeel je de mangopuree. Schep bovenop een lepel yoghurt en de helft van een passievrucht. Zet afgesloten/afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.

De ochtend dat je het ontbijt wilt eten schep je nog een lepel noten/kokoscrumble op je ontbijtje en klaar ben je! Geïnspireerd en wil jij ook meer variatie in je ontbijt? Kijk dan ook eens bij de andere ontbijtrecepten die al op Smulpaapje staan (klik hier)

Gepubliceerd op 9 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!