Ontbijttaartje uit de oven



Als je aan een Engels ontbijt denkt is chique niet echt het eerste wat mij te binnen schiet. Toch kan het wel. Kijk maar eens naar dit waanzinnige ontbijttaartje.

Alle ingrediënten van een English Breakfast zitten er in. Of beter gezegd erop!

Voor vier personen

4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden door de slager of gebruik die van Marks & Spencer)
4 grote (kastanje)champignons, in grove stukken
handje geraspte kaas (naar keuze)
kleine tomaatjes
4 eieren (maat M)
honing (of maple syrup)
1tl gedroogde oregano

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Verwenontbijtje

Haal het beschermfolie van de plakjes bladerdeg en leg ze op de bakplaat. Snijd rondom een randje in het deeg (niet helemaal doorsnijden!), ongeveer een centimeter uit de rand. Klein beetje kaas in het middelste deel strooien en dan 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Engels ontbijt, maar dan anders

Je zult zien dat na een tijdje de buitenste rand omhoog komt. Mocht de binnenkant ook opbollen, dan kun je die straks voorzichtig terugduwen. Terwijl dit bakt bak je in een goed hete pan (geen olie toevoegen!) de bacon bruin en krokant. Laat dit daarna uitlekken op keukenpapier. Giet een klein beetje honing (of maple syrup over de bacon. In de nog hete pan bak je nu de champignons, bestrooid met oregano. Reken op ongeveer 5 minuten. Leg daarna de bacon terug in de pan, zodat die warm kan blijven.

Ontbijttaartje uit de oven

Als je bladerdeeg is gebakken haal je de bakplaat uit de oven (laat ze er gewoon opliggen) en bedek je de bodem met bacon (halveer indien nodig). Daarop de paddenstoelen, maar hou in het midden ruimte over want daar breek je heel voorzichtig het eitje in.  Tomaatje op de bakplaat erbij leggen en dan voorzichtig terug de oven in. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200C en bak je ontbijttaartjes nog 10-15 minuten, afhankelijk van of je een zachte of een harde eidooier wilt. Houd ze dus in de gaten.

Haal de bakplaat eruit, zet een goede bak koffie en genieten maar! Wil je er écht een Engels ontbijt van maken, verwarm dan ook nog wat Baked Beans (witte bonen in tomatensaus) en serveer die er apart bij.

Gepubliceerd op 6 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.