Snickerdoodles uit De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek



Eigenlijk was het onbegonnen werk om te kiezen wat ik (als eerste) ging bakken uit Rutgers Koekjesbijbel. Maar voor deze snickerdoodles had ik alles in huis én ik kon met het uiteindelijke deeg wat variëren, waar ik altijd van hou.

Eigenlijk heb je het deeg zó gemaakt en ook het bakken neemt weinig tijd in beslag. Laat het deeg wel even een uurtje rusten, dat maakt het resultaat echt vele malen beter. Klaar? Bakken maar!

snickerdoodles Smulpaapje

Voor ongeveer 25 koeken

275g zachte roomboter
325g suiker (ik gebruikte lichte basterdsuiker)
½ tl zout
1 ½ tl vanille extract
2 eieren
400g bloem
1tl baking soda
½ tl bakpoeder

Optioneel: 2el Green Gipsy choco-loco kruiden of gebruik cacao

Verder nodig: 100g fijne suiker + 2el kaneel, gemengd & oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Koekjesdeeg

Mix de zachte boter met suiker, zout en vanille extract een aantal minuten tot het crémig is en de suiker is opgenomen. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng goed voor je het volgende ei toevoegt. Tot slot meng je bloem, baking soda en bakpoeder en meng je dat door het suiker/botermengsel.

Chocolade snickerdoodles

Wil je de twee varianten maken verdeel het deeg nu in 2 delen en voeg aan één deel de chocola van Green Gipsy toe en meng goed door. Verpak beide degen nu in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Snickerdoodles

Verdeel het deeg in balletjes van 40g (ik vond dat tussen de 30-35g de koekjes al groot genoeg werden) en rol die door de kaneelsuiker. Plet ze dan tussen je handen en leg op een bakplaat met bakpapier, zorg voor ruimte ertussen want ze lopen nog uit. Bak ze dan in 8-13 minuten goudbruin. (tijd afhankelijk van je oven, ik bakte ze 10 minuten) Laat op een rooster daarna afkoelen, ze zakken dan nog iets is.

Als ze afgekoeld zijn, zijn ze van buiten knapperig en van binnen lekker chewy. Eventuele restjes deeg kun je in de vriezer bewaren, zo heb je altijd in no time verse koekjes op tafel staan! Bewaar de gebakken koekjes in een luchtdichte trommel, anders worden ze zacht.

 

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.