Smulpaapje weekmenu – #4
Zijn jullie al een beetje gewend aan het koken met een weekmenu? We krijgen veel enthousiaste reacties op de variatie èn het bijgeleverde boodschappenlijstje. En wat blijft het leuk jullie foto's en reacties op Twitter en Facebook terug te zien.
En deze week mochten jullie kiezen welke foto er bij het ontbijtgerecht staat. En jullie reageerden massaal. En bijna unaniem!
Variatie in de keuken
Deze week in het weekmenu nog wat extra variatie. Met ook een lekker recept voor een speciaal weekendontbijtje. En een bijgerecht dat je in no time ook kunt omtoveren tot een hoofdmaaltijd. En we maakten nòg een lekkere spruitjesvariant. Dus lekker de keuken in!
dag 1 – Gegratineerde spruitjes uit de oven
dag 2 – Kipcurry
dag 3 – 'Sticky spareribs'
dag 4 – Citroencouscous
dag 5 – Speltpannenkoekjes met banaan
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
600g spruitjes
1 kilo varkensribbetjes (van de slager)
2 limoenen
Couscous
Citroenen
Verse munt
Kleine gele rozijnen
Verse gember (ongeveer 3cm)
Currypasta naar keuze
350g (scharrel)kipfilet
Amandelmeel
150g sperziebonen
Rode paprika
Mango chutney
(dikke) Yoghurt
Garam masala
Verse koriander
Speltrijzend bakmeel (of regulier zelfrijzend bakmeel)
Granaatappel(pitjes)
Banaan
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
Bouillonblokjes
Tomatenpuree (ik vind die in een tube het lekkerste!)
Maple Syrup
Knoflook
Melk
Uien (regulier en rode)
Boter
Bloem
Geraspte kaas (Emmenthal)
Dijon mosterd
Peperkorrels
Laurierblaadje
Pasta (gekookt)
Panko broodkruim
Eieren
Gepubliceerd op 25 januari 2014