Smulpaapje kookt! – Ontbijtpannenkoekjes met fruit
Dit is zo’n ontbijtje dat je maakt als je wat meer tijd hebt. Ideaal dus om het weekend mee te beginnen.
En om eens een keer iets anders te proberen gebruikten we speltrijzend bakmeel, dat we onlangs rechtstreeks bij de molenaar kochten. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken.
Varieer met fruit
Varieer ook rustig met het fruit dat je gebruikt. Kijk wat er nog op de fruitschaal ligt, of misschien zelfs wel in de vriezer. En het lekkerste zijn ze natuurlijk met een flinke scheut Ahornsiroop erover heen. Mmmm, genieten maar!
Voor ongeveer 16 kleine pannenkoekjes
250g speltrijzend bakmeel (te koop bij o.a. Ekoplaza)
2 eieren
300ml melk
1 banaan, in dunne plakjes
verse granaatappelpitjes
Maple syrup
Beslag is zo gemaakt
Meng de eieren met de melk en doe dat mengsel bij het bakmeel, terwijl je met een garde goed mixt. Laat het beslag heel even staan. In de tussentijd verhit je een grote pan met een drupje zonnebloemolie en snijd je de banaan in plakjes
Ontbijtpannenkoekjes
Doe een juslepel beslag in de pan en bak in de pan zoveel pannenkoekjes als er ruimte is, zonder dat ze elkaar raken. Je kunt eventueel een garneerring gebruiken om ze van gelijke grootte te krijgen. Maar zonder gaat het ook prima. Gebruik niet te veel beslag tegelijkertijd. Als je belletjes aan de bovenkant ziet is het pannenkoekje klaar om gedraaid te worden.Voordat je ‘omdraait beleg je de bovenkant met een paar plakjes banaan. Als je ‘daarna omdraait bakt de banaan mee en carameliseert. Je kunt ook bosbessen gebruiken in plaats van banaan. Maar naturel zijn ze natuurlijk net zo lekker. Bak zoveel pannenkoekjes als je beslag hebt.
Serveren
Serveer de pannenkoekjes met verse granaatappelpitjes. Daarover heen, om de dag extra decadent te beginnen, een goede scheut Ahornsiroop. Wat vers sap erbij en je weekend kan beginnen!
Heb je meer pannenkoekjes gebakken dan je opeet? Je kunt ze prima invriezen. Ideaal om een keer doordeweek je dag toch feestelijk te beginnen!
Gepubliceerd op 25 januari 2014