Snelle pastasalade met garnalen



Onlangs was ik in Kopenhagen waar ik de lekkerste smörrebröd at, dik belegd met garnalen in een dillesaus. Het was de inspiratie voor deze pastasalade, die nét iets makkelijker eet dan zo’n heerlijke, dik belegde open sandwich.

Maar hij is minstens zo lekker en ideaal voor deze zomerse weken waarin je makkelijk maar wel lekker en vers (liefst buiten!) wilt eten. Restjes doen het de dag erna ook top als lunch.

Pastasalade voor minimaal 6 personen

200g cocktailgarnalen
rasp van 1 citroen
2tl citroensap
15g dille, fijngesneden
200g crème fraîche
40g kappertjes
175g komkommer, in blokjes (zonder zaadlijst)
150g gele paprika, in blokjes (zonder zaadlijst)
1tl knoflookpoeder
zout & peper
500g pasta (wij kozen voor xl macaroni)

Snelle pastasalade met garnalen

Kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar. In de tussentijd snijd en bereid je de rest van de ingrediënten voor. Doe die in een grote kom, roer even los en giet daar dan de afgegoten, maar nog warme pasta bij. Schep alles goed om, zodat de saus de pasta goed omhult.

Ik hou ervan deze pastasalades lauwwarm te eten, maar voorbereiden en laten afkoelen en dan koud wegzetten in de koelkast kan ook prima. Haal ‘dan wel een half uurtje voor je gaat eten eruit, zodat alles op kamertemperatuur kan komen.

Meer pastasalades

Alle recepten, voor nog meer lekkere pastasalades, vind je hier

 

Gepubliceerd op 25 juli 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.