Ontbijtbrood met bosbessen uit de oven



Altijd als ik een bakplaat bacon & egg muffins maak voor de vriezer (om ze op een later moment in de lunchtrommel van onze dochter te stoppen) houd ik brood over. En om dat niet te verspillen eten we de ochtend erna, tot groot plezier van ons dametje, deze ontbijtbroodpudding.

Varieer gerust met het fruit dat je gebruikt, dat kan zowel vers zijn als uit de oven komen. En voor nog meer gemak maak je ‘m de avond ervoor alvast klaar, zodat ‘ie ’s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft.

Voor 4 personen

Restjes oud brood (ongeveer 4 dikke sneden)
100g roomkaas
150g bosbessen (vriezer of vers)
50g kaneelsuiker (10g kaneel + 40g suiker)
3 eieren
125ml melk

Ovenschaal (ingevet, niet vergeten anders koekt alles vast!) – oven voorverwarmen op 175C – aluminiumfolie

Ontbijten met restjes oud brood was nog nooit zó lekker

Verscheur het brood in grove stukken en leg de helft ervan in je ingevette ovenschaal. Mix de roomkaas, eieren en melk met een mixer of staafmixer in een maatbeker en giet het over het brood heen. Druk wat aan, zodat het brood alles goed op kan zuiten.

Ontbijtbrood uit de oven

Daarover heen gaat de kaneelsuiker. Dan de bosbessen en dek af met de laatste laag brood. Duw nog een keertje goed aan. Tot hier kun je dit de avond ervoor voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten. Zo kunnen ook de smaken in het brood trekken.

Efficiënt ontbijten

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dan het folie eraf en nog een keer 15-20 minuten bakken, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Blijf wel in de buurt, want temperaturen kunnen per oven verschillen. Haal uit de oven, iets laten afkoelen en serveren met een lekker glas versgeperst sap en een kopje koffie of thee. Wat een heerlijk begin van je dag!

Gepubliceerd op 22 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker