Stamppot met geroosterde knolselderij en appel



Thuis krijg ik niet echt de handen op elkaar voor knolselderij. Het werd zelfs vakkundig uit de erwtensoep gevist. Maar deze stamppot met knolselderij daarentegen vond gretig aftrek

De truc zit ‘erin dat je het knolletje roostert met wat honing. De bordjes gingen schoon op, hoera!

Voor 4 personen

600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
2el honing
500g kruimige aardappel, in kwarten
1 appel, in kleine blokjes
klein scheutje melk
zout, peper & nootmuskaat

4 visfilets á 150g (ik gebruikte Heek)

Bakplaat met aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 175C

Snelle stamppot

Meng de blokjes knolselderij met de honing, zodat ze goed bedekt zijn. Het handigste is om dat op de bakplaat met je handen te doen, da’s effe een kliederboel maar wel het meest effectief. Rooster ze 20-30 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn (prik er even in met een vork, je moet ze goed kunnen pletten)

Stamppot met geroosterde knolselderij

In de tussentijd kook je de aardappels gaar, giet die af en laat even uitstomen. Doe daar de geroosterde knolselderij bij en met een stamper maak je er nu een grove stamppot van. Vind je ‘te droog, dan een klein scheutje melk erbij om ‘wat smeuïger te maken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep er als laatste de appelblokjes door.

Zo makkelijk kan lekker eten dus zijn!

Verhit nu een koekenpan op heet vuur met een klein scheutje olie, zout en peper op de vis en bak die 2 minuten per kant. Serveer met de stamppot.

Gepubliceerd op 25 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.