Ontbijtbrood met bosbessen uit de oven

Altijd als ik een bakplaat bacon & egg muffins maak voor de vriezer (om ze op een later moment in de lunchtrommel van onze dochter te stoppen) houd ik brood over. En om dat niet te verspillen eten we de ochtend erna, tot groot plezier van ons dametje, deze ontbijtbroodpudding.
Varieer gerust met het fruit dat je gebruikt, dat kan zowel vers zijn als uit de oven komen. En voor nog meer gemak maak je ‘m de avond ervoor alvast klaar, zodat ‘ie ’s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft.
Voor 4 personen
Restjes oud brood (ongeveer 4 dikke sneden)
100g roomkaas
150g bosbessen (vriezer of vers)
50g kaneelsuiker (10g kaneel + 40g suiker)
3 eieren
125ml melk
Ovenschaal (ingevet, niet vergeten anders koekt alles vast!) – oven voorverwarmen op 175C – aluminiumfolie
Ontbijten met restjes oud brood was nog nooit zó lekker
Verscheur het brood in grove stukken en leg de helft ervan in je ingevette ovenschaal. Mix de roomkaas, eieren en melk met een mixer of staafmixer in een maatbeker en giet het over het brood heen. Druk wat aan, zodat het brood alles goed op kan zuiten.
Ontbijtbrood uit de oven
Daarover heen gaat de kaneelsuiker. Dan de bosbessen en dek af met de laatste laag brood. Duw nog een keertje goed aan. Tot hier kun je dit de avond ervoor voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten. Zo kunnen ook de smaken in het brood trekken.
Efficiënt ontbijten
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dan het folie eraf en nog een keer 15-20 minuten bakken, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Blijf wel in de buurt, want temperaturen kunnen per oven verschillen. Haal uit de oven, iets laten afkoelen en serveren met een lekker glas versgeperst sap en een kopje koffie of thee. Wat een heerlijk begin van je dag!
Gepubliceerd op 22 januari 2016