De 5 lekkerste en snelle BBQ receptenLekkere en snelle barbecuerecepten, word jij daar ook zo blij van? Ik ga je nóg blijer maken, want ik geef je mijn 5 favorieten. Ja, low & slow op de barbecue is geweldig. Maar soms wil je gewoon lekker en snel aan tafel. Alle BBQ recepten in deze top 5 zijn in de categorie fast food. Maar dan lekker 😉

BBQ recepten

Al jaren maak ik BBQ recepten voor het hele gezin. Vis, vega maar ook vlees van de BBQ. Er is variatie genoeg. Uit al die recepten koos ik de 5 favorieten van dit moment. Maar wil je meer keuze qua BBQ recepten, dan moet je vooral even hier kijken.

5 favoriete BBQ recepten

  1. Philly Cheese steak
  2. Sardines
  3. Tuinbonen
  4. Hele zeebaars
  5. Watermeloen met burrata

1.Philly Cheese steak

Dit is voor mij dé BBQ favoriet van 2020, de Philly Cheese steak. Het originele recept is van Jord Althuizen, waar ik mijn eigen draai aan gaf. Goddelijk!

Philly Cheese steak

2. Sardines van de BBQ
Een rooster vol verse sardines, die je in no time omtovert tot de lekkerste gegrilde sardines die je ooit hebt gegeten. Puur. Zó lekker

sardines bbq

3. Tuinbonen van de BBQ
Wist jij dat je tuinbonen ook geweldig kunt garen op de BBQ? Dan weet je het nu! Echt hoor, dit moet je een keer proberen. Verrassend lekker.

tuinbonen bbq smulpaapje

4. Wilde zeebaars van de BBQ
Een hele vis op de BBQ, zeker als dat een wilde zeebaars is, is een van de allerlekkerste manieren om vis te bereiden. Al jaren een hit op de site.

zeebaars BBQ

5. Watermeloen met burrata
Als je nog nooit watermeloen hebt gegrild op de BBQ is nú het moment om dat een keer te maken. Onverwacht lekker.

watermeloen

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.