Smulpaapje kookt! Citroencouscous



Is jouw eerste keuze voor bijgerechten ook meestal aardappelen of pasta? Bij ons kiezen we eigenlijk altijd onbewust uit die twee. Maar daarmee vergeet ik vaak hoe lekker het is om eens af te wisselen met bijvoorbeeld couscous. Je kunt er namelijk álle kanten mee op.

Met een paar kleine toevoegingen zet je zo een verrassend bijgerecht op tafel. Zoals bijvoorbeeld deze citroencouscous.

Voor vier personen (als bijgerecht)

175g couscous
250-300ml bouillon
rasp en sap van een citroen
zout & peper
munt, fijngesneden (naar smaak)
50g kleine gele rozijnen

Zo maak je citroencouscous

Maak de bouillon, kies naar smaak kip- of groentebouillon. Doe in een ruime schaal de couscous, citroenrasp, sap en de rozijntjes en giet daar de bouillon over. Begin liever met wat minder bouillon, dat je later nog iets toevoegt dan dat je couscous uiteindelijk “te nat” is. Laat de couscous met een bordje erop een minuut of tien staan om te wellen.

Couscoussalade

Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste de fijngesneden munt, naar smaak, toe. Wij gebruikten ongeveer een eetlepel. Garneer met wat munt en serveer bij een stukje vis of bijvoorbeeld bij ‘sticky ribs’.

Variëren

Wil je er een uitgebreidere salade van maken denk er dan eens aan om nog een blik kikkererwten toe te voegen en wat blokjes Fetakaas. De restjes van deze couscous zijn ook erg lekker om de dag erna mee te nemen als lunch naar je werk of school.

Gepubliceerd op 27 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.