Smulpaapje kookt! – Ontbijtpannenkoekjes met fruit



Dit is zo’n ontbijtje dat je maakt als je wat meer tijd hebt. Ideaal dus om het weekend mee te beginnen.

En om eens een keer iets anders te proberen gebruikten we speltrijzend bakmeel, dat we onlangs rechtstreeks bij de molenaar kochten. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Varieer met fruit

Varieer ook rustig met het fruit dat je gebruikt. Kijk wat er nog op de fruitschaal ligt, of misschien zelfs wel in de vriezer. En het lekkerste zijn ze natuurlijk met een flinke scheut Ahornsiroop erover heen. Mmmm, genieten maar!

Voor ongeveer 16 kleine pannenkoekjes

250g speltrijzend bakmeel (te koop bij o.a. Ekoplaza)
2 eieren
300ml melk

1 banaan, in dunne plakjes
verse granaatappelpitjes
Maple syrup

Beslag is zo gemaakt

Meng de eieren met de melk en doe dat mengsel bij het bakmeel, terwijl je met een garde goed mixt. Laat het beslag heel even staan. In de tussentijd verhit je een grote pan met een drupje zonnebloemolie en snijd je de banaan in plakjes

Ontbijtpannenkoekjes

Doe een juslepel beslag in de pan en bak in de pan zoveel pannenkoekjes als er ruimte is, zonder dat ze elkaar raken. Je kunt eventueel een garneerring gebruiken om ze van gelijke grootte te krijgen. Maar zonder gaat het ook prima. Gebruik niet te veel beslag tegelijkertijd. Als je belletjes aan de bovenkant ziet is het pannenkoekje klaar om gedraaid te worden.Voordat je ‘omdraait beleg je de bovenkant met een paar plakjes banaan. Als je ‘daarna omdraait bakt de banaan mee en carameliseert. Je kunt ook bosbessen gebruiken in plaats van banaan. Maar naturel zijn ze natuurlijk net zo lekker. Bak zoveel pannenkoekjes als je beslag hebt.

Serveren

Serveer de pannenkoekjes met verse granaatappelpitjes. Daarover heen, om de dag extra decadent te beginnen, een goede scheut Ahornsiroop. Wat vers sap erbij en je weekend kan beginnen!

Heb je meer pannenkoekjes gebakken dan je opeet? Je kunt ze prima invriezen. Ideaal om een keer doordeweek je dag toch feestelijk te beginnen!

Gepubliceerd op 25 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!