Sardines van de BBQ

Je kunt een heleboel visrecepten ook op de BBQ bereiden. Een hele vis, zoals zeebaars bijvoorbeeld. Of maak een pan met schelp-/schaaldieren.
Maar dacht je van een heel bbq-rooster vol heerlijke sardines?! Een super betaalbaar visje, waar je vrij weinig anders mee hoeft te doen dan kort te grillen. Ik laat je zien hoe makkelijk en lekker het is!
Voor vier personen
2-3 sardines, per persoon. Ligt ook een beetje aan hoe groot ze zijn
klein bosje verse platte peterselie (fijngehakt)
hele citroen, gehalveerd
zout & peper
extra vierge olijfolie
verder nodig: BBQ verhitten tot 200C (direct)
Sardines schoonmaken
Als eerste zul je de vis schoon moeten maken (als je visboer dat niet al voor je gedaan heeft). Schoonmaken van sardines gaat trouwens super snel en makkelijk. Snijd de buikholte in en verwijder de ingewanden. Spoel de vis goed af en dep droog.
Sardines van de BBQ
Verhit de barbecue. Vet de vis iets in en leg op het rooster, net als de citroenhelften. Draai na 2 minuten de vis voorzichtig om en gril nog een keer 2 minuten. Haal van de BBQ af. Meng de gesneden kruiden met wat olie en zout en peper. Serveer, samen met de gekaramelliseerde citroen, met de gegrilde sardines. Eventueel kun je er nog wat brood bij serveren.
Gepubliceerd op 7 augustus 2019