Ontbijtbrood met bosbessen uit de oven



Altijd als ik een bakplaat bacon & egg muffins maak voor de vriezer (om ze op een later moment in de lunchtrommel van onze dochter te stoppen) houd ik brood over. En om dat niet te verspillen eten we de ochtend erna, tot groot plezier van ons dametje, deze ontbijtbroodpudding.

Varieer gerust met het fruit dat je gebruikt, dat kan zowel vers zijn als uit de oven komen. En voor nog meer gemak maak je ‘m de avond ervoor alvast klaar, zodat ‘ie ’s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft.

Voor 4 personen

Restjes oud brood (ongeveer 4 dikke sneden)
100g roomkaas
150g bosbessen (vriezer of vers)
50g kaneelsuiker (10g kaneel + 40g suiker)
3 eieren
125ml melk

Ovenschaal (ingevet, niet vergeten anders koekt alles vast!) – oven voorverwarmen op 175C – aluminiumfolie

Ontbijten met restjes oud brood was nog nooit zó lekker

Verscheur het brood in grove stukken en leg de helft ervan in je ingevette ovenschaal. Mix de roomkaas, eieren en melk met een mixer of staafmixer in een maatbeker en giet het over het brood heen. Druk wat aan, zodat het brood alles goed op kan zuiten.

Ontbijtbrood uit de oven

Daarover heen gaat de kaneelsuiker. Dan de bosbessen en dek af met de laatste laag brood. Duw nog een keertje goed aan. Tot hier kun je dit de avond ervoor voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten. Zo kunnen ook de smaken in het brood trekken.

Efficiënt ontbijten

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dan het folie eraf en nog een keer 15-20 minuten bakken, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Blijf wel in de buurt, want temperaturen kunnen per oven verschillen. Haal uit de oven, iets laten afkoelen en serveren met een lekker glas versgeperst sap en een kopje koffie of thee. Wat een heerlijk begin van je dag!

Gepubliceerd op 22 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!