Weekmenu #23



Alweer een weekmenu boordevol variatie. Van stevig gehaktbrood tot lichte courgetti, van bowls van Vietnamese springrolls tot taartjes van Engels ontbijt. De fritters van zoete aardappel en halloumi zijn hier in huis inmiddels favoriet!

Sla dus snel de ingrediënten in en maak er weer een heerlijke week van!

Maandag            Grieks gehaktbrood
Maak 'm dit weekend klaar en waan je in Griekse sferen! Ook lekker in de lunchtrommel trouwens

Dinsdag             Pasta cacciatore
Een typisch geval van “altijd goed”, deze pasta met kip en tomaten!

Woensdag         Halloumifritters met zoete aardappel
Deze koekjes van zoete aardappel en halloumi zijn een feestje op je bord. Bovendien zijn ze leuk om samen met je kind(eren) te maken!

Donderdag        Courgetti met verse doperwten en mozzarella
Courgette in plaats van pasta, ik ben er dol op, want dit is wel een hele makkelijke manier om voldoende groente te eten!

Vrijdag                Spring roll bowl
Wel de smaken van een spring roll, maar niet het rollen! Een heerlijke maaltijd om het weekend mee af te trappen.

Ontbijttip            Ontbijttaartje
Een compleet Engels ontbijt, maar dan vermomd als chic taartje uit de oven! Een heerlijk verwenontbijtje dus.

Boodschappenlijst

500g lamsgehakt
1 rode ui
2 rode paprika's
1 bol knoflook
1 pot zwarte olijven
100g feta
500 g zoete aardappelen
1 klein bosjel verse peterselie
1 klein bosjel koriander
salade of andere groente voor bij de zoeteaardappelfritters
je favoriete burgertoppings, bijvoorbeeld avocado, gebakken spek, chutney etc.
800g courgetti
200g babyspinazie
1 kg verse doperwten (brutogewicht)
2 citroenen
1 verse mango
little gem sla
2 avocado’s
4 handjes taugé
1 klein zakje julienne wortel
8cm verse gember
4 grote (kastanje)champignons
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
6 grote garnalen
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt
1 doos eieren (12 stuks)
1 bol buffelmozzarella
1 zakje geraspte kaas (naar keuze)
125g halloumi
1 pak (pita)broodjes
200g cashewnoten
120 ml limoensap
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
1 pakje rijstvermicelli

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt:

gedroogde oregano
knoflookpoeder
Panko (of paneermeel)
ui
kleine tomaatjes
gerookt paprikapoeder
tomatenpuree
ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
kippenbouillonblokjes
zongedroogde tomaatjes, op olie
kappertjes
bloem of volkorenmeel
vissaus
suiker
4 plakjes roomboterbladerdeeg
bakpoeder
honing (of maple syrup)
sesamzaadjes

Gepubliceerd op 6 juni 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.