Zelf wentelteefjes maken



Verwenontbijtjes, ik houd er van. Vaak op zondag, maar liefst op een dag waarop je het niet verwacht. Gewoon omdat het kan. Een mooie manier ook om oud brood op te maken én om je kinderen aan het werk te zetten. Want wentelteefjes maken is echt kinderlijk eenvoudig.

De ingrediënten die je er voor nodig hebt heeft ook bijna iedereen wel in huis, dus niets houdt je meer tegen. Kom, we gaan de keuken in!

wentelteefjes_SusanAretz

Voor 6-8 wentelteefjes

4 eieren
1 tl kaneel
1tl vanille extract
300ml melk
6-8 sneetjes brood, hoe ouder hoe beter
maple syrup of poedersuiker, naar smaak

Kinderlijk eenvoudig om te maken

Klop de eieren los met de melk en de smaakmakers. Verhit een grote pan op het vuur, zonder boter of olie. Drenk per keer twee sneetjes brood in het ei/melkmengsel, laat het overtollige mengsel eraf lopen en leg in de hete pan. Bak aan weerszijden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Serveer met maple syrup of wat poeder suiker. Heb je ze in huis, dan is het ook super lekker om er bosbessen of ander fruit bij te serveren.

Wil je ze eerst allemaal bakken voor je aan tafel gaat? Leg dan de gebakken wentelteefjes op een bakplaat en houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100C. Ze zullen dan wel nog iets droger worden, maar zo kun je wel allemaal tegelijk aan tafel. Eet smakelijk!

Kinderkooklessen

Deze wentelteefjes maakte ik voor RTL Boulevard van 29 maart 2020, naar aanleiding van de Kinderkooklessen die ik via Instagram geef ten tijde van de Coronacrisis. Voor wie het wil terugkijken, dat kan. Vanaf ongeveer 17" is mijn one minute of fame te zien Het recept zat overigens niet in de uitzending, maar is natuurlijk wel hier te vinden. Zin om nog meer zelf te koken? Hier vind je alle kinderkooklessen van Susan Aretz

RTL Boulevard_SusanAretz.jpg

Smulpaapje verhuist!

Medio april gaat Smulpaapje samenwonen met mijn andere site Carpefckndiem.nl op SusanAretz.nl 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.