Stoofpeertjestaart



Voor bij de koffie of als dessert, deze stoofpeertjestaart is áltijd lekker! Wat mij betreft echt een taart om in het najaar of rond de feestdagen te maken.

Toen ik de siroop maakte voor de kindercocktail die ik bedacht voor het kerstmenu bleven er heel veel lekkere stoofpeertjes over. Zonde om daar niks mee te doen. Want hoewel ze heerlijk zijn om gewoon zo te eten of te gebruiken voor bijvoorbeeld pannacotta kun je er ook een zeer smakelijk en makkelijk taartje mee maken.

Zo gezegd, zo gedaan. In een handomdraai op tafel. Ook heerlijk als toetje trouwens. Wil je éxtra verwennerij, serveer er dan een bolletje vanille roomijs bij. Yum!

Voor 1 stoofperentaartje – genoeg voor 6 personen – heb je nodig

  • 3-4 stoofpeertjes – bereid volgens dit recept
  • 135g zachte roomboter
  • 100g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren (L)
  • 1tl vanille extract
  • 175g bloem
  • 1tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy of maak ze zelf)
  • 1tl bakpoeder

Verder nodig: springvorm 20 cm – hetelucht voorverwarmen op 180C

stoofpeertjestaart

Stoofpeertjestaart

Mix voor de stoofpeertjestaart de boter en suiker tot de suiker is opgenomen en doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ook die zijn opgenomen. Voeg de vanille toe. Meng bloem met kruiden en bakpoeder en mix dit nu door de rest, tot je een stevig beslag hebt.

Vet de springvorm en doe hier het beslag in. Snijd de stoofpeertjes in delen en duw die in het beslag. Verdeel gelijkmatig over de bovenkant. Bak de taart – in de voorverwarmde oven – in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal dan uit de springvorm. Bestrooi voor serveren met poedersuiker. Geniet!

Gepubliceerd op 19 december 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.