Weekmenu #17



Als je een week lang zonder na te hoeven denken gevarieerd met je hele gezin aan tafel wilt, dan is dit weer een top weekmenu voor jou! Het boodschappenlijstje doen we er voor je bij, je hoeft alleen nog maar de boodschappen te regelen.

Wat dacht je van een goedgevulde maaltijdsoep? Een vegetarische milde curry? En nog heel veel meer lekkers, deze week in het Smulpaapje weekmenu!

Maandag            Preichowder met vis
Een lekkere, goed vullende soep voor een makkelijk en smakelijk begin van de week

Dinsdag               Bloemkool curry
Een vegetarische, milde curry waar groot en klein blij van worden

Woensdag          Pasta met citroen & spinazie
Eén pan, snel op tafel en gewoon heel erg lekker!

Donderdag         Hartige taart met asperges
Een klassieker in een nieuw jasje!

Vrijdag                 Panzanella
Restjes brood over? Niet weggooien, maar maak er deze heerlijke broodsalade van!

Ontbijttip            Zelfgebakken speltbrood
Hoe lekker kan je je weekend beginnen, dan met vers zelfgebakken brood!

Boodschappenlijstje

2 preien
2 kruimige aardappels
1,25L groentebouillon
½ liter halfvolle melk
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
15g verse bieslook
1 pak mini fusilli (Grand Italia, 350g)
500g kippendijen
1 citroen
1 pak diepvries bladspinazie (450g)
200g slagroom
1 rol kruimeldeeg ( of gebruik plakjes bladerdeeg)
600g witte asperges
4 eieren (maat L)
verse tijm
2 plakjes lekkere ham, naar keuze
rode uienchutney (Marks & Spencer)
1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
1 pot artisjokharten (à 180g)
verse basilicum
1kg speltbloem
90g lijnzaad
80g zonnebloempitten

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt!

grove Zaanse mosterd
gerookte paprika
gedroogde tijm
1 rode ui
1 gewone ui
knoflook
neutrale olie
zout en peper
balsamico
de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets
Kappertjes (3tl)
maple syrup (of gebruik honing)
grof zeezout
gedroogde gist

 

Gepubliceerd op 25 april 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.