Weekmenu #17

Als je een week lang zonder na te hoeven denken gevarieerd met je hele gezin aan tafel wilt, dan is dit weer een top weekmenu voor jou! Het boodschappenlijstje doen we er voor je bij, je hoeft alleen nog maar de boodschappen te regelen.
Wat dacht je van een goedgevulde maaltijdsoep? Een vegetarische milde curry? En nog heel veel meer lekkers, deze week in het Smulpaapje weekmenu!
Maandag Preichowder met vis
Een lekkere, goed vullende soep voor een makkelijk en smakelijk begin van de week
Dinsdag Bloemkool curry
Een vegetarische, milde curry waar groot en klein blij van worden
Woensdag Pasta met citroen & spinazie
Eén pan, snel op tafel en gewoon heel erg lekker!
Donderdag Hartige taart met asperges
Een klassieker in een nieuw jasje!
Vrijdag Panzanella
Restjes brood over? Niet weggooien, maar maak er deze heerlijke broodsalade van!
Ontbijttip Zelfgebakken speltbrood
Hoe lekker kan je je weekend beginnen, dan met vers zelfgebakken brood!
Boodschappenlijstje
2 preien
2 kruimige aardappels
1,25L groentebouillon
½ liter halfvolle melk
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
15g verse bieslook
1 pak mini fusilli (Grand Italia, 350g)
500g kippendijen
1 citroen
1 pak diepvries bladspinazie (450g)
200g slagroom
1 rol kruimeldeeg ( of gebruik plakjes bladerdeeg)
600g witte asperges
4 eieren (maat L)
verse tijm
2 plakjes lekkere ham, naar keuze
rode uienchutney (Marks & Spencer)
1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
1 pot artisjokharten (à 180g)
verse basilicum
1kg speltbloem
90g lijnzaad
80g zonnebloempitten
Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt!
grove Zaanse mosterd
gerookte paprika
gedroogde tijm
1 rode ui
1 gewone ui
knoflook
neutrale olie
zout en peper
balsamico
de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets
Kappertjes (3tl)
maple syrup (of gebruik honing)
grof zeezout
gedroogde gist
Gepubliceerd op 25 april 2018