Pastasalade Caprese



Het was een van de hits tijdens onze vakantie in Oostenrijk dit jaar. En omdat ‘ie uit zo weinig ingrediënten bestaat en één gaspit voldoende is, is het dus een perfect gerecht om tijdens je vakantie te maken.

Je hoeft er overigens niet voor op vakantie hoor, want thuis – na een drukke werk- en/of schooldag – is ‘ie minstens zo lekker!

Voor 4 personen

500g kerstomaatjes, gehalveerd
10 blaadjes verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
Maldon zeezout (of ander grof zeezout)
vers gemalen zwarte peper

350g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
1 bol buffelmozzarella
nog meer verse basilicum, naar smaak
scheutje extra vierge olijfolie

Snelle pasta met tomaat & mozzarella

De tomaatjes en basilicum doe je in een grote schaal en besprenkel je met olijfolie, een flinke snuf zeezout en wat versgemalen peper. Hussel even goed om en laat nu minstens een half uur (of langer, de hele dag is ook prima) staan. Door het zout komen de sappen vrij uit de tomaat, die gaan vermengen met de basilicum en olie.

Pastasalade Caprese

Vlak voor je aan tafel wilt kook je in 8 minuten de pasta beetgaar. Giet af en doe dan, nog warm, bij de tomaten en basilicum en hussel even goed door. Trek de mozzarella in plukjes uit elkaar en doe die, samen met nog wat extra basilicum, bij de pasta. Klein scheutje olie er nog over en je kunt aan tafel!


Zo aten we ‘m dus in Oostenrijk..

Gepubliceerd op 2 augustus 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.