Snelle pastasalade met garnalen



Onlangs was ik in Kopenhagen waar ik de lekkerste smörrebröd at, dik belegd met garnalen in een dillesaus. Het was de inspiratie voor deze pastasalade, die nét iets makkelijker eet dan zo’n heerlijke, dik belegde open sandwich.

Maar hij is minstens zo lekker en ideaal voor deze zomerse weken waarin je makkelijk maar wel lekker en vers (liefst buiten!) wilt eten. Restjes doen het de dag erna ook top als lunch.

Pastasalade voor minimaal 6 personen

200g cocktailgarnalen
rasp van 1 citroen
2tl citroensap
15g dille, fijngesneden
200g crème fraîche
40g kappertjes
175g komkommer, in blokjes (zonder zaadlijst)
150g gele paprika, in blokjes (zonder zaadlijst)
1tl knoflookpoeder
zout & peper
500g pasta (wij kozen voor xl macaroni)

Snelle pastasalade met garnalen

Kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar. In de tussentijd snijd en bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe die in een grote kom, roer even los en giet daar dan de afgegoten, maar nog warme pasta bij. Schep alles goed om, zodat de saus de pasta goed omhult.

Ik hou ervan deze pastasalades lauwwarm te eten, maar voorbereiden en laten afkoelen en dan koud wegzetten in de koelkast kan ook prima. Haal ‘dan wel een half uurtje voor je gaat eten eruit, zodat alles op kamertemperatuur kan komen.

Meer pastasalades

Alle recepten, voor nog meer lekkere pastasalades, vind je hier

 

Gepubliceerd op 25 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.