Smulpaapje kookt! – Romige pasta met spinazie, kip & citroen



Een romige pasta met citroen, spinazie en kip. Niet alleen onwaarschijnlijk lekker, maar doordat je alles in één pan maakt ook nog eens lekker snel én weinig afwas. Ideaal voor doordeweekse dagen, of als er onverwacht mensen blijven mee eten. Dat wordt smullen!

Voor 4-6 personen

1 pak mini fusilli (Grand Italia, 350g)
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
500g kippendijen, in reepjes gesneden
½ tl gerookte paprika
1 tl gedroogde tijm
sap van 1 citroen
1 pak diepvries bladspinazie (450g)
200g slagroom

Eenpansmaaltijd met kip en pasta

Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Kook de fusilli in 7-8 minuten beetgaar. In de tussentijd verwarm je in een grote pan de olie en fruit je hierin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Kipreepjes erbij, kruid met de gerooktepaprika, tijm, zout en zwarte peper. Vuur nu omhoog en in 10 minuten goudbruin aanbakken.

Makkelijke maaltijd met spinazie

Als laatste de spinazie (bevroren en al) erbij, samen met het citroensap en de slagroom. Goed door en door warm laten worden. Voordat je opdient en even goed proeven of er eventueel nog wat citroensap, zout en/of peper bij moet. Tot slot de uitgelekte pasta erbij, alles goed doorroeren en meteen serveren.

Gepubliceerd op 7 oktober 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.