Snickerdoodles uit De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek



Eigenlijk was het onbegonnen werk om te kiezen wat ik (als eerste) ging bakken uit Rutgers Koekjesbijbel. Maar voor deze snickerdoodles had ik alles in huis én ik kon met het uiteindelijke deeg wat variëren, waar ik altijd van hou.

Eigenlijk heb je het deeg zó gemaakt en ook het bakken neemt weinig tijd in beslag. Laat het deeg wel even een uurtje rusten, dat maakt het resultaat echt vele malen beter. Klaar? Bakken maar!

snickerdoodles Smulpaapje

Voor ongeveer 25 koeken

275g zachte roomboter
325g suiker (ik gebruikte lichte basterdsuiker)
½ tl zout
1 ½ tl vanille extract
2 eieren
400g bloem
1tl baking soda
½ tl bakpoeder

Optioneel: 2el Green Gipsy choco-loco kruiden of gebruik cacao

Verder nodig: 100g fijne suiker + 2el kaneel, gemengd & oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Koekjesdeeg

Mix de zachte boter met suiker, zout en vanille extract een aantal minuten tot het crémig is en de suiker is opgenomen. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng goed voor je het volgende ei toevoegt. Tot slot meng je bloem, baking soda en bakpoeder en meng je dat door het suiker/botermengsel.

Chocolade snickerdoodles

Wil je de twee varianten maken verdeel het deeg nu in 2 delen en voeg aan één deel de chocola van Green Gipsy toe en meng goed door. Verpak beide degen nu in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Snickerdoodles

Verdeel het deeg in balletjes van 40g (ik vond dat tussen de 30-35g de koekjes al groot genoeg werden) en rol die door de kaneelsuiker. Plet ze dan tussen je handen en leg op een bakplaat met bakpapier, zorg voor ruimte ertussen want ze lopen nog uit. Bak ze dan in 8-13 minuten goudbruin. (tijd afhankelijk van je oven, ik bakte ze 10 minuten) Laat op een rooster daarna afkoelen, ze zakken dan nog iets is.

Als ze afgekoeld zijn, zijn ze van buiten knapperig en van binnen lekker chewy. Eventuele restjes deeg kun je in de vriezer bewaren, zo heb je altijd in no time verse koekjes op tafel staan! Bewaar de gebakken koekjes in een luchtdichte trommel, anders worden ze zacht.

 

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd