Springroll bowl



Het was een van de gerechten die we in Berlijn onlangs aten. Alle ingrediënten uit een verse springroll, maar dan in een kommetje. Briljant. Wel al het lekkers, maar niet het “gedoe” van hoeven rollen.

Met de ingrediënten kun je dus naar hartenlust variëren, maar ik laat je zien hoe wij ‘thuis maakten.

springroll bowl Smulpaapje

Voor één persoon, als lichte maaltijd of lunch

handje gekookte rijstvermicelli
schijfjes verse mango
grote garnalen
little gem sla
halve avocado
handje taugé
handje julienne wortel
optioneel: sesamzaadjes

voor de dressing

2el limoensap
1el vissaus (toko of AH)
25-50ml water
1el suiker
1 teentje knoflook, in plakjes
2cm verse gember, in plakjes

Maak een verse springroll bowl

Maak als eerste de dressing en laat die even staan, zodat alle smaken in elkaar kunnen trekken. Doe dan alle ingrediënten voor je springroll bowl in een mooie kom en giet de dressing daar, door een zeefje, over heen. Hussel even door en garneer dan met wat sesamzaadjes.

Gepubliceerd op 12 april 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!