Weekmenu #11



Begin van de week hebben we twee gerechten voor je in petto waarbij je niet alleen snel aan tafel zit, maar je vooral lekker, vers en volop groente eet. Dus kunnen we de week prima breken met een Britse favoriet, met vis en frietjes!

Maar ook de rest van de week is gevuld met lekkere familegerechten, recepten voor het hele gezin die nog beter smaken als je lekker samen eet. Samen van eten genieten maakt de maaltijd nóg rijker!

Maandag            Boerengroente tomatensoep
We aten ‘m afgelopen week toen we terugkwamen van vakantie weer eens, in minder dan 20 minuten zaten we aan tafel, heelijk. Super dus ook om zo je week te beginnen! En we maakten maar meteen een nieuwe foto, want dat mag wel eens na al 3 jaar op de site te staan 😉

Dinsdag               Pasta met spinazie & paddenstoelen
Een snelle, verse pasta die de spinazie à la creme uit pak doet verbleken.

Woensdag          Huisgemaakte Fish & Chips
Zelfgebakken kibbeling, met frietjes en groente. Wie wordt daar nou niet blij van?

Donderdag         Stamppot knolselderij met appel
Hoewel het voorjaar lonkt is het juist nu de tijd om nog net een keer zo’n lekker stamppotje te maken.

Vrijdag                 Broodjes kipgyros met rauwkost
FastFood waar we blij van worden, een smakelijke manier om dit weekmenu mee af te sluiten.

Ontbijttip            Bananenpancakes
Wie wil er z’n weekend nou niet beginnen met pancakes?!

Boodschappenlijstje

1blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes met sap
600g boerensoepgroente
300g gehakt
3 citroenen
300g gemengde paddenstoelen
verse rozemarijn
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries)
350g pasta
800g kabeljauwhaas, zonder vel, in gelijke stukken
2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
1L zonnebloemolie
500g bloem
bosje peterselie
1 zak (oven)frietjes
Groente naar keuze voor bij de kibbeling
600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
500g kruimige aardappel
1 appel
4 worstjes of stukjes witvis voor bij de stamppot
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
4 pittabroodjes,
1 bosje verse munt
1 zak gemengde sla
Rauwkost of andere groente/salade voor bij de gyros

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Neutrale olie
Bloem
Boter
Groentebouillonblokjes
Mayonaise
Augurken
Honing
Melk
Nootmuskaat
Extra vierge olijfolie
Gedroogde oregano
Knoflook
1 rode ui
1 gewone ui
Bloem
bakpoeder
kaneel
basterdsuiker
2 eieren
halfvolle yoghurt
vanille extract

Gepubliceerd op 14 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.