Weekmenu #23



Alweer een weekmenu boordevol variatie. Van stevig gehaktbrood tot lichte courgetti, van bowls van Vietnamese springrolls tot taartjes van Engels ontbijt. De fritters van zoete aardappel en halloumi zijn hier in huis inmiddels favoriet!

Sla dus snel de ingrediënten in en maak er weer een heerlijke week van!

Maandag            Grieks gehaktbrood
Maak 'm dit weekend klaar en waan je in Griekse sferen! Ook lekker in de lunchtrommel trouwens

Dinsdag             Pasta cacciatore
Een typisch geval van “altijd goed”, deze pasta met kip en tomaten!

Woensdag         Halloumifritters met zoete aardappel
Deze koekjes van zoete aardappel en halloumi zijn een feestje op je bord. Bovendien zijn ze leuk om samen met je kind(eren) te maken!

Donderdag        Courgetti met verse doperwten en mozzarella
Courgette in plaats van pasta, ik ben er dol op, want dit is wel een hele makkelijke manier om voldoende groente te eten!

Vrijdag                Spring roll bowl
Wel de smaken van een spring roll, maar niet het rollen! Een heerlijke maaltijd om het weekend mee af te trappen.

Ontbijttip            Ontbijttaartje
Een compleet Engels ontbijt, maar dan vermomd als chic taartje uit de oven! Een heerlijk verwenontbijtje dus.

Boodschappenlijst

500g lamsgehakt
1 rode ui
2 rode paprika's
1 bol knoflook
1 pot zwarte olijven
100g feta
500 g zoete aardappelen
1 klein bosjel verse peterselie
1 klein bosjel koriander
salade of andere groente voor bij de zoeteaardappelfritters
je favoriete burgertoppings, bijvoorbeeld avocado, gebakken spek, chutney etc.
800g courgetti
200g babyspinazie
1 kg verse doperwten (brutogewicht)
2 citroenen
1 verse mango
little gem sla
2 avocado’s
4 handjes taugé
1 klein zakje julienne wortel
8cm verse gember
4 grote (kastanje)champignons
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
6 grote garnalen
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt
1 doos eieren (12 stuks)
1 bol buffelmozzarella
1 zakje geraspte kaas (naar keuze)
125g halloumi
1 pak (pita)broodjes
200g cashewnoten
120 ml limoensap
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
1 pakje rijstvermicelli

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt:

gedroogde oregano
knoflookpoeder
Panko (of paneermeel)
ui
kleine tomaatjes
gerookt paprikapoeder
tomatenpuree
ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
kippenbouillonblokjes
zongedroogde tomaatjes, op olie
kappertjes
bloem of volkorenmeel
vissaus
suiker
4 plakjes roomboterbladerdeeg
bakpoeder
honing (of maple syrup)
sesamzaadjes

Gepubliceerd op 6 juni 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.