Ontbijtbrood met bosbessen uit de oven



Altijd als ik een bakplaat bacon & egg muffins maak voor de vriezer (om ze op een later moment in de lunchtrommel van onze dochter te stoppen) houd ik brood over. En om dat niet te verspillen eten we de ochtend erna, tot groot plezier van ons dametje, deze ontbijtbroodpudding.

Varieer gerust met het fruit dat je gebruikt, dat kan zowel vers zijn als uit de oven komen. En voor nog meer gemak maak je ‘m de avond ervoor alvast klaar, zodat ‘ie ’s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft.

Voor 4 personen

Restjes oud brood (ongeveer 4 dikke sneden)
100g roomkaas
150g bosbessen (vriezer of vers)
50g kaneelsuiker (10g kaneel + 40g suiker)
3 eieren
125ml melk

Ovenschaal (ingevet, niet vergeten anders koekt alles vast!) – oven voorverwarmen op 175C – aluminiumfolie

Ontbijten met restjes oud brood was nog nooit zó lekker

Verscheur het brood in grove stukken en leg de helft ervan in je ingevette ovenschaal. Mix de roomkaas, eieren en melk met een mixer of staafmixer in een maatbeker en giet het over het brood heen. Druk wat aan, zodat het brood alles goed op kan zuiten.

Ontbijtbrood uit de oven

Daarover heen gaat de kaneelsuiker. Dan de bosbessen en dek af met de laatste laag brood. Duw nog een keertje goed aan. Tot hier kun je dit de avond ervoor voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten. Zo kunnen ook de smaken in het brood trekken.

Efficiënt ontbijten

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dan het folie eraf en nog een keer 15-20 minuten bakken, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Blijf wel in de buurt, want temperaturen kunnen per oven verschillen. Haal uit de oven, iets laten afkoelen en serveren met een lekker glas versgeperst sap en een kopje koffie of thee. Wat een heerlijk begin van je dag!

Gepubliceerd op 22 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.