Smulpaapje kookt! Citroencouscous



Is jouw eerste keuze voor bijgerechten ook meestal aardappelen of pasta? Bij ons kiezen we eigenlijk altijd onbewust uit die twee. Maar daarmee vergeet ik vaak hoe lekker het is om eens af te wisselen met bijvoorbeeld couscous. Je kunt er namelijk álle kanten mee op.

Met een paar kleine toevoegingen zet je zo een verrassend bijgerecht op tafel. Zoals bijvoorbeeld deze citroencouscous.

Voor vier personen (als bijgerecht)

175g couscous
250-300ml bouillon
rasp en sap van een citroen
zout & peper
munt, fijngesneden (naar smaak)
50g kleine gele rozijnen

Zo maak je citroencouscous

Maak de bouillon, kies naar smaak kip- of groentebouillon. Doe in een ruime schaal de couscous, citroenrasp, sap en de rozijntjes en giet daar de bouillon over. Begin liever met wat minder bouillon, dat je later nog iets toevoegt dan dat je couscous uiteindelijk “te nat” is. Laat de couscous met een bordje erop een minuut of tien staan om te wellen.

Couscoussalade

Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste de fijngesneden munt, naar smaak, toe. Wij gebruikten ongeveer een eetlepel. Garneer met wat munt en serveer bij een stukje vis of bijvoorbeeld bij ‘sticky ribs’.

Variëren

Wil je er een uitgebreidere salade van maken denk er dan eens aan om nog een blik kikkererwten toe te voegen en wat blokjes Fetakaas. De restjes van deze couscous zijn ook erg lekker om de dag erna mee te nemen als lunch naar je werk of school.

Gepubliceerd op 27 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!