Snickerdoodles uit De Koekjesbijbel van Rutger van den Broek



Eigenlijk was het onbegonnen werk om te kiezen wat ik (als eerste) ging bakken uit Rutgers Koekjesbijbel. Maar voor deze snickerdoodles had ik alles in huis én ik kon met het uiteindelijke deeg wat variëren, waar ik altijd van hou.

Eigenlijk heb je het deeg zó gemaakt en ook het bakken neemt weinig tijd in beslag. Laat het deeg wel even een uurtje rusten, dat maakt het resultaat echt vele malen beter. Klaar? Bakken maar!

snickerdoodles Smulpaapje

Voor ongeveer 25 koeken

275g zachte roomboter
325g suiker (ik gebruikte lichte basterdsuiker)
½ tl zout
1 ½ tl vanille extract
2 eieren
400g bloem
1tl baking soda
½ tl bakpoeder

Optioneel: 2el Green Gipsy choco-loco kruiden of gebruik cacao

Verder nodig: 100g fijne suiker + 2el kaneel, gemengd & oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Koekjesdeeg

Mix de zachte boter met suiker, zout en vanille extract een aantal minuten tot het crémig is en de suiker is opgenomen. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng goed voor je het volgende ei toevoegt. Tot slot meng je bloem, baking soda en bakpoeder en meng je dat door het suiker/botermengsel.

Chocolade snickerdoodles

Wil je de twee varianten maken verdeel het deeg nu in 2 delen en voeg aan één deel de chocola van Green Gipsy toe en meng goed door. Verpak beide degen nu in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Snickerdoodles

Verdeel het deeg in balletjes van 40g (ik vond dat tussen de 30-35g de koekjes al groot genoeg werden) en rol die door de kaneelsuiker. Plet ze dan tussen je handen en leg op een bakplaat met bakpapier, zorg voor ruimte ertussen want ze lopen nog uit. Bak ze dan in 8-13 minuten goudbruin. (tijd afhankelijk van je oven, ik bakte ze 10 minuten) Laat op een rooster daarna afkoelen, ze zakken dan nog iets is.

Als ze afgekoeld zijn, zijn ze van buiten knapperig en van binnen lekker chewy. Eventuele restjes deeg kun je in de vriezer bewaren, zo heb je altijd in no time verse koekjes op tafel staan! Bewaar de gebakken koekjes in een luchtdichte trommel, anders worden ze zacht.

 

Gepubliceerd op 22 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!