Spinaziesoep met broccoli & makreel



Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!

Want je krijgt werkelijk alleen maar goede dingen binnen met deze groentesoep. In deze tijd van het jaar geen overbodige luxe. Wij noemen spinaziesoep thuis monstersoep. Het was vroeger een manier om onze toen nog kleine dochter haar groente door middel van soep te laten eten.

Inmiddels is ze nog steeds geen hardcore soepliefhebber, zoals haar moeder maar was deze soep gelukkig wel een hit. Je kunt in plaats van gestoomde makreel natuurlijk ook voor een andere vette vis kiezen, zoals gerookte zalm.

Voor 4 grote kommen soep
1 sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1el neutrale olie
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
500g broccoli, in roosje en stronkje in stukjes
400g spinazie
1,5 liter kokend water + 2 bouillonblokjes
sap van 1 citroen (meer of minder naar smaak)
zout & peper
1 gestoomde makreel

Verder nodig: blender of staafmixer

soep

 

Spinaziesoep met broccoli & makreel

De basis van je spinaziesoep begint met het fruiten van de sjalot, knoflook en bleekselderij in de warme olie. Kies voor een ruime pan, zodat alle groente er straks bij past. Fruit dit 5minuten aan en voeg dan de broccoli toe. Dit schep je een minuut lang om, om wat extra smaak te geven.

Voeg dan het water, de (groente)bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 8 pruttelen, tot de broccoli beetgaar is. Voeg dan de spinazie toe en schep om, zodat dit kan slinken. Schep alles (in twee keer) in je blender en blend er een gladde soep van. Giet dit terug in een schone pan. Dit kan natuurlijk ook met een staafmixer, ga voor een zo glad mogelijk soep.

Groene groentesoep met spinazie en broccoli

Verwarm je groentesoep nu goed door en breng op smaak met zout en royaal vers gemalen peper. Tot slot gaat er citroensap bij. Dit geeft de groentesoep nét dat beetje frisheid. Serveer in mooie grote borden of kommen en garneer royaal met stukken makreel.

Gepubliceerd op 26 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.