Smulpaapje kookt! – Hutspot van zoete aardappel en regenboogwortel



Dat ik geen liefhebber ben van stamppot is publiek geheim, maar stiekem kan ik al weer een stamppot aan het lijstje toevoegen van stamppotten die ik wel lekker vindt.

Deze hutspot ontstond een beetje per ongeluk, omdat ik zowel zoete aardappel als regenboogwortel over had. Het resultaat is een lekkere hutspot, mét nog een beetje ‘bite’!

Voor vier personen

5 zoete aardappels, geschild en in stukken
2 gewone aardappels, geschild en in stukken
halve bos regenboogwortel, geschrapt en beetgaar gekookt (of gebruik gewone wortel)
scheutje olijfolie
nootmuskaat & gemberpoeder, naar smaak

Snelle hutspot

Kook beide soorten aardappels in ruim, gezouten water goed gaar. Giet af, laat even afstomen. Knijp met een aardappelknijper tot een fijne puree. Zoete aardappel is van zichzelf al veel smeuïger dan gewone aardappel, dus je hebt amper melk nodig om tot een goede puree te komen.

Snijd de gekookte regenboogwortel in stukjes van ongeveer een centimeter en schep die door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en gemberpoeder en nog wat zout en peper. Serveer met deze frisse kipspiesjes.

 

Gepubliceerd op 11 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.