Stamppot met geroosterde knolselderij en appel



Thuis krijg ik niet echt de handen op elkaar voor knolselderij. Het werd zelfs vakkundig uit de erwtensoep gevist. Maar deze stamppot met knolselderij daarentegen vond gretig aftrek

De truc zit ‘erin dat je het knolletje roostert met wat honing. De bordjes gingen schoon op, hoera!

Voor 4 personen

600g knolselderij blokjes (van 1 grote knolselderij)
2el honing
500g kruimige aardappel, in kwarten
1 appel, in kleine blokjes
klein scheutje melk
zout, peper & nootmuskaat

4 visfilets á 150g (ik gebruikte Heek)

Bakplaat met aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 175C

Snelle stamppot

Meng de blokjes knolselderij met de honing, zodat ze goed bedekt zijn. Het handigste is om dat op de bakplaat met je handen te doen, da’s effe een kliederboel maar wel het meest effectief. Rooster ze 20-30 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn (prik er even in met een vork, je moet ze goed kunnen pletten)

Stamppot met geroosterde knolselderij

In de tussentijd kook je de aardappels gaar, giet die af en laat even uitstomen. Doe daar de geroosterde knolselderij bij en met een stamper maak je er nu een grove stamppot van. Vind je ‘te droog, dan een klein scheutje melk erbij om ‘wat smeuïger te maken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep er als laatste de appelblokjes door.

Zo makkelijk kan lekker eten dus zijn!

Verhit nu een koekenpan op heet vuur met een klein scheutje olie, zout en peper op de vis en bak die 2 minuten per kant. Serveer met de stamppot.

Gepubliceerd op 25 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.