Pastasalade Caprese



Het was een van de hits tijdens onze vakantie in Oostenrijk dit jaar. En omdat ‘ie uit zo weinig ingrediënten bestaat en één gaspit voldoende is, is het dus een perfect gerecht om tijdens je vakantie te maken.

Je hoeft er overigens niet voor op vakantie hoor, want thuis – na een drukke werk- en/of schooldag – is ‘ie minstens zo lekker!

Voor 4 personen

500g kerstomaatjes, gehalveerd
10 blaadjes verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
Maldon zeezout (of ander grof zeezout)
vers gemalen zwarte peper

350g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
1 bol buffelmozzarella
nog meer verse basilicum, naar smaak
scheutje extra vierge olijfolie

Snelle pasta met tomaat & mozzarella

De tomaatjes en basilicum doe je in een grote schaal en besprenkel je met olijfolie, een flinke snuf zeezout en wat versgemalen peper. Hussel even goed om en laat nu minstens een half uur (of langer, de hele dag is ook prima) staan. Door het zout komen de sappen vrij uit de tomaat, die gaan vermengen met de basilicum en olie.

Pastasalade Caprese

Vlak voor je aan tafel wilt kook je in 8 minuten de pasta beetgaar. Giet af en doe dan, nog warm, bij de tomaten en basilicum en hussel even goed door. Trek de mozzarella in plukjes uit elkaar en doe die, samen met nog wat extra basilicum, bij de pasta. Klein scheutje olie er nog over en je kunt aan tafel!


Zo aten we ‘m dus in Oostenrijk..

Gepubliceerd op 2 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.