Zelfgemaakte peterselie croutons



Met enige regelmaat maak ik bacon & egg muffins, die ik in de vriezer gooi voor in de lunchtrommel van onze dochter. Het betekent echter ook iedere keer een heleboel brood over. Van weggooien houden we niet bij Smulpaapje, dus bedacht ik een aantal lekkere recepten voor oud brood.

Oud brood blijkt namelijk perfect voor een heleboel gerechten. Vaak geldt zelfs hoe ouder, des te beter. Zoals voor deze peterselie croutons!

croutons homemade Smulpaapje

Voor een bakplaat vol

6 sneetjes oud brood, in blokjes gesneden
50ml zonnebloemolie
handje fijngesneden verse peterselie
optioneel: 1tl knoflookpoeder
snuf zout

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – bakblik

Zo maak je restjes oud brood op

Hussel de broodblokjes met de olie en kruiden, zodat alles goed bedekt is. Spreid uit over een bakplaat, die je hebt voorzien van bakpapier. Bak de broodblokjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel halverwege om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin kunnen worden.

Haal de plaat uit de oven en laat de croutons op de bakplaat afkoelen en bewaar, volledig afgekoeld, in een luchtdichte trommel. Lekker over salades en soepen.
 

Gepubliceerd op 8 januari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.