Courgetti met verse doperwten & mozzarella



Het is niks nieuws, ik loop wel vaker achter de feiten ehrm trends aan. Courgetti en ik waren geen liefde op het eerste gezicht. Hoewel ze met pastasaus lekker is, bleek de manier waarop ik ze nu maakte eigenlijk het lekkerst.

Fris, smaken van voorjaar en wat bite door de noten. Yep, dit is een winnaar!

courgette_gepocheerd ei

Voor 2 personen (verdubbelen gaat super makkelijk)

400g courgetti
100g babyspinazie
500g verse doperwten (brutogewicht)
100g cashewnoten
rasp van 1 citroen
½ bol buffelmozzarella
Olijfolie, zout, peper en evt. drupje citroensap

Serveer met een perfect gepocheerd ei. Dé tip daarvoor staat ook in dit recept.

Vegetarische courgetti

Verhit een koekenpan met een drupje olijfolie en zet tegelijkertijd een pan met water op, breng dat aan de kook. Blancheer de gedopte erwten 2-3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel even koud af. Tegelijkertijd verwarm je de courgette 2 minuten, terwijl je regelmatig voorzichtig omschept.

Courgetti met doperwten, spinazie & citroen

Voeg de babyspinazie toe aan de courgetti en schep een minuutje mee om. Dan erwtjes er terug bij, als ook de citroenrasp en nog even omscheppen. Verdeel over 2 borden en breng op smaak met een drupje olijfolie, zout en peper. Verkruimel de cashewnoten en de mozzarella over de borden en serveer meteen!

Gepocheerde eieren, hoe maak je die nou?

Ik serveerde onze courgetti met een gepocheerd eitje, iets waar veel mensen tegenop zien omdat ze het eng of lastig vinden. Maar het is een eitje (sorry ;-)) Echt. Zet een pan met water op en breng die aan de kook. Vuur dan wat lager zetten, zodat je een minimale bubbel in het water houdt. Met de achterkant van een lepel maak je dan een draaikolk in het water, door rondjes in het midden van de pan te draaien.

Perfect gepocheerde eitjes

In die draaikolk breek je nu, voorzichtig, je eitje. Door de beweging in het water zal het eiweit meteen om de dooier draaien. Draai nu het vuur uit en laat je ei zo 4 minuten (max!) staan. Haal het ei dan voorzichtig uit het water, ik gebruik hier een soort schepnetje voor (die je ook wel voor frituren gebruikt, zoals deze) zodat het ei niet kan vallen of breken. Serveer meteen en je hebt nog een iets zachte dooier en perfect gestold eiwit.

Gepubliceerd op 22 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!