Grieks gehaktbrood



Een veelzijdig recept dat je niet alleen als warme maaltijd kunt eten, met een grote salade (of andere groente) erbij en lekkere flatbreads.

Maar de restjes doen het ook fantastisch in de lunchtrommel mee naar school, of koud bij de lunch thuis (of op kantoor) de dag erna. Kortom, niet alleen lekker maar ook multi inzetbaar.

Grieks gehaktbrood Smulpaapje

Voor 4 personen

500g lamsgehakt
2tl gedroogde oregano
½ tl knoflookpoeder
50g Panko (of paneermeel)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 rode paprika, fijn gesnipperd (130g totaal)
10 zwarte olijven, fijngesnipperd
50g feta, verkruimeld
zout en peper
50g feta, in vier reepjes
1ei

Verder nodig: 4 mini broodbakblikjes – oven voorverwarmen 200C
Om te serveren: flatbread, tzatziki, salade of andere groente

Maak zelf gehaktbrood

In een grote kom gaat het gehakt. Daarbij de oregano, knoflookpoeder, panko, fijngesnipperde ui, paprika, olijven en verkruimelde feta Meng dat goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng er tot slot nog het ei door heen en verdeel dan in vier delen.

Mini gehaktbrood, Griekse stijl

Vet de bakblikjes goed in en verdeel daar het gehaktmengsel over. De bovenkant beleg je met nog een reepje feta, die je er iets in drukt. Bak de mini gehaktbroodjes nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en – heel belangrijk! – laat ze nu eerst iets afkoelen. Als je probeert om ze meteen uit het blik te halen breekt je gehaktbrood in stukken. En ja, dat weet ik uit ervaring 😉

Alternatief

Heb je geen kleine bakblikjes dan kun je ook een muffinplaat gebruiken. En natuurlijk kun je ook een groot bakblik gebruiken. Controleer in dat laatste geval dan wel na 25 minuten of je gehaktbrood al klaar is. Gezien de grote hoeveelheid gehakt die in één keer gaar moet worden verwacht ik dat je dan wel langer nodig hebt. Maar omdat ik ze in kleine blikjes bakte durf ik niet te zeggen hoeveel langer. Een en ander hangt, als altijd als je bakt, ook weer van jouw oven af.

Gepubliceerd op 26 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.