Romige chowder met prei & gerookte forel



Een superromige soep die je nóg lekkerder maakt met wat extra ingrediënten. Ik gebruik gerookte forel, in plaats van paling omdat die vis het momenteel echt mega zwaar heeft. Daarnaast is gerookte forel ook veel beter betaalbaar. Maar hij is ook super lekker met gerookte zalm, zoals je op de foto ziet en zelfs met gerookte makreel. Kies de vis die jij het lekkerst vindt én bij jouw budget past.

Nóg fijner is dat deze soep in minder dan een half uur op tafel staat en met lekker wat knapperig brood erbij een prima weekendsoep is!

prei chowder Smulpaapje

Voor een grote pan vol

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
2 preien, in ringen gesneden en goed gewassen
2 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
1,25L groentebouillon
350ml halfvolle melk
1el grove Zaanse mosterd
125g gerookte forel, in stukjes gesneden
1el verse bieslook, fijngesneden
zout en peper

Romige preichowder

Verhit een grote soeppan en warm de olie. Doe daar de ui en knoflook bij en fruit die een aantal minuten zachtjes aan, zonder te kleuren. Laat de gewassen prei (gebruik ook zoveel mogelijk van het groene deel!) goed uitlekken en doe die dan in de pan samen met de aardappelblokjes. Bak dat een minuutje mee.

Soep op basis van melk en bouillon

In deze soep gaat niet alleen bouillon, maar ook melk. Dat geeft straks extra romigheid. Doe beiden nu bij de groente en breng zachtjes aan de kook. Niet te hard, want daar wordt de melk niet blij van. Laat nu zachtjes pruttelen tot de prei en aardappel gaar zijn. Dan met een staafmixer (of in een blender) glad pureren. Op smaak brengen met de mosterd (roer goed door!), zout en peper. Serveer met stukjes gerookte forel en wat bieslook en een lekker stuk vers brood.

Gepubliceerd op 30 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.