Tagliatelle met romige paddenstoelen & blauwe kaassaus



Een pasta met heel veel paddenstoelen en een romige kaassaus. Loopt het water je al in de mond? Deze pasta gaat nét een stapje verder dan de gemiddelde champignonsaus, door het gebruik van blauwe kaas in de saus. Een lekkere manier om de smaakpapillen van jou en je kind(eren) te prikkelen.

Voor 4 personen

250g kastanjechampignons, in plakjes
15g boter
5 takjes tijm
1 sjalotje
1 teen knoflook
1el olie
scheutje wijn
75ml bouillon
75ml slagroom
75g blauwe kaas (naar keuze)
150g diepvrieserwtjes
4 plakjes pancetta, krokant uitgebakken
350g tagliatelle
optioneel: 1el allesbinder

Pasta met paddenstoelen

Verhit een koekenpan met de boter en bak op hoog vuur, in 5 minuten, de kastanjechampignons (bestrooid met de blaadjes tijm) goudbruin aan. Haal ze uit de pan en bewaar even. Zet een grote pan water op, breng aan de kook en in 10 minuten de tagliatelle al dente koken.

Verhit nu de olie in dezelfde pan als dat je de champignons in bakte. Op medium vuur fruit je de sjalot en knoflook in 2-3 minuten zachtjes aan. Paddenstoelen er nu weer bij en afblussen met de wijn en bouillon. Room er bij, kaas er in verkruimelen en zachtjes laten smelten en goed warm laten worden.

Romige saus met blauwe kaas

Tot slot de erwtjes erbij en mee laten warmen. Breng op smaak met peper en weinig zout, aangezien de kaas al behoorlijk zout is. Vind je de saus te dun bind ‘dan iets met allesbinder (maïzena). Persoonlijk hou ik er van om zoveel mogelijk van de champignons en erwtjes op de pasta te doen en maar een klein beetje saus, dus ik bind ‘persoonlijk liever zo min mogelijk. Maar smaken verschillen 😉

Snelle pasta

Giet de pasta af, doe die op het bord en schep de saus met paddenstoelen en erwtjes erover en zo veel van de saus als je lekker vindt. Garneer met de uitgebakken pancetta en als je het lekker vindt nog wat extra verkruimelde blauwe kaas.

Welke blauwe kaas kies je?

Je kunt voor deze saus iedere blauwe kaas kiezen die goed smelt. Denk aan Gorgonzola of Stilton. Ik nam recent uit Engeland lokale blauwe kazen mee die tezamen in de saus gingen. Maar kies vooral zo mild of pittig als je lekker vindt.

 

Gepubliceerd op 13 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.