Weekmenu #1

De eerste week van het nieuwe jaar en dus is het tijd om, na alle heerlijke feestdagen, weer na te denken over wat we komende week op tafel zetten. Terug naar school, weer aan het werk, of anderszins weer in een gewoon ritme, betekent ook weer dagelijks in de keuken.
Natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen, ik help je ook dit jaar weer graag met gevarieerde gerechten, boodschappenlijstjes en genoeg lekkers voor het hele gezin. Dit staat er deze week op het menu!
Smulpaapje weekmenu
Maandag Gezonde spaghetti carbonara van Jamie Oliver
Hoewel we op Smulpaapje niet aan diëten doen, is een gezonde maaltijd een prima begin van de week. Zeker als die in no time op tafel staat!
Dinsdag Pompoen couscous
Met pompoen kun je meer dan alleen heerlijke soep maken, zoals deze lekkere couscoussalade
Woensdag Zuurkool met worst & appelstroop
Makkelijk voor te bereiden, maar vooral héél erg lekker!
Donderdag Snelle noodles
Niet alleen snel klaar, maar ook heel fijn voor je portemonnee!
Vrijdag Tonijnburger met frietjes
Zo’n eerste week vraagt om een lekkere afsluiter. Deze burgers zijn niet alleen verrassend, maar ook nog eens budgetvriendelijk én zo klaar. Natuurlijk horen daar frietjes bij
Weekendtip Peanutbutter & banana pancakes
Nog overrijpe bananen op de fruitschaal liggen die op moeten? Komt dat even goed uit!
Boodschappenlijstje (excl zout en peper)
Maandag
(ingrediënten voor 2 personen, maar makkelijk te verdubbelen)
200g tuinerwten (AH, diepvries (biologisch)
1el geschaafde amandel
1teen knoflook
15g basilicum (ongeveer één plantje uit de supermarkt)
15g geraspte Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
150g spaghetti
1 plakje bacon (ik gebruikte er trouwens vier, gezonde recepten kennen zo hun grenzen 😉
1 ei
100g yoghurt
Dinsdag
Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
½ rode paprika
½ gele paprika
½ tl kaneel
¼ tl cayennepoeder
¼ tl gemberpoeder
3 tenen knoflook, gehalveerd
60g hazelnoten
Halloumikaas, 1 verpakking
Scheutje (citroen)olie
Verse munt
200g couscous
Woensdag
1kg kruimige aardappels
scheutje melk
scheutje olijfolie (of boter)
nootmuskaat
500g zuurkool
2-3el creme fraiche
125g gerookte spekjes
250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
2-3tl appelstroop
50g Panko gemengd met 100g gratineerkaas
Donderdag
400g spitskool
250g champignons, naar keuze
2tl sesamolie
1el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)
Vrijdag
2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (à 160g), uitgelekt maar vang 1el vocht op
1el olijfolie
2tl Zaanse grove mosterd
25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
1 citroen
10g verse platte peterselie
15g verse bieslook
½ rode ui, (ongeveer 35g)
½ blikje ansjovisfilets
1 ei
Weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
3 rijpe bananen
1-2el pindakaas
Gepubliceerd op 27 december 2018