Courgetti met verse doperwten & mozzarella



Het is niks nieuws, ik loop wel vaker achter de feiten ehrm trends aan. Courgetti en ik waren geen liefde op het eerste gezicht. Hoewel ze met pastasaus lekker is, bleek de manier waarop ik ze nu maakte eigenlijk het lekkerst.

Fris, smaken van voorjaar en wat bite door de noten. Yep, dit is een winnaar!

courgette_gepocheerd ei

Voor 2 personen (verdubbelen gaat super makkelijk)

400g courgetti
100g babyspinazie
500g verse doperwten (brutogewicht)
100g cashewnoten
rasp van 1 citroen
½ bol buffelmozzarella
Olijfolie, zout, peper en evt. drupje citroensap

Serveer met een perfect gepocheerd ei. Dé tip daarvoor staat ook in dit recept.

Vegetarische courgetti

Verhit een koekenpan met een drupje olijfolie en zet tegelijkertijd een pan met water op, breng dat aan de kook. Blancheer de gedopte erwten 2-3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel even koud af. Tegelijkertijd verwarm je de courgette 2 minuten, terwijl je regelmatig voorzichtig omschept.

Courgetti met doperwten, spinazie & citroen

Voeg de babyspinazie toe aan de courgetti en schep een minuutje mee om. Dan erwtjes er terug bij, als ook de citroenrasp en nog even omscheppen. Verdeel over 2 borden en breng op smaak met een drupje olijfolie, zout en peper. Verkruimel de cashewnoten en de mozzarella over de borden en serveer meteen!

Gepocheerde eieren, hoe maak je die nou?

Ik serveerde onze courgetti met een gepocheerd eitje, iets waar veel mensen tegenop zien omdat ze het eng of lastig vinden. Maar het is een eitje (sorry ;-)) Echt. Zet een pan met water op en breng die aan de kook. Vuur dan wat lager zetten, zodat je een minimale bubbel in het water houdt. Met de achterkant van een lepel maak je dan een draaikolk in het water, door rondjes in het midden van de pan te draaien.

Perfect gepocheerde eitjes

In die draaikolk breek je nu, voorzichtig, je eitje. Door de beweging in het water zal het eiweit meteen om de dooier draaien. Draai nu het vuur uit en laat je ei zo 4 minuten (max!) staan. Haal het ei dan voorzichtig uit het water, ik gebruik hier een soort schepnetje voor (die je ook wel voor frituren gebruikt, zoals deze) zodat het ei niet kan vallen of breken. Serveer meteen en je hebt nog een iets zachte dooier en perfect gestold eiwit.

Gepubliceerd op 22 april 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!