Snelle pastasalade met garnalen

Onlangs was ik in Kopenhagen waar ik de lekkerste smörrebröd at, dik belegd met garnalen in een dillesaus. Het was de inspiratie voor deze pastasalade, die nét iets makkelijker eet dan zo’n heerlijke, dik belegde open sandwich.
Maar hij is minstens zo lekker en ideaal voor deze zomerse weken waarin je makkelijk maar wel lekker en vers (liefst buiten!) wilt eten. Restjes doen het de dag erna ook top als lunch.
Pastasalade voor minimaal 6 personen
200g cocktailgarnalen
rasp van 1 citroen
2tl citroensap
15g dille, fijngesneden
200g crème fraîche
40g kappertjes
175g komkommer, in blokjes (zonder zaadlijst)
150g gele paprika, in blokjes (zonder zaadlijst)
1tl knoflookpoeder
zout & peper
500g pasta (wij kozen voor xl macaroni)
Snelle pastasalade met garnalen
Kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar. In de tussentijd snijd en bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe die in een grote kom, roer even los en giet daar dan de afgegoten, maar nog warme pasta bij. Schep alles goed om, zodat de saus de pasta goed omhult.
Ik hou ervan deze pastasalades lauwwarm te eten, maar voorbereiden en laten afkoelen en dan koud wegzetten in de koelkast kan ook prima. Haal ‘dan wel een half uurtje voor je gaat eten eruit, zodat alles op kamertemperatuur kan komen.
Meer pastasalades
Alle recepten, voor nog meer lekkere pastasalades, vind je hier
Gepubliceerd op 25 juli 2018