Top 5 manieren om restjes brood op te makenMet enige regelmaat maak ik een plaat bacon & egg muffins, voor in de lunchtrommel van onze dochter. Ideaal om vooruit te maken en in te vriezen. Maar er blijft ook iedere keer een heleboel brood over, want je haalt maar één rondje uit een sneetje brood. Eeuwig zonde!

En zo zullen meer mensen met restjes brood blijven zitten, dat niet meer lekker is om zo te eten. Dus zette ik de lekkerste manieren om oud brood op te maken voor je op een rijtje. No waste!

Ontbijtbrood uit de oven

Dit is mogelijk de lekkerste manier om restjes brood te verwerken. Dit ontbijtbrood maak je ook het liefst de avond ervoor klaar, zodat alle smaken er lekker in kunnen trekken. Dus je gooit niks weg én je ontbijt geweldig. Hoezo win win! Het recept vind je hier

Wentelteefjes

Ook hiervoor geldt, hoe ouder/droger het brood, des te lekkerder je wentelteefjes worden. Een ideale manier dus om uitgedroogd brood op te maken! Het recept vind je voor de klassieke variant vind hier.  Maar ook Jamie Oliver bedacht er iets lekkers mee, dat recept vind je in zijn SuperFood boek!

Panzanella brood salade

Een hartige manier om brood op te maken is er natuurlijk ook. Idealiter eet je dit met de sappigste tomaten, zodat het brood lekker alle sappen kan opzuigen. Het recept van deze Italiaanse salade vind je hier.

Crostini

Heerlijk bij de borrel, of als hapje bij de lunch. Zorg voor lekker oud brood, zodat het goed knapperig wordt. Het recept van deze crostini, die je natuurlijk ook met een heleboel ander lekkers kunt serveren, vind je hier.

Croutons voor over de soep of salade

Zeker als je maar delen brood over houdt is dit ideaal en zó veel lekkerder dan kant en klaar. Maak je eigen croutons. Lekker voor wat knapperigheid in een gezonde salade. Of strooi ze over je zelfgemaakte soep, zoals bijvoorbeeld spinaziesoep (in plaats van knapperbolletjes) Het recept vind je hier

 

 

Gepubliceerd op 8 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!