Romige chowder met prei & gerookte forel



Een superromige soep die je nóg lekkerder maakt met wat extra ingrediënten. Ik gebruik gerookte forel, in plaats van paling omdat die vis het momenteel echt mega zwaar heeft. Daarnaast is gerookte forel ook veel beter betaalbaar. Maar hij is ook super lekker met gerookte zalm, zoals je op de foto ziet en zelfs met gerookte makreel. Kies de vis die jij het lekkerst vindt én bij jouw budget past.

Nóg fijner is dat deze soep in minder dan een half uur op tafel staat en met lekker wat knapperig brood erbij een prima weekendsoep is!

prei chowder Smulpaapje

Voor een grote pan vol

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
2 preien, in ringen gesneden en goed gewassen
2 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
1,25L groentebouillon
350ml halfvolle melk
1el grove Zaanse mosterd
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
1el verse bieslook, fijngesneden
zout en peper

Romige preichowder

Verhit een grote soeppan en warm de olie. Doe daar de ui en knoflook bij en fruit die een aantal minuten zachtjes aan, zonder te kleuren. Laat de gewassen prei (gebruik ook zoveel mogelijk van het groene deel!) goed uitlekken en doe die dan in de pan samen met de aardappelblokjes. Bak dat een minuutje mee.

Soep op basis van melk en bouillon

In deze soep gaat niet alleen bouillon, maar ook melk. Dat geeft straks extra romigheid. Doe beiden nu bij de groente en breng zachtjes aan de kook. Niet te hard, want daar wordt de melk niet blij van. Laat nu zachtjes pruttelen tot de prei en aardappel gaar zijn. Dan met een staafmixer (of in een blender) glad pureren. Op smaak brengen met de mosterd (roer goed door!), zout en peper. Serveer met stukjes gerookte forel en wat bieslook en een lekker stuk vers brood.

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!