Weekmenu #17



Als je een week lang zonder na te hoeven denken gevarieerd met je hele gezin aan tafel wilt, dan is dit weer een top weekmenu voor jou! Het boodschappenlijstje doen we er voor je bij, je hoeft alleen nog maar de boodschappen te regelen.

Wat dacht je van een goedgevulde maaltijdsoep? Een vegetarische milde curry? En nog heel veel meer lekkers, deze week in het Smulpaapje weekmenu!

Maandag            Preichowder met vis
Een lekkere, goed vullende soep voor een makkelijk en smakelijk begin van de week

Dinsdag               Bloemkool curry
Een vegetarische, milde curry waar groot en klein blij van worden

Woensdag          Pasta met citroen & spinazie
Eén pan, snel op tafel en gewoon heel erg lekker!

Donderdag         Hartige taart met asperges
Een klassieker in een nieuw jasje!

Vrijdag                 Panzanella
Restjes brood over? Niet weggooien, maar maak er deze heerlijke broodsalade van!

Ontbijttip            Zelfgebakken speltbrood
Hoe lekker kan je je weekend beginnen, dan met vers zelfgebakken brood!

Boodschappenlijstje

2 preien
2 kruimige aardappels
1,25L groentebouillon
½ liter halfvolle melk
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
15g verse bieslook
1 pak mini fusilli (Grand Italia, 350g)
500g kippendijen
1 citroen
1 pak diepvries bladspinazie (450g)
200g slagroom
1 rol kruimeldeeg ( of gebruik plakjes bladerdeeg)
600g witte asperges
4 eieren (maat L)
verse tijm
2 plakjes lekkere ham, naar keuze
rode uienchutney (Marks & Spencer)
1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
1 pot artisjokharten (à 180g)
verse basilicum
1kg speltbloem
90g lijnzaad
80g zonnebloempitten

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt!

grove Zaanse mosterd
gerookte paprika
gedroogde tijm
1 rode ui
1 gewone ui
knoflook
neutrale olie
zout en peper
balsamico
de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets
Kappertjes (3tl)
maple syrup (of gebruik honing)
grof zeezout
gedroogde gist

 

Gepubliceerd op 25 april 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.