Pastasalade Caprese
Het was een van de hits tijdens onze vakantie in Oostenrijk dit jaar. En omdat ‘ie uit zo weinig ingrediënten bestaat en één gaspit voldoende is, is het dus een perfect gerecht om tijdens je vakantie te maken.
Je hoeft er overigens niet voor op vakantie hoor, want thuis – na een drukke werk- en/of schooldag – is ‘ie minstens zo lekker!
Voor 4 personen
500g kerstomaatjes, gehalveerd
10 blaadjes verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
Maldon zeezout (of ander grof zeezout)
vers gemalen zwarte peper
350g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
1 bol buffelmozzarella
nog meer verse basilicum, naar smaak
scheutje extra vierge olijfolie
Snelle pasta met tomaat & mozzarella
De tomaatjes en basilicum doe je in een grote schaal en besprenkel je met olijfolie, een flinke snuf zeezout en wat versgemalen peper. Hussel even goed om en laat nu minstens een half uur (of langer, de hele dag is ook prima) staan. Door het zout komen de sappen vrij uit de tomaat, die gaan vermengen met de basilicum en olie.
Pastasalade Caprese
Vlak voor je aan tafel wilt kook je in 8 minuten de pasta beetgaar. Giet af en doe dan, nog warm, bij de tomaten en basilicum en hussel even goed door. Trek de mozzarella in plukjes uit elkaar en doe die, samen met nog wat extra basilicum, bij de pasta. Klein scheutje olie er nog over en je kunt aan tafel!
Zo aten we ‘m dus in Oostenrijk..
Gepubliceerd op 2 augustus 2017