Snickerdoodles uit De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek



Eigenlijk was het onbegonnen werk om te kiezen wat ik (als eerste) ging bakken uit Rutgers Koekjesbijbel. Maar voor deze snickerdoodles had ik alles in huis én ik kon met het uiteindelijke deeg wat variëren, waar ik altijd van hou.

Eigenlijk heb je het deeg zó gemaakt en ook het bakken neemt weinig tijd in beslag. Laat het deeg wel even een uurtje rusten, dat maakt het resultaat echt vele malen beter. Klaar? Bakken maar!

snickerdoodles Smulpaapje

Voor ongeveer 25 koeken

275g zachte roomboter
325g suiker (ik gebruikte lichte basterdsuiker)
½ tl zout
1 ½ tl vanille extract
2 eieren
400g bloem
1tl baking soda
½ tl bakpoeder

Optioneel: 2el Green Gipsy choco-loco kruiden of gebruik cacao

Verder nodig: 100g fijne suiker + 2el kaneel, gemengd & oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Koekjesdeeg

Mix de zachte boter met suiker, zout en vanille extract een aantal minuten tot het crémig is en de suiker is opgenomen. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng goed voor je het volgende ei toevoegt. Tot slot meng je bloem, baking soda en bakpoeder en meng je dat door het suiker/botermengsel.

Chocolade snickerdoodles

Wil je de twee varianten maken verdeel het deeg nu in 2 delen en voeg aan één deel de chocola van Green Gipsy toe en meng goed door. Verpak beide degen nu in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Snickerdoodles

Verdeel het deeg in balletjes van 40g (ik vond dat tussen de 30-35g de koekjes al groot genoeg werden) en rol die door de kaneelsuiker. Plet ze dan tussen je handen en leg op een bakplaat met bakpapier, zorg voor ruimte ertussen want ze lopen nog uit. Bak ze dan in 8-13 minuten goudbruin. (tijd afhankelijk van je oven, ik bakte ze 10 minuten) Laat op een rooster daarna afkoelen, ze zakken dan nog iets is.

Als ze afgekoeld zijn, zijn ze van buiten knapperig en van binnen lekker chewy. Eventuele restjes deeg kun je in de vriezer bewaren, zo heb je altijd in no time verse koekjes op tafel staan! Bewaar de gebakken koekjes in een luchtdichte trommel, anders worden ze zacht.

 

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.