Top 5 lekkerste pastasaladesZoek je recepten voor de lekkerste pastasalades, dan hoef je niet verder te kijken. Dit is mijn top 5 lekkerste pastasalades.

Pastasalades zijn mijn ‘go to‘ gerechten op dagen dat het te warm is om te koken, maar ik toch graag iets voedzaams op tafel zet. Of als ik snel een pastamaaltijd wil voorbereiden en op een later moment wil eten. Maar ook als ik bijvoorbeeld restjes groente of kaas wil opmaken.

In al deze gevallen is er de ‘good old‘ pastasalade. Je kunt een pastasalade eigenlijk maken met wat je ook maar in huis hebt. En restjes pastasalades zijn weer ideaal om mee te nemen als lunch naar school of naar je werk. Een pastasalade is ook nog eens een van de meest kidsproof gerechten die er is. Want welk kind houd er nou niet van pastasalade?! Yep, (bijna) iedereen wel!

Welke pasta voor je pastasalade

Welke pasta je gebruikt voor je pastasalade heeft deels met persoonlijke voorkeur te maken, maar ook met de vorm van de pasta. Ik vind fusilli bijvoorbeeld een ideale pasta voor pastasalade, omdat de saus zo lekker om de pasta heen blijft zitten door de vorm die de pasta heeft. Natuurlijk kun je ook volkoren pasta voor je pastasalade gebruiken. Kies dan voor een stevige tegenhanger qua smaak, omdat volkoren pastasalades natuurlijk meer uitgesproken van smaak is. Maar door de hoeveelheid vezels natuurlijk wel ook een een gezonde(re) optie!

Koude of (lauw) warme pastasalade

Hoe je je pastasalade ook eet, eet ‘m nooít zo uit de koelkast. Dat is echt niet lekker. Liefst eet je je pastasalade op kamertemperatuur. Op die manier komen je ingrediënten véél beter tot hun recht en smaken ze echt lekkerder. Koude tomaat of koude dressing. Brrrr. Nee hoor. Een koude pastasalade is prima. Maar nooit koelkastkoud.

Dressing voor pastasalade

Natuurlijk verdrinken we die lekkere pastasalade niet in een mega vette mayo dressing. Licht en lekker, dat zijn de sleutelwoorden wat mij betreft. Dus half mayonaise / half yoghurt bijvoorbeeld. Of kies een goede kwaliteit extra vierge olijfolie. Maar voor alle dressing voor pastasalade geldt, minder is beter.

5 lekkerste pastasalades

Er zijn heel veel recepten voor pastasalades, maar dit zijn mijn vijf favoriete pastasalades op het moment.

1. Pastasalade Caprese

In deze pastasalade variant van de klassieke salade caprese zit echt alles wat lekker is! Deze pastasalade vind ik persoonlijk lauwwarm het lekkerst. Ook voor deze pastasalade geldt, ga voor kwaliteit. De weinige ingrediënten die je gebruikt moeten gewoon goed zijn. Dus lekkere olie, goeie tomaatjes en échte buffelmozzarella.

2. Pastasalade met zalm & tomaatjes

Nog zo’n topper is deze lauwwarme pastasalade met zalm en tomaatjes die je ook prima koud kunt eten. Alle ingrediënten voor deze pastasalade gaan bij de warme pasta, waardoor de zalm vanzelf gaart.

pastasaladegarnalen Smulpaapje

3. Pastasalade met garnalen  

Een pastasalade met een romige dressing en heerlijke garnalen, die in no time op tafel staat.

4. Pastasalade met asperges

Een vegetarische pastasalade met naast asperges nog een bijzondere kaas, die je niet snel in een pastasalade verwacht misschien.

5. Griekse pastasalade

En tot slot een pastasalade die nét zo lekker is als een gewone Griekse salade. In deze Griekse pastasalade zitten alle ingrediënten die ook in de originele salade zitten.

Meer pastasalade recepten

Meer inspiratie voor verrassende en lekkere pastasalade recepten of recepten met pasta vind je op deze pastapagina.

Gepubliceerd op 7 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.