Stamppot met geroosterde knolselderij en appel



Thuis krijg ik niet echt de handen op elkaar voor knolselderij. Het werd zelfs vakkundig uit de erwtensoep gevist. Maar deze stamppot met knolselderij daarentegen vond gretig aftrek

De truc zit ‘erin dat je het knolletje roostert met wat honing. De bordjes gingen schoon op, hoera!

Voor 4 personen

600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
2el honing
500g kruimige aardappel, in kwarten
1 appel, in kleine blokjes
klein scheutje melk
zout, peper & nootmuskaat

4 visfilets á 150g (ik gebruikte Heek)

Bakplaat met aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 175C

Snelle stamppot

Meng de blokjes knolselderij met de honing, zodat ze goed bedekt zijn. Het handigste is om dat op de bakplaat met je handen te doen, da’s effe een kliederboel maar wel het meest effectief. Rooster ze 20-30 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn (prik er even in met een vork, je moet ze goed kunnen pletten)

Stamppot met geroosterde knolselderij

In de tussentijd kook je de aardappels gaar, giet die af en laat even uitstomen. Doe daar de geroosterde knolselderij bij en met een stamper maak je er nu een grove stamppot van. Vind je ‘te droog, dan een klein scheutje melk erbij om ‘wat smeuïger te maken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep er als laatste de appelblokjes door.

Zo makkelijk kan lekker eten dus zijn!

Verhit nu een koekenpan op heet vuur met een klein scheutje olie, zout en peper op de vis en bak die 2 minuten per kant. Serveer met de stamppot.

Gepubliceerd op 25 februari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.