Ontbijttaartje uit de oven



Als je aan een Engels ontbijt denkt is chique niet echt het eerste wat mij te binnen schiet. Toch kan het wel. Kijk maar eens naar dit waanzinnige ontbijttaartje.

Alle ingrediënten van een English Breakfast zitten er in. Of beter gezegd erop!

Voor vier personen

4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden door de slager of gebruik die van Marks & Spencer)
4 grote (kastanje)champignons, in grove stukken
handje geraspte kaas (naar keuze)
kleine tomaatjes
4 eieren (maat M)
honing (of maple syrup)
1tl gedroogde oregano

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Verwenontbijtje

Haal het beschermfolie van de plakjes bladerdeg en leg ze op de bakplaat. Snijd rondom een randje in het deeg (niet helemaal doorsnijden!), ongeveer een centimeter uit de rand. Klein beetje kaas in het middelste deel strooien en dan 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Engels ontbijt, maar dan anders

Je zult zien dat na een tijdje de buitenste rand omhoog komt. Mocht de binnenkant ook opbollen, dan kun je die straks voorzichtig terugduwen. Terwijl dit bakt bak je in een goed hete pan (geen olie toevoegen!) de bacon bruin en krokant. Laat dit daarna uitlekken op keukenpapier. Giet een klein beetje honing (of maple syrup over de bacon. In de nog hete pan bak je nu de champignons, bestrooid met oregano. Reken op ongeveer 5 minuten. Leg daarna de bacon terug in de pan, zodat die warm kan blijven.

Ontbijttaartje uit de oven

Als je bladerdeeg is gebakken haal je de bakplaat uit de oven (laat ze er gewoon opliggen) en bedek je de bodem met bacon (halveer indien nodig). Daarop de paddenstoelen, maar hou in het midden ruimte over want daar breek je heel voorzichtig het eitje in.  Tomaatje op de bakplaat erbij leggen en dan voorzichtig terug de oven in. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200C en bak je ontbijttaartjes nog 10-15 minuten, afhankelijk van of je een zachte of een harde eidooier wilt. Houd ze dus in de gaten.

Haal de bakplaat eruit, zet een goede bak koffie en genieten maar! Wil je er écht een Engels ontbijt van maken, verwarm dan ook nog wat Baked Beans (witte bonen in tomatensaus) en serveer die er apart bij.

Gepubliceerd op 6 februari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!