Spinaziesoep met broccoli & makreel



Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!

Want je krijgt werkelijk alleen maar goede dingen binnen met deze groentesoep. In deze tijd van het jaar geen overbodige luxe. Wij noemen spinaziesoep thuis monstersoep. Het was vroeger een manier om onze toen nog kleine dochter haar groente door middel van soep te laten eten.

Inmiddels is ze nog steeds geen hardcore soepliefhebber, zoals haar moeder maar was deze soep gelukkig wel een hit. Je kunt in plaats van gestoomde makreel natuurlijk ook voor een andere vette vis kiezen, zoals gerookte zalm.

Voor 4 grote kommen soep
1 sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1el neutrale olie
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
500g broccoli, in roosje en stronkje in stukjes
400g spinazie
1,5 liter kokend water + 2 bouillonblokjes
sap van 1 citroen (meer of minder naar smaak)
zout & peper
1 gestoomde makreel

Verder nodig: blender of staafmixer

soep

 

Spinaziesoep met broccoli & makreel

De basis van je spinaziesoep begint met het fruiten van de sjalot, knoflook en bleekselderij in de warme olie. Kies voor een ruime pan, zodat alle groente er straks bij past. Fruit dit 5minuten aan en voeg dan de broccoli toe. Dit schep je een minuut lang om, om wat extra smaak te geven.

Voeg dan het water, de (groente)bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 8 pruttelen, tot de broccoli beetgaar is. Voeg dan de spinazie toe en schep om, zodat dit kan slinken. Schep alles (in twee keer) in je blender en blend er een gladde soep van. Giet dit terug in een schone pan. Dit kan natuurlijk ook met een staafmixer, ga voor een zo glad mogelijk soep.

Groene groentesoep met spinazie en broccoli

Verwarm je groentesoep nu goed door en breng op smaak met zout en royaal vers gemalen peper. Tot slot gaat er citroensap bij. Dit geeft de groentesoep nét dat beetje frisheid. Serveer in mooie grote borden of kommen en garneer royaal met stukken makreel.

Gepubliceerd op 26 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.