Weekmenu #11



Begin van de week hebben we twee gerechten voor je in petto waarbij je niet alleen snel aan tafel zit, maar je vooral lekker, vers en volop groente eet. Dus kunnen we de week prima breken met een Britse favoriet, met vis en frietjes!

Maar ook de rest van de week is gevuld met lekkere familegerechten, recepten voor het hele gezin die nog beter smaken als je lekker samen eet. Samen van eten genieten maakt de maaltijd nóg rijker!

Maandag            Boerengroente tomatensoep
We aten ‘m afgelopen week toen we terugkwamen van vakantie weer eens, in minder dan 20 minuten zaten we aan tafel, heelijk. Super dus ook om zo je week te beginnen! En we maakten maar meteen een nieuwe foto, want dat mag wel eens na al 3 jaar op de site te staan 😉

Dinsdag               Pasta met spinazie & paddenstoelen
Een snelle, verse pasta die de spinazie à la creme uit pak doet verbleken.

Woensdag          Huisgemaakte Fish & Chips
Zelfgebakken kibbeling, met frietjes en groente. Wie wordt daar nou niet blij van?

Donderdag         Stamppot knolselderij met appel
Hoewel het voorjaar lonkt is het juist nu de tijd om nog net een keer zo’n lekker stamppotje te maken.

Vrijdag                 Broodjes kipgyros met rauwkost
FastFood waar we blij van worden, een smakelijke manier om dit weekmenu mee af te sluiten.

Ontbijttip            Bananenpancakes
Wie wil er z’n weekend nou niet beginnen met pancakes?!

Boodschappenlijstje

1blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes met sap
600g boerensoepgroente
300g gehakt
3 citroenen
300g gemengde paddenstoelen
verse rozemarijn
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries)
350g pasta
800g kabeljauwhaas, zonder vel, in gelijke stukken
2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
1L zonnebloemolie
500g bloem
bosje peterselie
1 zak (oven)frietjes
Groente naar keuze voor bij de kibbeling
600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
500g kruimige aardappel
1 appel
4 worstjes of stukjes witvis voor bij de stamppot
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
4 pittabroodjes,
1 bosje verse munt
1 zak gemengde sla
Rauwkost of andere groente/salade voor bij de gyros

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

Neutrale olie
Bloem
Boter
Groentebouillonblokjes
Mayonaise
Augurken
Honing
Melk
Nootmuskaat
Extra vierge olijfolie
Gedroogde oregano
Knoflook
1 rode ui
1 gewone ui
Bloem
bakpoeder
kaneel
basterdsuiker
2 eieren
halfvolle yoghurt
vanille extract

Gepubliceerd op 14 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!