Top 5 lekkerste pastasaladesZoek je recepten voor de lekkerste pastasalades, dan hoef je niet verder te kijken. Dit is mijn top 5 lekkerste pastasalades.

Pastasalades zijn mijn ‘go to‘ gerechten op dagen dat het te warm is om te koken, maar ik toch graag iets voedzaams op tafel zet. Of als ik snel een pastamaaltijd wil voorbereiden en op een later moment wil eten. Maar ook als ik bijvoorbeeld restjes groente of kaas wil opmaken.

In al deze gevallen is er de ‘good old‘ pastasalade. Je kunt een pastasalade eigenlijk maken met wat je ook maar in huis hebt. En restjes pastasalades zijn weer ideaal om mee te nemen als lunch naar school of naar je werk. Een pastasalade is ook nog eens een van de meest kidsproof gerechten die er is. Want welk kind houd er nou niet van pastasalade?! Yep, (bijna) iedereen wel!

Welke pasta voor je pastasalade

Welke pasta je gebruikt voor je pastasalade heeft deels met persoonlijke voorkeur te maken, maar ook met de vorm van de pasta. Ik vind fusilli bijvoorbeeld een ideale pasta voor pastasalade, omdat de saus zo lekker om de pasta heen blijft zitten door de vorm die de pasta heeft. Natuurlijk kun je ook volkoren pasta voor je pastasalade gebruiken. Kies dan voor een stevige tegenhanger qua smaak, omdat volkoren pastasalades natuurlijk meer uitgesproken van smaak is. Maar door de hoeveelheid vezels natuurlijk wel ook een een gezonde(re) optie!

Koude of (lauw) warme pastasalade

Hoe je je pastasalade ook eet, eet ‘m nooít zo uit de koelkast. Dat is echt niet lekker. Liefst eet je je pastasalade op kamertemperatuur. Op die manier komen je ingrediënten véél beter tot hun recht en smaken ze echt lekkerder. Koude tomaat of koude dressing. Brrrr. Nee hoor. Een koude pastasalade is prima. Maar nooit koelkastkoud.

Dressing voor pastasalade

Natuurlijk verdrinken we die lekkere pastasalade niet in een mega vette mayo dressing. Licht en lekker, dat zijn de sleutelwoorden wat mij betreft. Dus half mayonaise / half yoghurt bijvoorbeeld. Of kies een goede kwaliteit extra vierge olijfolie. Maar voor alle dressing voor pastasalade geldt, minder is beter.

5 lekkerste pastasalades

Er zijn heel veel recepten voor pastasalades, maar dit zijn mijn vijf favoriete pastasalades op het moment.

1. Pastasalade Caprese

In deze pastasalade variant van de klassieke salade caprese zit echt alles wat lekker is! Deze pastasalade vind ik persoonlijk lauwwarm het lekkerst. Ook voor deze pastasalade geldt, ga voor kwaliteit. De weinige ingrediënten die je gebruikt moeten gewoon goed zijn. Dus lekkere olie, goeie tomaatjes en échte buffelmozzarella.

2. Pastasalade met zalm & tomaatjes

Nog zo’n topper is deze lauwwarme pastasalade met zalm en tomaatjes die je ook prima koud kunt eten. Alle ingrediënten voor deze pastasalade gaan bij de warme pasta, waardoor de zalm vanzelf gaart.

pastasaladegarnalen Smulpaapje

3. Pastasalade met garnalen  

Een pastasalade met een romige dressing en heerlijke garnalen, die in no time op tafel staat.

4. Pastasalade met asperges

Een vegetarische pastasalade met naast asperges nog een bijzondere kaas, die je niet snel in een pastasalade verwacht misschien.

5. Griekse pastasalade

En tot slot een pastasalade die nét zo lekker is als een gewone Griekse salade. In deze Griekse pastasalade zitten alle ingrediënten die ook in de originele salade zitten.

Meer pastasalade recepten

Meer inspiratie voor verrassende en lekkere pastasalade recepten of recepten met pasta vind je op deze pastapagina.

Gepubliceerd op 7 september 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!