Ontbijtbrood met bosbessen uit de oven



Altijd als ik een bakplaat bacon & egg muffins maak voor de vriezer (om ze op een later moment in de lunchtrommel van onze dochter te stoppen) houd ik brood over. En om dat niet te verspillen eten we de ochtend erna, tot groot plezier van ons dametje, deze ontbijtbroodpudding.

Varieer gerust met het fruit dat je gebruikt, dat kan zowel vers zijn als uit de oven komen. En voor nog meer gemak maak je ‘m de avond ervoor alvast klaar, zodat ‘ie ’s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft.

Voor 4 personen

Restjes oud brood (ongeveer 4 dikke sneden)
100g roomkaas
150g bosbessen (vriezer of vers)
50g kaneelsuiker (10g kaneel + 40g suiker)
3 eieren
125ml melk

Ovenschaal (ingevet, niet vergeten anders koekt alles vast!) – oven voorverwarmen op 175C – aluminiumfolie

Ontbijten met restjes oud brood was nog nooit zó lekker

Verscheur het brood in grove stukken en leg de helft ervan in je ingevette ovenschaal. Mix de roomkaas, eieren en melk met een mixer of staafmixer in een maatbeker en giet het over het brood heen. Druk wat aan, zodat het brood alles goed op kan zuiten.

Ontbijtbrood uit de oven

Daarover heen gaat de kaneelsuiker. Dan de bosbessen en dek af met de laatste laag brood. Duw nog een keertje goed aan. Tot hier kun je dit de avond ervoor voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten. Zo kunnen ook de smaken in het brood trekken.

Efficiënt ontbijten

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dan het folie eraf en nog een keer 15-20 minuten bakken, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Blijf wel in de buurt, want temperaturen kunnen per oven verschillen. Haal uit de oven, iets laten afkoelen en serveren met een lekker glas versgeperst sap en een kopje koffie of thee. Wat een heerlijk begin van je dag!

Gepubliceerd op 22 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!