Smulpaapje kookt! – Ontbijtpannenkoekjes met fruit



Dit is zo’n ontbijtje dat je maakt als je wat meer tijd hebt. Ideaal dus om het weekend mee te beginnen.

En om eens een keer iets anders te proberen gebruikten we speltrijzend bakmeel, dat we onlangs rechtstreeks bij de molenaar kochten. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Varieer met fruit

Varieer ook rustig met het fruit dat je gebruikt. Kijk wat er nog op de fruitschaal ligt, of misschien zelfs wel in de vriezer. En het lekkerste zijn ze natuurlijk met een flinke scheut Ahornsiroop erover heen. Mmmm, genieten maar!

Voor ongeveer 16 kleine pannenkoekjes

250g speltrijzend bakmeel (te koop bij o.a. Ekoplaza)
2 eieren
300ml melk

1 banaan, in dunne plakjes
verse granaatappelpitjes
Maple syrup

Beslag is zo gemaakt

Meng de eieren met de melk en doe dat mengsel bij het bakmeel, terwijl je met een garde goed mixt. Laat het beslag heel even staan. In de tussentijd verhit je een grote pan met een drupje zonnebloemolie en snijd je de banaan in plakjes

Ontbijtpannenkoekjes

Doe een juslepel beslag in de pan en bak in de pan zoveel pannenkoekjes als er ruimte is, zonder dat ze elkaar raken. Je kunt eventueel een garneerring gebruiken om ze van gelijke grootte te krijgen. Maar zonder gaat het ook prima. Gebruik niet te veel beslag tegelijkertijd. Als je belletjes aan de bovenkant ziet is het pannenkoekje klaar om gedraaid te worden.Voordat je ‘omdraait beleg je de bovenkant met een paar plakjes banaan. Als je ‘daarna omdraait bakt de banaan mee en carameliseert. Je kunt ook bosbessen gebruiken in plaats van banaan. Maar naturel zijn ze natuurlijk net zo lekker. Bak zoveel pannenkoekjes als je beslag hebt.

Serveren

Serveer de pannenkoekjes met verse granaatappelpitjes. Daarover heen, om de dag extra decadent te beginnen, een goede scheut Ahornsiroop. Wat vers sap erbij en je weekend kan beginnen!

Heb je meer pannenkoekjes gebakken dan je opeet? Je kunt ze prima invriezen. Ideaal om een keer doordeweek je dag toch feestelijk te beginnen!

Gepubliceerd op 25 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.