Smulpaapje kookt! Citroencouscous



Is jouw eerste keuze voor bijgerechten ook meestal aardappelen of pasta? Bij ons kiezen we eigenlijk altijd onbewust uit die twee. Maar daarmee vergeet ik vaak hoe lekker het is om eens af te wisselen met bijvoorbeeld couscous. Je kunt er namelijk álle kanten mee op.

Met een paar kleine toevoegingen zet je zo een verrassend bijgerecht op tafel. Zoals bijvoorbeeld deze citroencouscous.

Voor vier personen (als bijgerecht)

175g couscous
250-300ml bouillon
rasp en sap van een citroen
zout & peper
munt, fijngesneden (naar smaak)
50g kleine gele rozijnen

Zo maak je citroencouscous

Maak de bouillon, kies naar smaak kip- of groentebouillon. Doe in een ruime schaal de couscous, citroenrasp, sap en de rozijntjes en giet daar de bouillon over. Begin liever met wat minder bouillon, dat je later nog iets toevoegt dan dat je couscous uiteindelijk “te nat” is. Laat de couscous met een bordje erop een minuut of tien staan om te wellen.

Couscoussalade

Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste de fijngesneden munt, naar smaak, toe. Wij gebruikten ongeveer een eetlepel. Garneer met wat munt en serveer bij een stukje vis of bijvoorbeeld bij ‘sticky ribs’.

Variëren

Wil je er een uitgebreidere salade van maken denk er dan eens aan om nog een blik kikkererwten toe te voegen en wat blokjes Fetakaas. De restjes van deze couscous zijn ook erg lekker om de dag erna mee te nemen als lunch naar je werk of school.

Gepubliceerd op 27 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.