Weekmenu #23



Alweer een weekmenu boordevol variatie. Van stevig gehaktbrood tot lichte courgetti, van bowls van Vietnamese springrolls tot taartjes van Engels ontbijt. De fritters van zoete aardappel en halloumi zijn hier in huis inmiddels favoriet!

Sla dus snel de ingrediënten in en maak er weer een heerlijke week van!

Maandag            Grieks gehaktbrood
Maak 'm dit weekend klaar en waan je in Griekse sferen! Ook lekker in de lunchtrommel trouwens

Dinsdag             Pasta cacciatore
Een typisch geval van “altijd goed”, deze pasta met kip en tomaten!

Woensdag         Halloumifritters met zoete aardappel
Deze koekjes van zoete aardappel en halloumi zijn een feestje op je bord. Bovendien zijn ze leuk om samen met je kind(eren) te maken!

Donderdag        Courgetti met verse doperwten en mozzarella
Courgette in plaats van pasta, ik ben er dol op, want dit is wel een hele makkelijke manier om voldoende groente te eten!

Vrijdag                Spring roll bowl
Wel de smaken van een spring roll, maar niet het rollen! Een heerlijke maaltijd om het weekend mee af te trappen.

Ontbijttip            Ontbijttaartje
Een compleet Engels ontbijt, maar dan vermomd als chic taartje uit de oven! Een heerlijk verwenontbijtje dus.

Boodschappenlijst

500g lamsgehakt
1 rode ui
2 rode paprika's
1 bol knoflook
1 pot zwarte olijven
100g feta
500 g zoete aardappelen
1 klein bosjel verse peterselie
1 klein bosjel koriander
salade of andere groente voor bij de zoeteaardappelfritters
je favoriete burgertoppings, bijvoorbeeld avocado, gebakken spek, chutney etc.
800g courgetti
200g babyspinazie
1 kg verse doperwten (brutogewicht)
2 citroenen
1 verse mango
little gem sla
2 avocado’s
4 handjes taugé
1 klein zakje julienne wortel
8cm verse gember
4 grote (kastanje)champignons
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
6 grote garnalen
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden)
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt
1 doos eieren (12 stuks)
1 bol buffelmozzarella
1 zakje geraspte kaas (naar keuze)
125g halloumi
1 pak (pita)broodjes
200g cashewnoten
120 ml limoensap
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
1 pakje rijstvermicelli

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt:

gedroogde oregano
knoflookpoeder
Panko (of paneermeel)
ui
kleine tomaatjes
gerookt paprikapoeder
tomatenpuree
ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
kippenbouillonblokjes
zongedroogde tomaatjes, op olie
kappertjes
bloem of volkorenmeel
vissaus
suiker
4 plakjes roomboterbladerdeeg
bakpoeder
honing (of maple syrup)
sesamzaadjes

Gepubliceerd op 6 juni 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.