Weekmenu #11



Begin van de week hebben we twee gerechten voor je in petto waarbij je niet alleen snel aan tafel zit, maar je vooral lekker, vers en volop groente eet. Dus kunnen we de week prima breken met een Britse favoriet, met vis en frietjes!

Maar ook de rest van de week is gevuld met lekkere familegerechten, recepten voor het hele gezin die nog beter smaken als je lekker samen eet. Samen van eten genieten maakt de maaltijd nóg rijker!

Maandag            Boerengroente tomatensoep
We aten ‘m afgelopen week toen we terugkwamen van vakantie weer eens, in minder dan 20 minuten zaten we aan tafel, heelijk. Super dus ook om zo je week te beginnen! En we maakten maar meteen een nieuwe foto, want dat mag wel eens na al 3 jaar op de site te staan 😉

Dinsdag               Pasta met spinazie & paddenstoelen
Een snelle, verse pasta die de spinazie à la creme uit pak doet verbleken.

Woensdag          Huisgemaakte Fish & Chips
Zelfgebakken kibbeling, met frietjes en groente. Wie wordt daar nou niet blij van?

Donderdag         Stamppot knolselderij met appel
Hoewel het voorjaar lonkt is het juist nu de tijd om nog net een keer zo’n lekker stamppotje te maken.

Vrijdag                 Broodjes kipgyros met rauwkost
FastFood waar we blij van worden, een smakelijke manier om dit weekmenu mee af te sluiten.

Ontbijttip            Bananenpancakes
Wie wil er z’n weekend nou niet beginnen met pancakes?!

Boodschappenlijstje

1blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes met sap
600g boerensoepgroente
300g gehakt
3 citroenen
300g gemengde paddenstoelen
verse rozemarijn
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries)
350g pasta
800g kabeljauwhaas, zonder vel, in gelijke stukken
2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
1L zonnebloemolie
500g bloem
bosje peterselie
1 zak (oven)frietjes
Groente naar keuze voor bij de kibbeling
600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
500g kruimige aardappel
1 appel
4 worstjes of stukjes witvis voor bij de stamppot
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
4 pittabroodjes,
1 bosje verse munt
1 zak gemengde sla
Rauwkost of andere groente/salade voor bij de gyros

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Neutrale olie
Bloem
Boter
Groentebouillonblokjes
Mayonaise
Augurken
Honing
Melk
Nootmuskaat
Extra vierge olijfolie
Gedroogde oregano
Knoflook
1 rode ui
1 gewone ui
Bloem
bakpoeder
kaneel
basterdsuiker
2 eieren
halfvolle yoghurt
vanille extract

Gepubliceerd op 14 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.