Smulpaapje weekmenu – #50
Het allerlaatste weekmenu van dit jaar. Het vijftigste ook! En om met een knaller te eindigen ook dit keer allemaal lekkere, nieuwe recepten waar iedereen van kan genieten, groot en klein.
Wat dacht je van een stevig stamppotje, fijne lichte kipspiesjes. Op jullie verzoek ook de zoete aardappel linzensoep en als bonus nog een mals kipstoofpotje. Kortom, smullen!
Dit staat er deze week op het menu
Dag 1 – Mediterraan kipstoofpotje
Dag 2 – Zoete aardappel & linzensoep
Dag 3 – Hutspot van zoete aardappel en regenboogwortel
Dag 4 – Citrus kipspiesjes
Dag 5 – Wentelteefjes
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappen
3cm gember
2 puntpaprika’s
350g zoete aardappelblokjes
300g rode linzen
Blik kokosmelk
Naanbrood
5 zoete aardappels
2 gewone aardappel
bos regenboogwortel
2 mandarijntjes
1 limoen
tijmhoning
400g kippendijen
mosterdzaad
2 grote kippenbouten (800g)
350g kriel in schil
100-150g groene olijven
takjes rozemarijn (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
gedroogde salie
4 tomaten
Voorraadkast
ui
zonnebloemolie
grote teen knoflook
tomatenpuree
laurierblad
groentebouillon
lekkere olijfolie
nootmuskaat
gemberpoeder
versgemalen zwarte peper
1L kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes
dikke snee brood
kaneel
nootmuskaat
melk
eieren
vanille extract
Gepubliceerd op 11 december 2014