Sardines van de BBQ



Je kunt een heleboel visrecepten ook op de BBQ bereiden. Een hele vis, zoals zeebaars bijvoorbeeld. Of maak een pan met schelp-/schaaldieren.

Maar dacht je van een heel bbq-rooster vol heerlijke sardines?! Een super betaalbaar visje, waar je vrij weinig anders mee hoeft te doen dan kort te grillen. Ik laat je zien hoe makkelijk en lekker het is!

Voor vier personen

2-3 sardines, per persoon. Ligt ook een beetje aan hoe groot ze zijn
klein bosje verse platte peterselie (fijngehakt)
hele citroen, gehalveerd
zout & peper
extra vierge olijfolie

verder nodig: BBQ verhitten tot 200C (direct)

Sardines BBQ_voor Smulpaapje

Sardines schoonmaken

Als eerste zul je de vis schoon moeten maken (als je visboer dat niet al voor je gedaan heeft). Schoonmaken van sardines gaat trouwens super snel en makkelijk. Snijd de buikholte in en verwijder de ingewanden. Spoel de vis goed af en dep droog.

Sardines BBQ schoon.jpg

Sardines van de BBQ

Verhit de barbecue. Vet de vis iets in en leg op het rooster, net als de citroenhelften. Draai na 2 minuten de vis voorzichtig om en gril nog een keer 2 minuten. Haal van de BBQ af. Meng de gesneden kruiden met wat olie en zout en peper. Serveer, samen met de gekaramelliseerde citroen, met de gegrilde sardines. Eventueel kun je er nog wat brood bij serveren.

Sardines BBQ Smulpaapje

Gepubliceerd op 7 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.