Courgetti met verse doperwten & mozzarella



Het is niks nieuws, ik loop wel vaker achter de feiten ehrm trends aan. Courgetti en ik waren geen liefde op het eerste gezicht. Hoewel ze met pastasaus lekker is, bleek de manier waarop ik ze nu maakte eigenlijk het lekkerst.

Fris, smaken van voorjaar en wat bite door de noten. Yep, dit is een winnaar!

courgette_gepocheerd ei

Voor 2 personen (verdubbelen gaat super makkelijk)

400g courgetti
100g babyspinazie
500g verse doperwten (brutogewicht)
100g cashewnoten
rasp van 1 citroen
½ bol buffelmozzarella
Olijfolie, zout, peper en evt. drupje citroensap

Serveer met een perfect gepocheerd ei. Dé tip daarvoor staat ook in dit recept.

Vegetarische courgetti

Verhit een koekenpan met een drupje olijfolie en zet tegelijkertijd een pan met water op, breng dat aan de kook. Blancheer de gedopte erwten 2-3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel even koud af. Tegelijkertijd verwarm je de courgette 2 minuten, terwijl je regelmatig voorzichtig omschept.

Courgetti met doperwten, spinazie & citroen

Voeg de babyspinazie toe aan de courgetti en schep een minuutje mee om. Dan erwtjes er terug bij, als ook de citroenrasp en nog even omscheppen. Verdeel over 2 borden en breng op smaak met een drupje olijfolie, zout en peper. Verkruimel de cashewnoten en de mozzarella over de borden en serveer meteen!

Gepocheerde eieren, hoe maak je die nou?

Ik serveerde onze courgetti met een gepocheerd eitje, iets waar veel mensen tegenop zien omdat ze het eng of lastig vinden. Maar het is een eitje (sorry ;-)) Echt. Zet een pan met water op en breng die aan de kook. Vuur dan wat lager zetten, zodat je een minimale bubbel in het water houdt. Met de achterkant van een lepel maak je dan een draaikolk in het water, door rondjes in het midden van de pan te draaien.

Perfect gepocheerde eitjes

In die draaikolk breek je nu, voorzichtig, je eitje. Door de beweging in het water zal het eiweit meteen om de dooier draaien. Draai nu het vuur uit en laat je ei zo 4 minuten (max!) staan. Haal het ei dan voorzichtig uit het water, ik gebruik hier een soort schepnetje voor (die je ook wel voor frituren gebruikt, zoals deze) zodat het ei niet kan vallen of breken. Serveer meteen en je hebt nog een iets zachte dooier en perfect gestold eiwit.

Gepubliceerd op 22 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.