Pastasalade Caprese



Het was een van de hits tijdens onze vakantie in Oostenrijk dit jaar. En omdat ‘ie uit zo weinig ingrediënten bestaat en één gaspit voldoende is, is het dus een perfect gerecht om tijdens je vakantie te maken.

Je hoeft er overigens niet voor op vakantie hoor, want thuis – na een drukke werk- en/of schooldag – is ‘ie minstens zo lekker!

Voor 4 personen

500g kerstomaatjes, gehalveerd
10 blaadjes verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
Maldon zeezout (of ander grof zeezout)
vers gemalen zwarte peper

350g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
1 bol buffelmozzarella
nog meer verse basilicum, naar smaak
scheutje extra vierge olijfolie

Snelle pasta met tomaat & mozzarella

De tomaatjes en basilicum doe je in een grote schaal en besprenkel je met olijfolie, een flinke snuf zeezout en wat versgemalen peper. Hussel even goed om en laat nu minstens een half uur (of langer, de hele dag is ook prima) staan. Door het zout komen de sappen vrij uit de tomaat, die gaan vermengen met de basilicum en olie.

Pastasalade Caprese

Vlak voor je aan tafel wilt kook je in 8 minuten de pasta beetgaar. Giet af en doe dan, nog warm, bij de tomaten en basilicum en hussel even goed door. Trek de mozzarella in plukjes uit elkaar en doe die, samen met nog wat extra basilicum, bij de pasta. Klein scheutje olie er nog over en je kunt aan tafel!


Zo aten we ‘m dus in Oostenrijk..

Gepubliceerd op 2 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.