Springroll bowl



Het was een van de gerechten die we in Berlijn onlangs aten. Alle ingrediënten uit een verse springroll, maar dan in een kommetje. Briljant. Wel al het lekkers, maar niet het “gedoe” van hoeven rollen.

Met de ingrediënten kun je dus naar hartenlust variëren, maar ik laat je zien hoe wij ‘thuis maakten.

springroll bowl Smulpaapje

Voor één persoon, als lichte maaltijd of lunch

handje gekookte rijstvermicelli
schijfjes verse mango
grote garnalen
little gem sla
halve avocado
handje taugé
handje julienne wortel
optioneel: sesamzaadjes

voor de dressing

2el limoensap
1el vissaus (toko of AH)
25-50ml water
1el suiker
1 teentje knoflook, in plakjes
2cm verse gember, in plakjes

Maak een verse springroll bowl

Maak als eerste de dressing en laat die even staan, zodat alle smaken in elkaar kunnen trekken. Doe dan alle ingrediënten voor je springroll bowl in een mooie kom en giet de dressing daar, door een zeefje, over heen. Hussel even door en garneer dan met wat sesamzaadjes.

Gepubliceerd op 12 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.