Smulpaapje kookt! – Ontbijtpannenkoekjes met fruit



Dit is zo’n ontbijtje dat je maakt als je wat meer tijd hebt. Ideaal dus om het weekend mee te beginnen.

En om eens een keer iets anders te proberen gebruikten we speltrijzend bakmeel, dat we onlangs rechtstreeks bij de molenaar kochten. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Varieer met fruit

Varieer ook rustig met het fruit dat je gebruikt. Kijk wat er nog op de fruitschaal ligt, of misschien zelfs wel in de vriezer. En het lekkerste zijn ze natuurlijk met een flinke scheut Ahornsiroop erover heen. Mmmm, genieten maar!

Voor ongeveer 16 kleine pannenkoekjes

250g speltrijzend bakmeel (te koop bij o.a. Ekoplaza)
2 eieren
300ml melk

1 banaan, in dunne plakjes
verse granaatappelpitjes
Maple syrup

Beslag is zo gemaakt

Meng de eieren met de melk en doe dat mengsel bij het bakmeel, terwijl je met een garde goed mixt. Laat het beslag heel even staan. In de tussentijd verhit je een grote pan met een drupje zonnebloemolie en snijd je de banaan in plakjes

Ontbijtpannenkoekjes

Doe een juslepel beslag in de pan en bak in de pan zoveel pannenkoekjes als er ruimte is, zonder dat ze elkaar raken. Je kunt eventueel een garneerring gebruiken om ze van gelijke grootte te krijgen. Maar zonder gaat het ook prima. Gebruik niet te veel beslag tegelijkertijd. Als je belletjes aan de bovenkant ziet is het pannenkoekje klaar om gedraaid te worden.Voordat je ‘omdraait beleg je de bovenkant met een paar plakjes banaan. Als je ‘daarna omdraait bakt de banaan mee en carameliseert. Je kunt ook bosbessen gebruiken in plaats van banaan. Maar naturel zijn ze natuurlijk net zo lekker. Bak zoveel pannenkoekjes als je beslag hebt.

Serveren

Serveer de pannenkoekjes met verse granaatappelpitjes. Daarover heen, om de dag extra decadent te beginnen, een goede scheut Ahornsiroop. Wat vers sap erbij en je weekend kan beginnen!

Heb je meer pannenkoekjes gebakken dan je opeet? Je kunt ze prima invriezen. Ideaal om een keer doordeweek je dag toch feestelijk te beginnen!

Gepubliceerd op 25 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.