Zelfgemaakte peterselie croutons



Met enige regelmaat maak ik bacon & egg muffins, die ik in de vriezer gooi voor in de lunchtrommel van onze dochter. Het betekent echter ook iedere keer een heleboel brood over. Van weggooien houden we niet bij Smulpaapje, dus bedacht ik een aantal lekkere recepten voor oud brood.

Oud brood blijkt namelijk perfect voor een heleboel gerechten. Vaak geldt zelfs hoe ouder, des te beter. Zoals voor deze peterselie croutons!

croutons homemade Smulpaapje

Voor een bakplaat vol

6 sneetjes oud brood, in blokjes gesneden
50ml zonnebloemolie
handje fijngesneden verse peterselie
optioneel: 1tl knoflookpoeder
snuf zout

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – bakblik

Zo maak je restjes oud brood op

Hussel de broodblokjes met de olie en kruiden, zodat alles goed bedekt is. Spreid uit over een bakplaat, die je hebt voorzien van bakpapier. Bak de broodblokjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel halverwege om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin kunnen worden.

Haal de plaat uit de oven en laat de croutons op de bakplaat afkoelen en bewaar, volledig afgekoeld, in een luchtdichte trommel. Lekker over salades en soepen.
 

Gepubliceerd op 8 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.