Weekmenu #17



Als je een week lang zonder na te hoeven denken gevarieerd met je hele gezin aan tafel wilt, dan is dit weer een top weekmenu voor jou! Het boodschappenlijstje doen we er voor je bij, je hoeft alleen nog maar de boodschappen te regelen.

Wat dacht je van een goedgevulde maaltijdsoep? Een vegetarische milde curry? En nog heel veel meer lekkers, deze week in het Smulpaapje weekmenu!

Maandag            Preichowder met vis
Een lekkere, goed vullende soep voor een makkelijk en smakelijk begin van de week

Dinsdag               Bloemkool curry
Een vegetarische, milde curry waar groot en klein blij van worden

Woensdag          Pasta met citroen & spinazie
Eén pan, snel op tafel en gewoon heel erg lekker!

Donderdag         Hartige taart met asperges
Een klassieker in een nieuw jasje!

Vrijdag                 Panzanella
Restjes brood over? Niet weggooien, maar maak er deze heerlijke broodsalade van!

Ontbijttip            Zelfgebakken speltbrood
Hoe lekker kan je je weekend beginnen, dan met vers zelfgebakken brood!

Boodschappenlijstje

2 preien
2 kruimige aardappels
1,25L groentebouillon
½ liter halfvolle melk
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
15g verse bieslook
1 pak mini fusilli (Grand Italia, 350g)
500g kippendijen
1 citroen
1 pak diepvries bladspinazie (450g)
200g slagroom
1 rol kruimeldeeg ( of gebruik plakjes bladerdeeg)
600g witte asperges
4 eieren (maat L)
verse tijm
2 plakjes lekkere ham, naar keuze
rode uienchutney (Marks & Spencer)
1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
1 pot artisjokharten (à 180g)
verse basilicum
1kg speltbloem
90g lijnzaad
80g zonnebloempitten

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt!

grove Zaanse mosterd
gerookte paprika
gedroogde tijm
1 rode ui
1 gewone ui
knoflook
neutrale olie
zout en peper
balsamico
de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets
Kappertjes (3tl)
maple syrup (of gebruik honing)
grof zeezout
gedroogde gist

 

Gepubliceerd op 25 april 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.