Stoofpeertjestaart
Voor bij de koffie of als dessert, deze stoofpeertjestaart is áltijd lekker! Wat mij betreft echt een taart om in het najaar of rond de feestdagen te maken.
Toen ik de siroop maakte voor de kindercocktail die ik bedacht voor het kerstmenu bleven er heel veel lekkere stoofpeertjes over. Zonde om daar niks mee te doen. Want hoewel ze heerlijk zijn om gewoon zo te eten of te gebruiken voor bijvoorbeeld pannacotta kun je er ook een zeer smakelijk en makkelijk taartje mee maken.
Zo gezegd, zo gedaan. In een handomdraai op tafel. Ook heerlijk als toetje trouwens. Wil je éxtra verwennerij, serveer er dan een bolletje vanille roomijs bij. Yum!
Voor 1 stoofperentaartje – genoeg voor 6 personen – heb je nodig
- 3-4 stoofpeertjes – bereid volgens dit recept
- 135g zachte roomboter
- 100g lichte basterdsuiker
- 2 eieren (L)
- 1tl vanille extract
- 175g bloem
- 1tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy of maak ze zelf)
- 1tl bakpoeder
Verder nodig: springvorm 20 cm – hetelucht voorverwarmen op 180C
Stoofpeertjestaart
Mix voor de stoofpeertjestaart de boter en suiker tot de suiker is opgenomen en doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ook die zijn opgenomen. Voeg de vanille toe. Meng bloem met kruiden en bakpoeder en mix dit nu door de rest, tot je een stevig beslag hebt.
Vet de springvorm en doe hier het beslag in. Snijd de stoofpeertjes in delen en duw die in het beslag. Verdeel gelijkmatig over de bovenkant. Bak de taart – in de voorverwarmde oven – in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal dan uit de springvorm. Bestrooi voor serveren met poedersuiker. Geniet!
Gepubliceerd op 19 december 2018