Weekmenu #23



Alweer een weekmenu boordevol variatie. Van stevig gehaktbrood tot lichte courgetti, van bowls van Vietnamese springrolls tot taartjes van Engels ontbijt. De fritters van zoete aardappel en halloumi zijn hier in huis inmiddels favoriet!

Sla dus snel de ingrediënten in en maak er weer een heerlijke week van!

Maandag            Grieks gehaktbrood
Maak 'm dit weekend klaar en waan je in Griekse sferen! Ook lekker in de lunchtrommel trouwens

Dinsdag             Pasta cacciatore
Een typisch geval van “altijd goed”, deze pasta met kip en tomaten!

Woensdag         Halloumifritters met zoete aardappel
Deze koekjes van zoete aardappel en halloumi zijn een feestje op je bord. Bovendien zijn ze leuk om samen met je kind(eren) te maken!

Donderdag        Courgetti met verse doperwten en mozzarella
Courgette in plaats van pasta, ik ben er dol op, want dit is wel een hele makkelijke manier om voldoende groente te eten!

Vrijdag                Spring roll bowl
Wel de smaken van een spring roll, maar niet het rollen! Een heerlijke maaltijd om het weekend mee af te trappen.

Ontbijttip            Ontbijttaartje
Een compleet Engels ontbijt, maar dan vermomd als chic taartje uit de oven! Een heerlijk verwenontbijtje dus.

Boodschappenlijst

500g lamsgehakt
1 rode ui
2 rode paprika's
1 bol knoflook
1 pot zwarte olijven
100g feta
500 g zoete aardappelen
1 klein bosjel verse peterselie
1 klein bosjel koriander
salade of andere groente voor bij de zoeteaardappelfritters
je favoriete burgertoppings, bijvoorbeeld avocado, gebakken spek, chutney etc.
800g courgetti
200g babyspinazie
1 kg verse doperwten (brutogewicht)
2 citroenen
1 verse mango
little gem sla
2 avocado’s
4 handjes taugé
1 klein zakje julienne wortel
8cm verse gember
4 grote (kastanje)champignons
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
6 grote garnalen
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt
1 doos eieren (12 stuks)
1 bol buffelmozzarella
1 zakje geraspte kaas (naar keuze)
125g halloumi
1 pak (pita)broodjes
200g cashewnoten
120 ml limoensap
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
1 pakje rijstvermicelli

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt:

gedroogde oregano
knoflookpoeder
Panko (of paneermeel)
ui
kleine tomaatjes
gerookt paprikapoeder
tomatenpuree
ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
kippenbouillonblokjes
zongedroogde tomaatjes, op olie
kappertjes
bloem of volkorenmeel
vissaus
suiker
4 plakjes roomboterbladerdeeg
bakpoeder
honing (of maple syrup)
sesamzaadjes

Gepubliceerd op 6 juni 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.