Springroll bowl

Het was een van de gerechten die we in Berlijn onlangs aten. Alle ingrediënten uit een verse springroll, maar dan in een kommetje. Briljant. Wel al het lekkers, maar niet het “gedoe” van hoeven rollen.
Met de ingrediënten kun je dus naar hartenlust variëren, maar ik laat je zien hoe wij ‘thuis maakten.
Voor één persoon, als lichte maaltijd of lunch
handje gekookte rijstvermicelli
schijfjes verse mango
grote garnalen
little gem sla
halve avocado
handje taugé
handje julienne wortel
optioneel: sesamzaadjes
voor de dressing
2el limoensap
1el vissaus (toko of AH)
25-50ml water
1el suiker
1 teentje knoflook, in plakjes
2cm verse gember, in plakjes
Maak een verse springroll bowl
Maak als eerste de dressing en laat die even staan, zodat alle smaken in elkaar kunnen trekken. Doe dan alle ingrediënten voor je springroll bowl in een mooie kom en giet de dressing daar, door een zeefje, over heen. Hussel even door en garneer dan met wat sesamzaadjes.
Gepubliceerd op 12 april 2017