Smulpaapje kookt! – Ontbijtpannenkoekjes met fruit



Dit is zo’n ontbijtje dat je maakt als je wat meer tijd hebt. Ideaal dus om het weekend mee te beginnen.

En om eens een keer iets anders te proberen gebruikten we speltrijzend bakmeel, dat we onlangs rechtstreeks bij de molenaar kochten. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Varieer met fruit

Varieer ook rustig met het fruit dat je gebruikt. Kijk wat er nog op de fruitschaal ligt, of misschien zelfs wel in de vriezer. En het lekkerste zijn ze natuurlijk met een flinke scheut Ahornsiroop erover heen. Mmmm, genieten maar!

Voor ongeveer 16 kleine pannenkoekjes

250g speltrijzend bakmeel (te koop bij o.a. Ekoplaza)
2 eieren
300ml melk

1 banaan, in dunne plakjes
verse granaatappelpitjes
Maple syrup

Beslag is zo gemaakt

Meng de eieren met de melk en doe dat mengsel bij het bakmeel, terwijl je met een garde goed mixt. Laat het beslag heel even staan. In de tussentijd verhit je een grote pan met een drupje zonnebloemolie en snijd je de banaan in plakjes

Ontbijtpannenkoekjes

Doe een juslepel beslag in de pan en bak in de pan zoveel pannenkoekjes als er ruimte is, zonder dat ze elkaar raken. Je kunt eventueel een garneerring gebruiken om ze van gelijke grootte te krijgen. Maar zonder gaat het ook prima. Gebruik niet te veel beslag tegelijkertijd. Als je belletjes aan de bovenkant ziet is het pannenkoekje klaar om gedraaid te worden.Voordat je ‘omdraait beleg je de bovenkant met een paar plakjes banaan. Als je ‘daarna omdraait bakt de banaan mee en carameliseert. Je kunt ook bosbessen gebruiken in plaats van banaan. Maar naturel zijn ze natuurlijk net zo lekker. Bak zoveel pannenkoekjes als je beslag hebt.

Serveren

Serveer de pannenkoekjes met verse granaatappelpitjes. Daarover heen, om de dag extra decadent te beginnen, een goede scheut Ahornsiroop. Wat vers sap erbij en je weekend kan beginnen!

Heb je meer pannenkoekjes gebakken dan je opeet? Je kunt ze prima invriezen. Ideaal om een keer doordeweek je dag toch feestelijk te beginnen!

Gepubliceerd op 25 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!