Smulpaapje weekmenu – #50



Het allerlaatste weekmenu van dit jaar. Het vijftigste ook! En om met een knaller te eindigen ook dit keer allemaal lekkere, nieuwe recepten waar iedereen van kan genieten, groot en klein.

Wat dacht je van een stevig stamppotje, fijne lichte kipspiesjes. Op jullie verzoek ook de zoete aardappel linzensoep en als bonus nog een mals kipstoofpotje. Kortom, smullen!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Mediterraan kipstoofpotje

Dag 2 – Zoete aardappel & linzensoep

Dag 3 – Hutspot van zoete aardappel en regenboogwortel

Dag 4 – Citrus kipspiesjes

Dag 5 – Wentelteefjes

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

3cm gember
2 puntpaprika’s
350g zoete aardappelblokjes
300g rode linzen
Blik kokosmelk
Naanbrood
5 zoete aardappels
2 gewone aardappel
bos regenboogwortel
2 mandarijntjes
1 limoen
tijmhoning
400g kippendijen
mosterdzaad
2 grote kippenbouten (800g)
350g kriel in schil
100-150g groene olijven
takjes rozemarijn (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
gedroogde salie
4 tomaten

Voorraadkast

ui
zonnebloemolie
grote teen knoflook
tomatenpuree
laurierblad
groentebouillon
lekkere olijfolie
nootmuskaat
gemberpoeder
versgemalen zwarte peper
1L kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes
dikke snee brood
kaneel
nootmuskaat
melk
eieren
vanille extract

Gepubliceerd op 11 december 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.