Stamppot met geroosterde knolselderij en appel
Thuis krijg ik niet echt de handen op elkaar voor knolselderij. Het werd zelfs vakkundig uit de erwtensoep gevist. Maar deze stamppot met knolselderij daarentegen vond gretig aftrek
De truc zit ‘erin dat je het knolletje roostert met wat honing. De bordjes gingen schoon op, hoera!
Voor 4 personen
600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
2el honing
500g kruimige aardappel, in kwarten
1 appel, in kleine blokjes
klein scheutje melk
zout, peper & nootmuskaat
4 visfilets á 150g (ik gebruikte Heek)
Bakplaat met aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 175C
Snelle stamppot
Meng de blokjes knolselderij met de honing, zodat ze goed bedekt zijn. Het handigste is om dat op de bakplaat met je handen te doen, da’s effe een kliederboel maar wel het meest effectief. Rooster ze 20-30 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn (prik er even in met een vork, je moet ze goed kunnen pletten)
Stamppot met geroosterde knolselderij
In de tussentijd kook je de aardappels gaar, giet die af en laat even uitstomen. Doe daar de geroosterde knolselderij bij en met een stamper maak je er nu een grove stamppot van. Vind je ‘te droog, dan een klein scheutje melk erbij om ‘wat smeuïger te maken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep er als laatste de appelblokjes door.
Zo makkelijk kan lekker eten dus zijn!
Verhit nu een koekenpan op heet vuur met een klein scheutje olie, zout en peper op de vis en bak die 2 minuten per kant. Serveer met de stamppot.
Gepubliceerd op 25 februari 2016