Ontbijttaartje uit de oven



Als je aan een Engels ontbijt denkt is chique niet echt het eerste wat mij te binnen schiet. Toch kan het wel. Kijk maar eens naar dit waanzinnige ontbijttaartje.

Alle ingrediënten van een English Breakfast zitten er in. Of beter gezegd erop!

Voor vier personen

4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden door de slager of gebruik die van Marks & Spencer)
4 grote (kastanje)champignons, in grove stukken
handje geraspte kaas (naar keuze)
kleine tomaatjes
4 eieren (maat M)
honing (of maple syrup)
1tl gedroogde oregano

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Verwenontbijtje

Haal het beschermfolie van de plakjes bladerdeg en leg ze op de bakplaat. Snijd rondom een randje in het deeg (niet helemaal doorsnijden!), ongeveer een centimeter uit de rand. Klein beetje kaas in het middelste deel strooien en dan 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Engels ontbijt, maar dan anders

Je zult zien dat na een tijdje de buitenste rand omhoog komt. Mocht de binnenkant ook opbollen, dan kun je die straks voorzichtig terugduwen. Terwijl dit bakt bak je in een goed hete pan (geen olie toevoegen!) de bacon bruin en krokant. Laat dit daarna uitlekken op keukenpapier. Giet een klein beetje honing (of maple syrup over de bacon. In de nog hete pan bak je nu de champignons, bestrooid met oregano. Reken op ongeveer 5 minuten. Leg daarna de bacon terug in de pan, zodat die warm kan blijven.

Ontbijttaartje uit de oven

Als je bladerdeeg is gebakken haal je de bakplaat uit de oven (laat ze er gewoon opliggen) en bedek je de bodem met bacon (halveer indien nodig). Daarop de paddenstoelen, maar hou in het midden ruimte over want daar breek je heel voorzichtig het eitje in.  Tomaatje op de bakplaat erbij leggen en dan voorzichtig terug de oven in. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200C en bak je ontbijttaartjes nog 10-15 minuten, afhankelijk van of je een zachte of een harde eidooier wilt. Houd ze dus in de gaten.

Haal de bakplaat eruit, zet een goede bak koffie en genieten maar! Wil je er écht een Engels ontbijt van maken, verwarm dan ook nog wat Baked Beans (witte bonen in tomatensaus) en serveer die er apart bij.

Gepubliceerd op 6 februari 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...