Weekmenu #23

Alweer een weekmenu boordevol variatie. Van stevig gehaktbrood tot lichte courgetti, van bowls van Vietnamese springrolls tot taartjes van Engels ontbijt. De fritters van zoete aardappel en halloumi zijn hier in huis inmiddels favoriet!
Sla dus snel de ingrediënten in en maak er weer een heerlijke week van!
Maandag Grieks gehaktbrood
Maak 'm dit weekend klaar en waan je in Griekse sferen! Ook lekker in de lunchtrommel trouwens
Dinsdag Pasta cacciatore
Een typisch geval van “altijd goed”, deze pasta met kip en tomaten!
Woensdag Halloumifritters met zoete aardappel
Deze koekjes van zoete aardappel en halloumi zijn een feestje op je bord. Bovendien zijn ze leuk om samen met je kind(eren) te maken!
Donderdag Courgetti met verse doperwten en mozzarella
Courgette in plaats van pasta, ik ben er dol op, want dit is wel een hele makkelijke manier om voldoende groente te eten!
Vrijdag Spring roll bowl
Wel de smaken van een spring roll, maar niet het rollen! Een heerlijke maaltijd om het weekend mee af te trappen.
Ontbijttip Ontbijttaartje
Een compleet Engels ontbijt, maar dan vermomd als chic taartje uit de oven! Een heerlijk verwenontbijtje dus.
Boodschappenlijst
500g lamsgehakt
1 rode ui
2 rode paprika's
1 bol knoflook
1 pot zwarte olijven
100g feta
500 g zoete aardappelen
1 klein bosjel verse peterselie
1 klein bosjel koriander
salade of andere groente voor bij de zoeteaardappelfritters
je favoriete burgertoppings, bijvoorbeeld avocado, gebakken spek, chutney etc.
800g courgetti
200g babyspinazie
1 kg verse doperwten (brutogewicht)
2 citroenen
1 verse mango
little gem sla
2 avocado’s
4 handjes taugé
1 klein zakje julienne wortel
8cm verse gember
4 grote (kastanje)champignons
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
6 grote garnalen
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt
1 doos eieren (12 stuks)
1 bol buffelmozzarella
1 zakje geraspte kaas (naar keuze)
125g halloumi
1 pak (pita)broodjes
200g cashewnoten
120 ml limoensap
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
1 pakje rijstvermicelli
Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt:
gedroogde oregano
knoflookpoeder
Panko (of paneermeel)
ui
kleine tomaatjes
gerookt paprikapoeder
tomatenpuree
ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
kippenbouillonblokjes
zongedroogde tomaatjes, op olie
kappertjes
bloem of volkorenmeel
vissaus
suiker
4 plakjes roomboterbladerdeeg
bakpoeder
honing (of maple syrup)
sesamzaadjes
Gepubliceerd op 6 juni 2018