Zelfgemaakte peterselie croutons

Met enige regelmaat maak ik bacon & egg muffins, die ik in de vriezer gooi voor in de lunchtrommel van onze dochter. Het betekent echter ook iedere keer een heleboel brood over. Van weggooien houden we niet bij Smulpaapje, dus bedacht ik een aantal lekkere recepten voor oud brood.
Oud brood blijkt namelijk perfect voor een heleboel gerechten. Vaak geldt zelfs hoe ouder, des te beter. Zoals voor deze peterselie croutons!
Voor een bakplaat vol
6 sneetjes oud brood, in blokjes gesneden
50ml zonnebloemolie
handje fijngesneden verse peterselie
optioneel: 1tl knoflookpoeder
snuf zout
Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – bakblik
Zo maak je restjes oud brood op
Hussel de broodblokjes met de olie en kruiden, zodat alles goed bedekt is. Spreid uit over een bakplaat, die je hebt voorzien van bakpapier. Bak de broodblokjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel halverwege om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin kunnen worden.
Haal de plaat uit de oven en laat de croutons op de bakplaat afkoelen en bewaar, volledig afgekoeld, in een luchtdichte trommel. Lekker over salades en soepen.
Gepubliceerd op 8 januari 2017