Romige chowder met prei & gerookte forel



Een superromige soep die je nóg lekkerder maakt met wat extra ingrediënten. Ik gebruik gerookte forel, in plaats van paling omdat die vis het momenteel echt mega zwaar heeft. Daarnaast is gerookte forel ook veel beter betaalbaar. Maar hij is ook super lekker met gerookte zalm, zoals je op de foto ziet en zelfs met gerookte makreel. Kies de vis die jij het lekkerst vindt én bij jouw budget past.

Nóg fijner is dat deze soep in minder dan een half uur op tafel staat en met lekker wat knapperig brood erbij een prima weekendsoep is!

prei chowder Smulpaapje

Voor een grote pan vol

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
2 preien, in ringen gesneden en goed gewassen
2 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
1,25L groentebouillon
350ml halfvolle melk
1el grove Zaanse mosterd
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
1el verse bieslook, fijngesneden
zout en peper

Romige preichowder

Verhit een grote soeppan en warm de olie. Doe daar de ui en knoflook bij en fruit die een aantal minuten zachtjes aan, zonder te kleuren. Laat de gewassen prei (gebruik ook zoveel mogelijk van het groene deel!) goed uitlekken en doe die dan in de pan samen met de aardappelblokjes. Bak dat een minuutje mee.

Soep op basis van melk en bouillon

In deze soep gaat niet alleen bouillon, maar ook melk. Dat geeft straks extra romigheid. Doe beiden nu bij de groente en breng zachtjes aan de kook. Niet te hard, want daar wordt de melk niet blij van. Laat nu zachtjes pruttelen tot de prei en aardappel gaar zijn. Dan met een staafmixer (of in een blender) glad pureren. Op smaak brengen met de mosterd (roer goed door!), zout en peper. Serveer met stukjes gerookte forel en wat bieslook en een lekker stuk vers brood.

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.