Courgetti met verse doperwten & mozzarella
Het is niks nieuws, ik loop wel vaker achter de feiten ehrm trends aan. Courgetti en ik waren geen liefde op het eerste gezicht. Hoewel ze met pastasaus lekker is, bleek de manier waarop ik ze nu maakte eigenlijk het lekkerst.
Fris, smaken van voorjaar en wat bite door de noten. Yep, dit is een winnaar!
Voor 2 personen (verdubbelen gaat super makkelijk)
400g courgetti
100g babyspinazie
500g verse doperwten (brutogewicht)
100g cashewnoten
rasp van 1 citroen
½ bol buffelmozzarella
Olijfolie, zout, peper en evt. drupje citroensap
Serveer met een perfect gepocheerd ei. Dé tip daarvoor staat ook in dit recept.
Vegetarische courgetti
Verhit een koekenpan met een drupje olijfolie en zet tegelijkertijd een pan met water op, breng dat aan de kook. Blancheer de gedopte erwten 2-3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel even koud af. Tegelijkertijd verwarm je de courgette 2 minuten, terwijl je regelmatig voorzichtig omschept.
Courgetti met doperwten, spinazie & citroen
Voeg de babyspinazie toe aan de courgetti en schep een minuutje mee om. Dan erwtjes er terug bij, als ook de citroenrasp en nog even omscheppen. Verdeel over 2 borden en breng op smaak met een drupje olijfolie, zout en peper. Verkruimel de cashewnoten en de mozzarella over de borden en serveer meteen!
Gepocheerde eieren, hoe maak je die nou?
Ik serveerde onze courgetti met een gepocheerd eitje, iets waar veel mensen tegenop zien omdat ze het eng of lastig vinden. Maar het is een eitje (sorry ;-)) Echt. Zet een pan met water op en breng die aan de kook. Vuur dan wat lager zetten, zodat je een minimale bubbel in het water houdt. Met de achterkant van een lepel maak je dan een draaikolk in het water, door rondjes in het midden van de pan te draaien.
Perfect gepocheerde eitjes
In die draaikolk breek je nu, voorzichtig, je eitje. Door de beweging in het water zal het eiweit meteen om de dooier draaien. Draai nu het vuur uit en laat je ei zo 4 minuten (max!) staan. Haal het ei dan voorzichtig uit het water, ik gebruik hier een soort schepnetje voor (die je ook wel voor frituren gebruikt, zoals deze) zodat het ei niet kan vallen of breken. Serveer meteen en je hebt nog een iets zachte dooier en perfect gestold eiwit.
Gepubliceerd op 22 april 2017