Smulpaapje weekmenu – #4



Zijn jullie al een beetje gewend aan het koken met een weekmenu? We krijgen veel enthousiaste reacties op de variatie èn het bijgeleverde boodschappenlijstje. En wat blijft het leuk jullie foto's en reacties op Twitter en Facebook terug te zien.

En deze week mochten jullie kiezen welke foto er bij het ontbijtgerecht staat. En jullie reageerden massaal. En bijna unaniem!

Variatie in de keuken

Deze week in het weekmenu nog wat extra variatie. Met ook een lekker recept voor een speciaal weekendontbijtje. En een bijgerecht dat je in no time ook kunt omtoveren tot een hoofdmaaltijd. En we maakten nòg een lekkere spruitjesvariant. Dus lekker de keuken in!

dag 1 – Gegratineerde spruitjes uit de oven
dag 2 – Kipcurry
dag 3 – 'Sticky spareribs'
dag 4 – Citroencouscous
dag 5 – Speltpannenkoekjes met banaan

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

600g spruitjes
1 kilo varkensribbetjes (van de slager)
2 limoenen
Couscous
Citroenen
Verse munt
Kleine gele rozijnen
Verse gember (ongeveer 3cm)
Currypasta naar keuze
350g (scharrel)kipfilet
Amandelmeel
150g sperziebonen
Rode paprika
Mango chutney
(dikke) Yoghurt
Garam masala
Verse koriander
Speltrijzend bakmeel (of regulier zelfrijzend bakmeel)
Granaatappel(pitjes)
Banaan

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Bouillonblokjes
Tomatenpuree (ik vind die in een tube het lekkerste!)
Maple Syrup
Knoflook
Melk
Uien (regulier en rode)
Boter
Bloem
Geraspte kaas (Emmenthal)
Dijon mosterd
Peperkorrels
Laurierblaadje
Pasta (gekookt)
Panko broodkruim
Eieren

 

Gepubliceerd op 25 januari 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.