Snelle pastasalade met garnalen



Onlangs was ik in Kopenhagen waar ik de lekkerste smörrebröd at, dik belegd met garnalen in een dillesaus. Het was de inspiratie voor deze pastasalade, die nét iets makkelijker eet dan zo’n heerlijke, dik belegde open sandwich.

Maar hij is minstens zo lekker en ideaal voor deze zomerse weken waarin je makkelijk maar wel lekker en vers (liefst buiten!) wilt eten. Restjes doen het de dag erna ook top als lunch.

Pastasalade voor minimaal 6 personen

200g cocktailgarnalen
rasp van 1 citroen
2tl citroensap
15g dille, fijngesneden
200g crème fraîche
40g kappertjes
175g komkommer, in blokjes (zonder zaadlijst)
150g gele paprika, in blokjes (zonder zaadlijst)
1tl knoflookpoeder
zout & peper
500g pasta (wij kozen voor xl macaroni)

Snelle pastasalade met garnalen

Kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar. In de tussentijd snijd en bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe die in een grote kom, roer even los en giet daar dan de afgegoten, maar nog warme pasta bij. Schep alles goed om, zodat de saus de pasta goed omhult.

Ik hou ervan deze pastasalades lauwwarm te eten, maar voorbereiden en laten afkoelen en dan koud wegzetten in de koelkast kan ook prima. Haal ‘dan wel een half uurtje voor je gaat eten eruit, zodat alles op kamertemperatuur kan komen.

Meer pastasalades

Alle recepten, voor nog meer lekkere pastasalades, vind je hier

 

Gepubliceerd op 25 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.