Maaltijd linzensoep met zoete aardappel en kokos



Een snelle, makkelijke en héle lekkere Indiase maaltijdsoep. Mild van smaak maar net even wat anders dat de doorsnee soepen. Zo kun je iedereen aan tafel verrassen, zonder dat het te spannend wordt! Je kunt de soep (deels) pureren, dan wordt hij wat dikker. Maar ook zonder staafmixer, met alles ingrediënten intact, is deze soep een lekkere, snelle maaltijd!

Voor 4 personen als maaltijdsoep

1 ui, gesnipperd
2el zonnebloemolie
grote teen knoflook (of 2 kleine), fijngesneden
3cm gember, geschild en geraspt
2 puntpaprika’s, grof gesneden
350g zoete aardappelblokjes, in kleine blokjes
1el tomatenpuree
1 laurierblad
300g rode linzen
1,25L Groentebouillon
Blik kokosmelk

Serveer met Naan (bijvoorbeeld van Patak)

Snelle Indiase maaltijdsoep

Verhit in een grote (soep)pan de olie en fruit de ui daar een minuut of vijf zachtjes in aan. Paprika, knoflook en gember erbij en een paar minuutjes meebakken. Voeg nu de aardappelblokjes en tomatenpuree toe, bak die ook nog een minuutje mee.

Bouillon, kokosmelk, laurier en linzen erbij en alles aan de kook brengen. Het vuur mag dan lager en laat het zo, met de deksel op de pan, een minuut of twintig pruttelen tot de aardappels en linzen gaar zijn. Haal dan het laurierblad er uit en breng nog op smaak met zout en peper.

Dahl

Als je de soep nu (helemaal of deels) pureert krijg je een Dahl. Ik heb alleen de aardappelblokjes met een staafmixer gepureerd en de linzen intact gelaten. Kies wat jij het lekkerst vindt en serveer de soep (of dahl) dan met warm Naan brood.

Gepubliceerd op 11 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.