Grieks gehaktbrood



Een veelzijdig recept dat je niet alleen als warme maaltijd kunt eten, met een grote salade (of andere groente) erbij en lekkere flatbreads.

Maar de restjes doen het ook fantastisch in de lunchtrommel mee naar school, of koud bij de lunch thuis (of op kantoor) de dag erna. Kortom, niet alleen lekker maar ook multi inzetbaar.

Grieks gehaktbrood Smulpaapje

Voor 4 personen

500g lamsgehakt
2tl gedroogde oregano
½ tl knoflookpoeder
50g Panko (of paneermeel)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 rode paprika, fijn gesnipperd (130g totaal)
10 zwarte olijven, fijngesnipperd
50g feta, verkruimeld
zout en peper
50g feta, in vier reepjes
1ei

Verder nodig: 4 mini broodbakblikjes – oven voorverwarmen 200C
Om te serveren: flatbread, tzatziki, salade of andere groente

Maak zelf gehaktbrood

In een grote kom gaat het gehakt. Daarbij de oregano, knoflookpoeder, panko, fijngesnipperde ui, paprika, olijven en verkruimelde feta Meng dat goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng er tot slot nog het ei door heen en verdeel dan in vier delen.

Mini gehaktbrood, Griekse stijl

Vet de bakblikjes goed in en verdeel daar het gehaktmengsel over. De bovenkant beleg je met nog een reepje feta, die je er iets in drukt. Bak de mini gehaktbroodjes nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en – heel belangrijk! – laat ze nu eerst iets afkoelen. Als je probeert om ze meteen uit het blik te halen breekt je gehaktbrood in stukken. En ja, dat weet ik uit ervaring 😉

Alternatief

Heb je geen kleine bakblikjes dan kun je ook een muffinplaat gebruiken. En natuurlijk kun je ook een groot bakblik gebruiken. Controleer in dat laatste geval dan wel na 25 minuten of je gehaktbrood al klaar is. Gezien de grote hoeveelheid gehakt die in één keer gaar moet worden verwacht ik dat je dan wel langer nodig hebt. Maar omdat ik ze in kleine blikjes bakte durf ik niet te zeggen hoeveel langer. Een en ander hangt, als altijd als je bakt, ook weer van jouw oven af.

Gepubliceerd op 26 mei 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.